2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması

Paylaşmayı unutmayın.

2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması – Verimliklik ve üretkenlik… Başa bela iki kelime. Üzerlerine nice kitaplar yazıldı, nice konuşmalar yapıldı. Herkesin bir fikri olduğu ana gerçek hayata adapte etmeye zorlandığı iki kelime. Peki neden bu şekilde oluyor? Neden biz onca bilgimiz varken şu verimlilik işini halledemiyoruz? Özelllikle de iş – hayat dengesinin bozulduğu bu pandemi koşullarında neden bunu başaramıyoruz?

Çünkü bir kişi için işe yarayan üretkenlik ipuçları sizin ve çalışma tarzınız için işe yaramayabilir! Aynı şey üretkenlik uygulamaları için de geçerlidir. Pek çok farklı uygulama ve araç mevcut olduğundan, tam olarak ne aradığınızı belirlemek önemlidir. Belki verimli bir not alıcısınız, ancak görevlere odaklanmakta gerçekten zorlanıyorsunuz. Ya da belki de takım arkadaşları ve kişilerle iletişim kurmak için harika bir sisteminiz var ama onlarla toplantı planlamak için etkili bir yolunuz yok.

2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması

Top 10 Best Productivity Apps To Help With Your Day | Voices.com
@voices

Moral bozmanıza gerek yok! Bu kısmı biz sizin için hallettik. Bu makalede, farklı ihtiyaçlarınız için en iyi üretkenlik uygulamalarını ele alıyoruz. Dijital not defterlerinden proje yönetimi araçlarına kadar, ihtiyaçlarınızı karşılamanıza ve nihayetinde işlerinizi daha hızlı halletmenize yardımcı olabilecek en iyi üretkenlik uygulamaları için buyrun aşağıya geçelim! 

1. Todoist

todoist app
@hive

En iyi: Yapılacaklar listelerinizi yönetmek.

Todoist, projelere göre görevleri birlikte kaydetmenize ve gruplandırmanıza izin veren basit bir görev yöneticisi uygulamasıdır. Bunu geleneksel yapılacaklar listenizin yükseltilmiş bir versiyonu olarak kabul edin. Kendi görevlerinizi kaydetmenin ve düzenlemenin yanı sıra, görevleri paylaşarak ve atayarak diğer kişilerle işbirliği yapmak için uygulamayı kullanabilirsiniz.

Maliyet: Temel sürüm için ücretsizdir. Premium sürüm aylık 3,99 ABD Doları veya yıllık 35,99 ABD Dolarıdır.

İndirmek için:  iOSAndroidMac and Windows Desktop

2. Google Docs – 2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması

Docs
@chrome

En İyi: Belgeler üzerinde ortak çalışmak.

Google Dokümanlar, dokümanları paylaşmak ve gerçek zamanlı olarak ortak çalışmak için en iyi araçlardan biridir. Buna ek olarak ayarlarınıza bağlı olarak, belgeler kuruluşunuzun içinde ve dışında paylaşılabilir. Bu, ekip üyelerinin her yerden birlikte çalışmasına olanak tanır.Dolayısıyla gereksiz belgeleri azaltır ve yanlış iletişimi en aza indirmeye yardımcı olur. Ayrıca Google E-Tablolar, tüm belgelerinizi tek bir çevrimiçi merkezde tutmanıza olanak tanıyan CSV’yi Google E-Tablolar’a aktarma yeteneği gibi benzer avantajlara sahiptir.

Google Dokümanlar ayrıca belirli bir metin parçasını vurgulamak ve not almak için bir yorum özelliğine sahiptir. Belirli kullanıcılara yönelik yorumlar, herkesin döngüde kalmasını sağlamak için bir e-posta bildirimini de tetikler. Bunun yanısıra Google, gizliliği ve güvenliği korumak için doküman sahibinin dokümanda paylaşılan her kullanıcının düzenleme yeteneklerini belirlemesine izin verir. Belgeleri çevrimiçi olarak düzenleyebilir veya indirip düzenleyebilirsiniz.

Maliyet: Ücretsiz

İndirmek için: iOS and Android

3. IFTTT (If This Then That)

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@UIsources

En iyi: Görevleri otomatize etmek.

If This Then That (IFTTT), farklı uygulamaları ve deneyimleri sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan bir otomasyon aracıdır. IFTTT’de günlük görevlerden daha niş oluşumlara kadar bir dizi farklı otomasyon ayarlayabilirsiniz. 

Örneğin, yarın yağmur yağacaksa Google’ın takviminize bir hatırlatıcı eklemesini veya daha fazla su içmek için bir hatırlatıcı ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Hatta gerçekten yaratıcı olmak istiyorsanız, Uluslararası Uzay İstasyonu evinizden her geçtiğinde bildirim alacak şekilde ayarlamak gibi şeyler de yapabilirsiniz.

Bu uygulama, tekrarlayan görevleri otomatikleştirmenize yardımcı olur. Sonuçta size işinizin diğer, daha önemli yönlerine odaklanmanız için daha fazla zaman verir.

Maliyet: Ücretsiz

İndirmek için: iOS and Android

5. Calendly – 2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@hive

En iyi: Toplantıları düzenlemek.

Calendly, karşılıklı e-postalar olmadan toplantı planlamanıza yardımcı olur.

Calendly’de bir hesaba kaydolduğunuzda, takviminizi senkronize etmeniz ve müsait olduğunuzda zaman dilimleri (15 dk/30 dk/45 dk/vb.) dahil uygunluk tercihlerinizi seçmeniz istenecektir. Ardından, bir toplantı planlamanız gerektiğinde, kişiye Calendly bağlantınızı vermeniz yeterlidir ve onlar kendileri için en iyi zaman aralığını seçebilirler. İleri geri yok. Ne harika? Ayrıca, çeşitli fiyat noktalarında farklı işlevler sunan, kontrol edebileceğiniz bir dizi Calendly alternatifi vardır.

Maliyet: Temel Plan kullanıcıları için ücretsiz. Ayda 8 ABD Doları karşılığında Premium Plana ve ayda 12 ABD Doları karşılığında Pro plana yükseltebilirsiniz.

İndirmek için: iOS and Android

6. Evernote

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@engadget

En iyi: Not almak ve düzenlemek

Dijital olarak not almayı tercih ediyorsanız veya kendinizi genellikle el yazısı ve dijital notların bir karışımıyla buluyorsanız, Evernote tam size göre. Evernote, tüm fikirlerinizi ve düşüncelerinizi tek bir yerde toplamak için piyasadaki en iyi araçlardan biridir. 

Evernote’un harika bir yönü, doğrudan cihazınızda not almanın yanı sıra, kullanıcıların yazılı notların fotoğraflarını çekmesine ve bunları uygulamaya yüklemesine izin vermesidir. Arama işlevi, el yazısı analizi sayesinde kullanıcıların yazılı tüm dosyalarına göz atmalarını sağlar. 

Notlarınız uygulamaya girdikten sonra not defteri sistemlerinde düzenleyebilirsiniz. Ayrıca etiketler ekleyerek filtreleme yapmanız da mümkün. Evernote, cihazlarınız arasında sorunsuz bir şekilde senkronize olur, böylece evde asla “not defterinizi unutmazsınız”.

Maliyet: İndirmesi ücretsiz. 4.99’dan başlayan premium sürümü vardır

İndirmek için: iOS and Android

7. Brain.fm

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@brain.fm

En iyi: Müzikle odaklanma

Brain.fm, 10 ila 15 dakikalık kullanımda odaklanma, rahatlama, meditasyon, şekerleme ve uykuyu geliştirmek için beyin için tasarlanmış müzik çalan bir uygulamadır. Bu bir efsane değil, belirli müzik türleri gerçekten odaklanmanıza, rahatlamanıza ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Bu sebeple Brain.fm, istediğiniz sonuca göre müzik tasarlamak ve çalmak için bilimsel araştırmayı kullanır. Sadece bazı melodileri açın ve gerisini bu uygulamaya bırakın.

Maliyet: İndirmesi ücretsiz. 6,99 dolardan başlayan fiyatlarla Pro sürümlerine yükseltme

İndirmek için: iOS and Android

8. Forest

Karthik 🇮🇳 on Twitter: "3/5 There are many smartphone apps (oh, the  irony!) to help you measure your 'screen time'. But the app 'Forest' frames  it differently. When you want to concentrate - 2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@twitter

En iyi: Odaklanma

Forest, telefonlarını bırakıp tek bir göreve odaklanmakta zorlanan insanlar için harika bir uygulamadır.

Ne zaman odaklanmak isterseniz, sadece Forest uygulamasını açıp bir ağaç dikmelisiniz. Bu ağaç, odaklandığınız ve telefonunuza dokunmadığınız sürece büyüyecektir. Dolayısıyla görev tamamlanmadan bir noktada uygulamadan çıkarsanız, ağacınız ölür. Kullanıcılar sonunda bu ağaçları (ve sıkı çalışmayı) bütün bir ormana dönüştürür. Bunun yanı sıra oyunu daha eğlenceli hale getirmek için oyuncular, orman koleksiyonlarına eşlik edecek ek ağaç türleri ve sakinleştirici sesler ile ödüllendirilir. Daha da iyisi, Forest, Trees For The Future ile ortaklık kurarak, kullanıcıların kazandıkları paraları gerçek hayatta ağaç dikmek için kullanmalarına izin vermiştir. Harika değil mi!

Maliyet: 2 ABD Doları 

İndirmek için: iOS and Android

9. Engross – 2021’in Verimliliğinizi Arttıracak En İyi 10 Uygulaması

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@pinterest

En iyi: Pomodoro Zamanlayıcı

Engross, odağınızı geliştirmenize ve dikkat dağıtıcı unsurları yönetmenize yardımcı olan bir zaman yönetimi uygulamasıdır. Ayrıca uygulamanın en dikkat çekici özelliklerinden biri de Pomodoro tekniği zamanlayıcısıdır. 

Pomodoro tekniği, işi tipik olarak 25-30 dakikalık, her biri yalnızca birkaç dakikalık küçük aralarla ayrılan daha küçük aralıklara bölerek üretkenliği artırmaya yardımcı olur. Engross’un zamanlayıcısı, kullanıcıların ne kadar süre çalışmak istediklerine ve ne kadar ara vermek istediklerine göre aralıkları özelleştirmelerine olanak tanır.

Bir başka yararlı özellik de dikkat dağıtıcı izleyicidir. Dikkatiniz her dağıldığında ekrandaki bir düğmeye basmanız yeterlidir; uygulama, gün boyunca en çok ne zaman dikkatinizin dağıldığının istatistiklerini derleyecektir.

Maliyet: Ücretsiz

İndimek için: iOS and Android

10. MindMeister

2021in-verimliliginizi-arttiracak-en-iyi-10-uygulamasi
@meistertask

En iyi: Zihin haritalama

MindMeister, günlük iş durumları için mükemmel olan bir dijital zihin haritalama aracıdır. Zihin haritalama araçları, verileri görselleştirmek, projeleri planlamak ve fikirleri beyin fırtınası yapmak için yararlıdır. 

MindMeister bireysel düzeyde kullanılabilir veya gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmak ve fikirleri paylaşmak için ekipler arasında kullanılabilir. Araç, önceden ayarlanmış birçok harita teması içerir veya haritanızı ihtiyaçlarınıza en uygun renkler, stiller, biçimlendirme ve resimlerle özelleştirebilirsiniz. Bulutta depolanan tüm bilgilerle bu araç, önceden kaydetme veya gönderme endişesi olmadan haritanıza dijital olarak erişmenizi sağlar.

Maliyet: 3 temel haritaya kadar ücretsiz. Kişisel planlar ayda 4,99 ABD dolarından başlar; fakat Profesyonel planlar ayda 8,25 dolardan başlar.

İndirmek için: iOS and Android

Kaynakça:

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar