2022’nin En İyi 8 Akıllı Saati

Paylaşmayı unutmayın.

2022’nin En İyi 8 Akıllı Saati – Akıllı saatler şu anda teknolojinin en sıcak ürünlerinden biri. Son birkaç senedir hayatımızda olmalarına rağmen birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Neden mi? Çünkü çok şık ve kullanışlılar!

Evet şu an akıllı saatler oldukça moda. Ama tüm teknolojik ürünler gibi bu saatlerin de modası da sıklıkla değişiyor. Her sene yeni modeller yeni özelliklerle birlikte piyasaya geliyor. Bunu takip etmekte zorlanıyor musunuz? Hiç merak etmeyin. Biz sizin için hepsini inceledik. 

Aşağıda incelediğimiz saatlerin hepsi henüz satışa sunulmuş değil. Birçoğu bu senenin sonuna doğru planlı. Bu sebeple acele etmeyin. Aradığınız saat henüz bileklerde görünmüyor olabilir.

O zaman şimdi arkanıza yaslanın ve incelememize başlayın. Belki bu seneyi sizde bileğinizde bir saatle bitirebilirsiniz! 

2022’nin En İyi 8 Akıllı Saati

8. Amazfit GTR 3 Pro

Amazfit GTR 3, GTR 3 Pro ve GTS 3 akıllı saat modelleri tanıtıldı - LOG
@log

GTR Pro 3, Zepp Health tarafından Amazfit markası altında piyasaya sürülen üç yeni akıllı saatten biridir. Amazfit GTR 3 Pro; ürün yelpazesine tamamen yeni bir ektir ve 1.44 inçlik bir AMOLED ekranı, 1.39 inçlik standart GTR 3 ile aynı boyuta sahiptir. 

Amazfit, ekranı “Ultra HD” 480 x 480 ekran olarak etiketler. Bu da kuşkusuz oldukça yüksektir.

Yeni nesil BioTracker 3.0; kalp atış hızı, kan oksijeni, solunum hızı ve stres seviyesi tespitinden sorumludur. Ayrıca, oldukça büyük bir haber olan bir kan basıncı monitörü de vardır. Kalp atış hızınızı, solunum hızınızı ve SpO2’nizi tek bir taramada kaydedecek olan önemli biyometrik verilerin tek dokunuşla ölçümünü yapabilirsiniz. 

Ve Pro sürümü ilk kez bir hoparlör, Wi-Fi, müzik depolama ve Bluetooth aramaları ile birlikte geliyor. Bu özellikler GTR 3 veya GTS 3’te mevcut değildir.

7. Withings ScanWatch Horizon

2022nin-en-iyi-8-akilli-saati
@gagadget

ScanWatch Horizon, mevcut ScanWatch ile aynı özellikleri bir dalış saati estetiğinde sunar. 43 mm’lik akıllı saat, döner bir çerçeveye ve yeşil veya mavi yüzleri olan parlak ibrelere sahiptir.

Aktivite verileri ve bildirimler için aynı OLED ekran ve ikincil aktivite hedef kadranı vardır. Ayrıca oldukça pahalıdır. Dolayısıyla gerçek bir dalış saati güvenini verir.  Withings, su geçirmezliğini 10ATM’ye yükseltmiştir. Böylece şnorkelle yüzebilir veya dalış yapabilirsiniz.

Temel özellikleri ScanWatch’a oldukça benzer. Ancak yeni eklenen EKG ve uyku apnesi tespiti bu saate farklı bir hava katar.

Başka bir yerde kalp atış hızı izleme, adım ve aktivite izleme, bazı mükemmel uyku izleme vardır ve bunu Connected GPS kullanarak koşuya götürebilirsiniz ancak saatle ilgili geri bildirim mevcut değildir.

6. Fitbit Charge 5 – 2022’nin En İyi 8 Akıllı Saati

Fitbit Charge 5 review: Supercharged fitness tracker - Pocket-l
@pocketlint

Fitbit Charge hem tasarım hem de özelik olarak Charge serisinin en büyük değişikliğidir.Paslanmaz çelik kasa ve AMOLED ekran Fitbit Luxe’a oldukça benzer.  Bu da onu çok daha giyilebilir ve bilekte hoş bir hale getirir. 

Ancak Charge 5’i başlı başına bir mini akıllı saat yapan sensörleridir. 

Standart gelişmiş uyku, stres puanı, Aktif Bölge Dakikaları ve tüm gün kalp atış hızı takibinin yanı sıra EKG, EDA stres sensörü ve GPS’i saate getirir.

Cilt ısısı ve egzersiz önermeden önce ne kadar dinlenmiş olduğunuzu değerlendiren yeni Günlük Hazırlık puanı var. Bunların her ikisi de kişisel fizyolojik profilinize göre uyarlanmış kişisel temellerden akıllıca hesaplanır. Harika değil mi?

Bir de 7 günlük pil ömrü olduğunu ekleyelim! 

5. Fossil Gen 6 

2022nin-en-iyi-8-akilli-saati
@teknoblog

Fossil Gen 6 , Qualcomm’un en yeni Snapdragon Wear 4100+ platformu tarafından desteklenen ilk akıllı saatler olarak gözüküyor. 

Wear OS’nin yeni sürümü; yeni özellikler,  daha iyi kullanılabilirlik getirerek Fossil için bir destek olacak. Ayrıca daha uzun pil ömrü ve Fitbit tabanlı aktivite takibi de var.

Gen 6 hem erkekler hem de kadınlar için yedi farklı görünümle geliyor. Daha sportif bir görünüm veya resmi etkinliklere daha uygun bir şey tercih edenleri de kapsıyor. Her ikisi de 11,5 mm kalınlığında paslanmaz çelik kasalara sahip 44 mm ve 42 mm kasa boyutu seçeneği var.

Her ikisi de 1,28 inç AMOLED dokunmatik ekrana sahip ve önceki Fossil akıllı saatlerinde olduğu gibi dönen bir taç ve iki programlanabilir buton içeriyor.

Kan oksijen seviyelerini izlemek için bir SpO2 sensörü bu modelde de karşımıza çıkıyor. 

Pil ömrü açısından 24 saat standart olacaktır. Ancak hızlı şarj, tam pilin yalnızca bir saatte dolacağı anlamına geliyor. Oldukça hızlı!

4. Whoop 4.0

The Whoop 4.0 fitness tracker measures SpO2, pulse and more as a bracelet  or in special clothing - NotebookCheck.net News
@notebookcheck

Yeni Whoop daha küçük, daha güçlü ve vücudun açık olduğu daha fazla yere takılma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, öncekinden %33 daha küçüktür ve artık kandaki oksijen seviyelerini izlemek için bir nabız oksimetresi ve bir cilt sıcaklığı sensörü içerir.
Uyku döngüleri ve uyku süresi tavsiyelerine göre sizi en uygun zamanlarda uyandırmak için dokunsal uyarıları kullanan yeni bir uyku koçuyla uyku özellikleri de bulunur.

Pil ömrü, Whoop Strap 3.0 tarafından sağlanan 5 gün ile aynıdır.

Whoop ayrıca yeni Body serisini duyurdu. Whoop’u sütyen, pantolon, gömlek gibi yerlere de yerleştirebiliyorsunuz! 

3. Samsung Galaxy Watch 4

2022nin-en-iyi-8-akilli-saati
@teknoblog

Samsung’un Wear OS’a geri dönüşü güzel oldu. Fakat bu o bildiğimiz eski Wear OS değil. Yeni bir işletim sistemi özel olarak tasarlanmış özellikleriyle yeniden devreye alındı. Yani bu şu anlama geliyor: İki dünyanın da en iyi özelliklerini alabilirsiniz! 

Yenilenen yazılım dışında Watch 4’ün daha hafif, daha rahat ve daha şık gözüktüğünü söyleyebiliriz. Özellikle sağlık verilerini takip etmek isteyen veya aktif olarak spor yapan kişiler için oldukça özel bir model. 

Fakat birçok özelliğini kullanmak için bir Samsung telefonunuz olması gerekiyor. Ayrıca iPhone desteği de bulunmuyor. 

Son olarak bir önceki modele sahipseniz yükseltmeye değeceğini düşünmüyoruz çok devasa bir özellik kaçırmayacaksınız. 

2. TicWatch Pro 3 – 2022’nin En İyi 8 Akıllı Saati

Insider reports Mobvoi TicWatch Pro 3 and E3 will receive unified Wear OS  update - GSMArena.com news
@gsmarena

TicWatch Pro 3, en iyi Wear OS saatlerinden biridir. Bunu iPhone veya Android telefonunuzla kullanabilirsiniz. Ayrıca sağlam pil ömrünün yanı sıra bazı sezgisel işlevler sunar.

TicWatch Pro 3, 1 GB RAM’e sahip en yeni Qualcomm Snapdragon Wear 4100 yonga setinre sahiptir. Bu da onu piyasadaki en güçlü akıllı saatlerden biri yapar. Uygulamalar hızlı bir şekilde yüklenir. Bir şeyin başlatılmasını bekleyeceğiniz herhangi bir zaman olmaz.

Pil ömrü, bu akıllı saatin gerçekten parladığı yerdir. Akıllı saat, şirketin ‘Temel Mod’ dediği modda bir aydan fazla dayanabilir. Akıllı saatinizin özelliklerini çalışır durumda tutmak mı istiyorsunuz? Bu akıllı saatin tek bir şarjı ile yine de üç gününüz vardır.

1. Apple Watch Series 7

2022nin-en-iyi-8-akilli-saati
@theverge

Akıılı saat denince akla ilk gelen marka Apple yeni modelinde çok büyük bir farklığa gitmedi. Yıllardır Apple Watch modellerinde aynı tasarımı kullanan Apple’ın bu defa radikal bir değişikliğe gideceği ve düz kenarlı tasarıma geçeceği iddia ediliyordu. Ancak Apple Watch Series 7, klasikleşmiş Apple Watch tasarımıyla geliyor. 

Ekran çerçeveleri inceldi ve ekran büyüdü. Bugüne kadarki en büyük ekranlı Apple Watch olma özelliği taşıyan Apple Watch Series 7, 41 mm ve 45 mm kasa seçenekleri ile satışa çıkıyor. Önceki modellerde 40 mm ve 44 mm kasa boyutları bulunuyordu. Apple, çerçeveleri incelterek ekranı büyütüyor ve bu sayede eski kayışların Apple Watch 7’de kullanılabilmesine imkan tanıyor. Önceki modellerden geçiş yapacak kullanıcıların yeni kayış almasına gerek kalmayacak.

Ekran daha büyük, çözünürlük daha iyi. Ayrıca hep açık retina ekran %70 daha parlak görüntü veriyor. 

Sağlık ve fitness konusunda büyük bir değişiklik yok. Yazılımcılar sadece kanda oksijen uygulamasını devreye aldı.

Apple, ekranın büyümesiyle birlikte saat kadranlarına yeni seçenekler ekledi. Birden fazla bilginin tek ekranda gösterildiği infografik kadranlar geldi. Bu modelle birlikte daha fazla bilgiyi tek ekranda görebileceğiz. Üstelik modüllerin boyutları büyüdü. Böylece yazılımcılar bu alanları daha verimli kullanabilecek hale geldi. Ayrıca artık infografik kadranlar arasında dijital saat görünümleri de var.

Peki bir Apple Watch sahibiyseniz ne yapmanız gerekir? Açıkça söylemek gerekirse 5 ve üstü bir saate sahipseniz çok bir şey kaçırmayacaksınız. SE kullanıcıları için hep açık ekran cazip bir teklif alternatiftir. Ancak büyük bir değişikliğin olmaması bu modeli diğer modellerden pek de ayıramıyor. Yine de karar size kalmış. 

Telefon kadar olmasa da akıllı saat dünyası da sürekli değişiyor ve gelişiyor. Bazen biz de bu geliştirmeleri takip edemiyoruz. Ama elimizden geldiğince en iyileri sizinle buluşturmaya çalışıyoruz! Daha fazlası için takipte kalın!

Kaynakça

  • https://10masters.org/top-10-best-smartwatches/
  • https://www.techradar.com/news/wearables/best-smart-watches-what-s-the-best-wearable-tech-for-you-1154074
  • https://www.leopardots.com/best-smartwatches/
  • https://www.wired.com/gallery/best-smartwatches/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar