En İyi Not Tutma Uygulamaları – Not Almaktan Vazgeçemeyenler İçin

Paylaşmayı unutmayın.

En İyi Not Tutma Uygulamaları – Not Almaktan Vazgeçemeyenler İçin – Hem gündelik hayatta hem de profesyonel iş hayatında not tutmak bazılarımız için hayati öneme sahiptir. Özellikle çok fazla alanda çalışıyorsanız çoğu şey birbirine karışabiliyor. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse aynı anda hem akademik alanda çalışanlar hem de profesyonel iş hayatında kariyerini inşa etmeye çalışanlar için not tutmak hayatlarını bir nevi yönetmek demek.

Peki not tutmak sadece kağıt kalemle mi ilişkilendiriyor ?Aslında bu soruya evet diyebiliriz. Kağıt kalemle not tutmak yapılan bilimsel araştırmalara göre daha kalıcı bir etki sağlıyor .Fakat teknoloji 4.0 döneminde yer aldığımız için artık bu da dijitale evrildi. Bu yazımızda sizlere hem gündelik hayatınızda hem de profesyonel çalışma hayatınızda çok yardımcı olacak not tutma uygulamalarından bahsedeceğiz.

En İyi Not Tutma Uygulamaları – Not Almaktan Vazgeçemeyenler İçin

Notion Uygulaması

@notion

Nation kullanıcı bazında değerlendirildiğinde not tutma uygulamaları arasında en başarılı uygulama olarak nitelendirilen bir uygulama.

Ara yüzünün sade olması ve sadece not tutma değil içeriğinde listeler gibi birçok özelliği de sağladığı için en fazla kullanılan uygulama diyebiliriz. Biraz daha bahsedecek olursak;

Manuel olarak listeler ,sayfalar vb.şablonlar oluşturmaya imkan veriyor. Aynı zamanda içeriğinde birçok da hazır şablon bulunuyor.Şablonlar arasında Task List ,To -Do List,Reading List gibi kullanışlı listeler bulunmakta.

Weekly Agenda, Diary, gibi gündelik hayatınızla ilgili sıkça kullanacağınız sayfalar; Class Notes, Thesis Planning, Resume, Goals, Blog Post gibi eğitim ve iş hayatınız açısından çok faydalı şablonlar ve çok daha fazlası uygulamanın içeriğinde mevcut.

Uygulama içinde notları birbiriyle ilişkilendirerek özel internet sitelerine benzer bir yapı oluşturabiliyorsunuz. Ve tüm notlarınızı sürükle ,bırak şeklinde hareket ettirebiliyorsunuz.

@notion

Notlarınıza kendi seçtiğiniz bir  ikonu ya da uygulama içinde bulunan ikonlardan birini de ekleyebiliyorsunuz. İkon veya benzeri bir görsel eklemek notların akılda kalıcılığını daha da arttırıyor.

Uygulama kişisel kullanım için ücretsiz fakat takım çalışmaları için kullanılan versiyonu ücretli. Uygulamaya https://www.notion.so/ ulaşabilirsiniz.

En İyi Not Tutma Uygulamaları – Evernote Uygulaması

en-iyi-not-tutma-uygulamalari-not-almaktan-vazgecemeyenler-icin
@theverge

İkinci sırada yer alan uygulamamız Evernote sağladığı depolama alanı ve basit ara yüzüyle kullanıcılarının memnun olduğu bir uygulama diyebiliriz. Evernote uygulaması daha Nation uygulamasına göre biraz daha not odaklı bu da uygulamayı bence biraz daha ciddi bir kimliğe sokuyor. Uygulama içinde notlarınızı kategorilere ayırmanıza imkan sağlayan bir uygulama olması sebebiyle aradığınızı bulmanız biraz daha kolay oluyor. Aynı zamanda notlarınızı lokasyon bazlı da kategorilere ayırabiliyorsunuz.

Ve uygulama içindeki notları etiketler altında da gruplandırma imkanı sunuyor.Uygulamanın web ara yüzü biraz daha ferah diyebiliriz.

Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmakta. Örneğin Linux gibi açık işletim sistemli cihazlarda hiçbir veri kaybı yaşamadan kullanabiliyor.Uygulamaya https://evernote.com/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Joplin Uygulaması

en-iyi-not-tutma-uygulamalari-not-almaktan-vazgecemeyenler-icin
@tecmint

Açık kaynak kodlu bir not tutma uygulaması olması sebebiyle tüm işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışıyor. Notlarınıza ek olarak hatırlatıcı ve alarm gibi ekstra eklentiler eklemenize imkan sağlayan bir uygulama .Daha önce bahsettiğimiz uygulamalarda olmayan bir özelliğini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dropbox, NextCloud, OneDrive ve WenDAV gibi bulut hizmetler ile senkronize edebildiğiniz Joplin uygulaması , web sayfalarını notlarınıza eklemenizi ve elle not almanızı da sağlıyor. Birçok not tutma uygulamasına kıyasla dikkat çeken özelliği, şifreleme ile belgelerinizi gizli kılabilmeniz.Uygulamaya https://joplinapp.org/ linkinden göz atabilirsiniz.

En İyi Not Tutma Uygulamaları – Google Keep Uygulaması

en-iyi-not-tutma-uygulamalari-not-almaktan-vazgecemeyenler-icin
@computerworld

Dünya üzerinde en fazla kullanıcının kullandığı arama motoru olan  Google tarafından geliştirilen Google Keep uygulaması özellikle Android cihaz kullanıcıları tarafından fazlaca kullanılan bir uygulama diyebiliriz.

Temel olarak uygulamanın mantığı not alma olarak geliştirilmiş. Yazılı, resimli ve sesli olarak not almanın yanı sıra onay listesi (checklist) gibi farklı türdeki not alma özelliğine sahip ir uygulama olması sebebiyle popüler uygulamalar arasında sayılıyor. Uygulamaya https://keep.google.com/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Siz de not almadan işlerini tamamlayamamış hissediyor ve notlarınızla motive oluyorsanız bahsettiğimiz uygulamalar size çok yararlı olacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar