2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu

Paylaşmayı unutmayın.

2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu – Video oyunlarının boş zaman olarak nitelendirildiği günler geride kaldı. Evet, eskiden sadece bir eğlence olarak görülüyordu. Ama artık öyle değil.

E-spor video oyun endüstrisinin rekabetçi oyun koludur. Büyük izleyiciler, inanılmaz nakit paralar ve seçkin oyuncuların tutkularını kariyere dönüştürmelerini sağlayan bir endüstridir. Büyük sponsorluklar ve reklam değeriyle e-Spor endüstrisi oldukça büyük meblağlarla çalışır. Hatta, araştırma şirketi Newzoo, e-Sporun 2022 yılına kadar yılda 1,79 milyar dolar üreteceğini tahmin ediyor.

Ne yazık ki, bu miktar muhtemelen devam eden COVID-19 salgınından etkilenecektir. Birçok e-spor oyununun güçlü çevrimiçi bileşenleri olmasına rağmen, büyük yarışmaların kendisi genellikle sosyal mesafeye uygun olmayan büyük mekanlarda yapılır. Örneğin 2019 Fortnite Dünya Kupası, New York City’deki Arthur Ashe Stadyumu’nda giriş yaptı. 20.000’e yakın kişinin katılımı vardı. Doğal olarak, Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games, 2020 etkinliğini iptal etti ve 2021’de yüz yüze turnuvalar için bir planı yok. Benzer bir notta Valve, Dota 2’nin etkinliği The International’ı süresiz olarak erteledi.

2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu

Nach Esport Özel Esports Oyun Forması Forması - Buy Oyun Gömlek  Forması,Nach Esport Oyun Forması,Özel Esports Forması Product on Alibaba.com - 2021in-en-iyi-10-e-spor-oyunu
@alibaba

Tüm bunlara rağmen e-spor hala oldukça popülerdir. Sayısız türde hem popüler hem de radarın altında olan birçok oyunu içerir.

Ateş etmeyi sever misin? Counter-Strike: Global Offensive oynayan bir rakibinizle karşılaşabilirsiniz. Destansı boyutlarda bir battle royale havasında mısınız? PlayerUnknown’s Battlegrounds sizi o diyara götürür. Spora mı? İki dünyanın birleşmesiyle, NBA ve Take-Two Interactive NBA 2K eLeague’i oluşturmak için ortak oldu. E-spor dünyasında, herkes için bir video oyunu ve ilgili sahne var. 

Peki siz hangisini oynamak istediğinizi bilmiyor musunuz? O zaman sizi aşağıya bekliyoruz. 

10. Apex Legends – 4/5

Where to Play Apex Legends | B&H Explora - 2021in-en-iyi-10-e-spor-oyunu
@b&h

İki mükemmel, ancak gözden kaçan Titanfall oyunu geliştirdikten sonra geliştirici Respawn sonunda hak ettiği başarıyı elde etti. Apex Legends!

Titanfall evreninde geçen Apex Legends, hantal robotlar yerine çevik paralı askerleri kontrol etmenizi sağlar. Neyse ki, bu renkli karakterler birçok benzersiz yetenekle donatılmış olarak geliyor. Örneğin, Wraith olarak boyutlar arasında seyahat edebilir veya kendinizi gizleyebilir ve Mirage olarak hologramlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, akıllı iletişim araçları ekipleri koordineli tutar.

Apex Legends’ın muazzam ivmesi, devam eden turnuvaları sayesinde devam ediyor. Çok cömert ödül havuzlarını görmek için yaklaşan etkinliklerin programına göz atın.

9. Counter-Strike: Global Offensive – 4/5

CS: GO sistem gereksinimleri nedir? CS GO kaç GB? Counter-Strike: Global  Offensive (CS GO) sistem gereksinimleri - Haberler
@haberler

Valve’ın Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), orijinal Counter-Strike ve Counter-Strike: Source dahil olmak üzere çok oyunculu FPS oyunlarının güçlü mirasıyla desteklenen 2012’de çıkış yaptı. Yıllar sonra, hızlı tempolu PC oyunu kısmen yerleşik çekirdek oyunu ve aktif topluluğu nedeniyle, modern oyunlara karşı geliyor.

Ancak görsel olarak CS:GO yaşını göstermeye başlıyor ve tematik olarak Overwatch kadar zengin değil. Yine de pek çok kişi CS:GO’nun sade deneyiminden ve 1 milyon dolarlık ödüllü Eleague Major yarışmasının da dahil olduğu son derece rekabetçi e-spor devresinden keyif alıyor.

8. Dota 2 – 4.5/5 – 2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu

Dota 2 Sunucuları 1 Milyon Kişiyi Ağırladı
@ign

“Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor.” Bu ifade, özellikle oyun oynarken birçok şeyi tanımlamak için kullanılır. Ancak bunu gezegendeki en popüler MOBA oyunlarından biri olan Defence of the Ancients 2’den (Dota 2) kadar iyi tanımlayan yoktur.

Bu oynaması ücretsiz oyunda, savaş alanına götürmek için 100’den fazla oynanabilir Kahramandan birini seçersiniz. Bu karakterin benzersiz yeteneklerini, oyun stilini ve niteliklerini kullanarak zafere ulaşmaya çalışırsınız.

Elbette, MOBA türü, oyun mekaniğine aşina olmayan izleyiciler için esrarengiz olduğunu kanıtlıyor. Ancak yıllık Dota 2 International’ın çılgın nakit potları (30 milyon dolardan fazla) ve oyunu isterseniz izlemeye değer bir e-spor yapan sert rekabeti oyunu ayrı bir seviyeye taşıyor.

7. Fortnite – 3.5/5 – 2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu

Epic Games Fortnite ++Interview++ | Red Bull Games
@redbull

Süper popüler bir oyun mu arıyorsunuz. İşte karşınızda Fortnite!

2020’nin başlarında, oyun içi bir Travis Scott konseri sayesinde Fortnite rekor kıran bir oturumda inanılmaz 12,3 milyon eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yaptı!

Fortnite, ilginç oyun modları, parlak ve çılgın grafikler, mükemmel bir inşaat sistemiyle birlikte oldukça farklıdır. Kötü dövüş ve mikro hareketler oyun deneyimini düşürse de ücretsiz olduğunu varsayarsak yeterince iyidir. 

Ayrıca 2019 yılında Fortnite Dünya Kupasında 16 yaşındaki Kyle “Bugha” Giersdorf’un 30 milyon dolarlık ödül havuzundan 3 milyon dolar kazandığını da belirtmekte fayda var.

6. League of Legends – 4.5/5

Welcome to League of Legends - YouTube - 2021in-en-iyi-10-e-spor-oyunu
@youtube

League of Legends, Riot Games’in oynaması ücretsiz, çok oyunculu çevrimiçi savaş arenasıdır. Basitçe söylemek gerekirse satın alabileceğiniz en iyi MOBA oyunudur. Oynanışı; rolleri, kule savunması ve gerçek zamanlı strateji unsurlarını içerir. Bu da LoL’ü piyasaya sürülmüş birçok MOBA’dan farklı hale getirir. 

League of Legends’ın erişilebilirliği öne çıkan özelliklerinden biridir. Ancak bu, karmaşık temel oyun öğelerinden yoksun olduğu anlamına gelmez. Beceri atışlarının, bekleme sürelerinin, benzersiz yeteneklerin ve ekipmanın birlikte çalışma şekli LoL’ü çok farklı bir düzeye taşır. League of Legends MOBA oyunlarının yüzü haline gelmiştir. Ayrıca Dota 2 ve Heroes of the Storm’un beğenisini de geride bırakır.

E-spor açısından Riot Games, bu unvanı League of Legends Şampiyona Serisi aracılığıyla destekliyor. Ayrıca turnuva, 2 milyon doların üzerinde bir ödül havuzuna sahiptir.

5. Mortal Kombat 11 – 4.5/5 – 2021’in En İyi 10 e-Spor Oyunu

Why Mortal Kombat 11's DLC Is Ending | Screen Rant
@screenrant

Geliştirici NetherRealm Studios’un en yeni dövüş oyunu Mortal Kombat 11, serinin ününü inşa ettiği çatlamış kafatasları, kopmuş omurgalar ve kan hücumlarından çok daha fazlasıdır. Mortal Kombat X’in anlatı devamı olan Mortal Kombat 11, şimdiki zamanı değiştirmek için karakterleri geçmişte rakipleriyle karşı karşıya getirmek için zaman yolculuğunu kullanıyor.

Animasyon iyileştirmeleri ve yeni saldırı ve savunma mekanikleri oyunu bir üst seviyeye taşıyor. Böylece paralı askerler, ninjalar, tanrılar ve canavarlar her zamankinden daha iyi hareket ediyor. Sonuç olarak, Mortal Kombat 11, seriye aşina olmayanlar için mükemmel bir giriş noktasıdır. Ayrıca NetherRealm Studios, Mortal Kombat Pro Series espor girişimi aracılığıyla rekabeti bir üst seviyeye taşıyor. 

4. Overwatch – 4/5

Overwatch, 4 Ocak'a Kadar Ücretsiz Oynanabilecek - Technopat
@technopat

Nişancılar her zaman karanlık, cesur veya gerçekçi olmak zorunda değildir. Silahla dolu PC oyunlarında bile çizgi film eğlencesinin yeri vardır. Bu yer, Valve’in Team Fortress 2’s, tarafından yaklaşık on yıldır dolduruluyordu. Ancak şimdi Blizzard, Overwatch ile tahta geçti. 

Renkli seviyeler, saldıran ve savunan takımlara odaklanan çoklu oyun modları ve çok farklı oyun stillerine sahip havalı karakterler gibi Team Fortress 2’nin tüm özellikleri Overwatch’ta mevcuttur.

Ayrıca Overwatch, oyunun birçok kahramanı ve sınıfı sayesinde mekanik çeşitlilikle dolu bir nişancı oyunudur. Tahmin edebileceğiniz gibi, oldukça başarılı bir e-spor sahnesi vardır. Blizzard, Overwatch Dünya Kupası da dahil olmak üzere çeşitli e-spor girişimleriyle Overwatch rekabet ortamını destekler.

3. PlayerUnknown’s Battlegrounds – 4/5

PUBG updates: what's new in PlayerUnknown's Battlegrounds | TechRadar - 2021in-en-iyi-10-e-spor-oyunu
@techradar

Açık dünya hayatta kalma veya birinci şahıs nişancı türlerindeki diğer birçok oyun gibi, PUBG’nin birincil hedefi hayatta kalan son oyuncu olmaktır. Ancak PUBG, bunun tüm normlarına uymaz. Açık dünya oyunlarının en iyi yönlerinden bazılarını alır, onu iyi bir birinci şahıs nişancının mekanikleriyle birleştirir ve MMO’lara özgü bir oyuncu tabanını barındırır.

Ayrıca oyun öğeleri arasında iyi bir denge vardır. Örneğin, haritada paraşütle nereye ineceğinizi seçiyorsunuz, herkes silahsız başlıyor ve oynanabilir alanı sık sık azaltan ölümcül ve dev bir parıltılı mavi kubbe var. Gergin, ama son derece eğlenceli.

Ayrıca PUBG Global Invitational, 2 milyon dolardan fazla ödül havuzuna sahiptir.

2. Rocket League – 4.5/5

Rocket League server issues postpone Championship matches | Rock Paper  Shotgun
@rockpapershotgun

2015’in beklenmedik vuruşu, büyük e-spor sevgisi alan gerçek hayattaki herhangi bir ligle ilişkili olmayan bir oyunla gelmişti. Rocket League!

Rocket League, hızlı araba tabanlı oyunu, patlayıcı vuruşları ve heyecan verici kale vuruşlarıyla, özellikle profesyoneller tarafından oynandığında, tam bir heyecandır. Cidden, son saniye puanınızın etkileyici olduğunu düşünüyorsanız, üstün becerilere sahip birinin duvara tırmandığını, onu devirdiğini ve orta sahadan gol attığını görene kadar bekleyin.

Rocket League Championship Series, dünyanın en iyi oyuncularını inanılmaz manevralar yaparken bulacağınız yerdir. Ayrıca en son yarışmada 1 milyon dolarlık ödül havuzu vardı.

1. StarCraft II: Legacy of the Void – 5/5

Upcoming - StarCraft II: Legacy of the Void | Starcraft, Starcraft 2,  Blizzcon - 2021in-en-iyi-10-e-spor-oyunu
@pinterest

MOBA’larla dolu bir oyun ortamında yapılacak gerçek zamanlı strateji oyunu mu? İşte Starcraft 2 bunu başardı. Milyonlarca dolarlık nakit ödülleri ve dünya klasmanında oyun deneyimiyle Starcraft e-Spor arenasında yerini tescilledi. 

StarCraft II: Legacy of the Void genişleme paketi, zor bir askeri stratejiye sahiptir. Aynı zamanda geliştirici Blizzard’ın destanına harika bir sonuç olarak hizmet eder. Acemi RTS izleyicileri üst düzey oyun sırasında sergilenen tüm karmaşıklıkları takdir etmese de, gerçekten şimdiye kadar yapılmış en tatmin edici strateji oyunlarından biridir.

Ek olarak 2020’de Blizzard, uzun süredir devam eden Dünya Şampiyonası Serisinin yerini ESL Pro Tour StarCraft II ve DreamHack SC2 Masters alacağını duyurdu.

Tüm bunlar size oldukça çekici geliyor olabilir. Ama şunu da hatırlatmamız da fayda var. e-Spor potun bir parçası olmak isteyen binlerce aç oyuncuyla büyük bir iştir. Ayrıca bir o kadar da zor uğraştırıcıdır. Bu sebeple zamanınızın büyük bir kısmını buraya yatırmadan önce emin olmanızda fayda var.

Kaynakça

  • https://www.g2a.com/news/features/best-steam-games/
  • https://www.pcgamer.com/the-best-games-on-steam/
  • https://www.pcmag.com/picks/best-esports-games
  • https://www.insiderintelligence.com/insights/esports-ecosystem-market-report/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar