2021’in En Çok İndirilen Uygulamaları – Yıla Damga Vuran Uygulamalar

2021in-en-cok-indirilen-uygulamalari---yila-damga-vuran-uygulamalar

Paylaşmayı unutmayın.

2021’in En Çok İndirilen Uygulamaları – Yıla Damga Vuran Uygulamalar – Sosyal medya uygulamaları, oyunlar ve dijital servisler artık neredeyse hayatımızın vazgeçilmez parçaları haline geldi. Sanal dünyayla iletişimimiz o kadar kuvvetlendi ki sabah uyanır uyanmaz telefonlarımıza göz atıyoruz. Telefonlarda kullanmakta olduğumuz uygulamaların bazıları günlük işlerimizi kolaylaştırıyor, bazıları iletişimimizi kuvvetlendiriyor ve bazıları da eğlenceli vakit geçirmemizi sağlıyor. Bu içerikte yılın en çok indirilen uygulamaları konusunu ele alacağız. Bu yılın en çok indirilen uygulamalarına baktığımız zaman iletişimin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bu durumun en büyük sebeplerinden birisi de Covid – 19 pandemisinin hayatımız üzerindeki etkileri. İşte 2021 yılında en çok indirilen uygulamalar.

2021’in En Çok İndirilen Uygulamaları – Yıla Damga Vuran Uygulamalar

MX TakaTak

@first-post

MX TakaTak, ülkemizde pek bilinen ülkemizde pek bilinmiyor olmasına rağmen dünyanın en çok indirilenleri arasında yer alıyor. Uygulamanın işlevini açıklamak gerekirse TikTok’un bir alternatifi diyebiliriz. Özellikle de Hindistan’da hayli geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Hindistan’ın kalabalık nüfusu göz önünde bulundurulduğunda bu listede yer alması gayet doğal. Hindistan’da popüler olan uygulamalar, genellikle en çok indirilenler listesine giriyor. 

2021’in En Çok İndirilen Uygulamaları – Demir Başlar

Messenger

@infoquin

Facebook zamanından kalma bir uygulama olan Messenger, hala zirvelerde yer alıyor. Akıllı telefonların popüler hale gelmesiyle birlikte Facebook mesajlarını Messenger adlı yeni bir uygulamaya taşımıştı. Messenger, günümüzde de Facebook, Instagram ve Whatsapp mesajlarını birleştirdiği için birçok kişi tarafından kullanılıyor. 

Snapchat 

@xda-dev

En çok indirilen uygulamalar listemizin bir diğer üyesi de Snapchat. Snapchat, şu anda birçok sosyal medya uygulamasında gördüğümüz hikayeler özelliğinin atası. Diğer uygulamaların aynı özellikleri bünyesine katması Snapchat’a zarar verse de hala listede yer alıyor.

Zoom

@app-store

Belki de pandemiden önce hiçbirimizin ismini dahi duymadığı bir uygulama. Fakat Zoom, pandeminin en çok kazanan uygulamalarından birisi oldu. Pandemi döneminde ihtiyaçlarımıza oldukça iyi şekilde cevap verebilen bir uygulama.

Moj

@indiatvnews

Bu uygulamada tıpkı TakTak gibi ülkemizde pek bilinmiyor. Moj’da alternatif bir TikTok uygulaması. TikTok alternatiflerinin bu denli güçlü olmasının sebebi ise Hindistan’da TikTok’un yasak olması. Durum böyle olunca birçok firma, pazardaki arayıştan faydalanmak için alternatif uygulamalar yayınlıyor.

Telegram

@bbc

Özellikle de yılın başlarında dijital dünyanın en çok konuşulan konularından birisi Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesi olmuştu. Gizlilik sözleşmesini onaylamak istemeyen birçok insan alternatif uygulamalar arayışına girdi. Whatsapp kullanmayı bırakan kitlenin büyük bir kısmı Telegram kullanmaya başladı. Dolayısıyla Telegram’da 2021’in en çok indirilenleri listesine girmeye hak kazandı.

WhatsApp

@whatsapp

Diğer yandan WhatsApp’ın aldığı ve yıllardır zirvede olan uygulamalardan bir tanesi. Telefonlarda en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Whatsapp, birçok tartışmaya konu olsa da hala listede yer almayı başarıyor. Hatta birçok kişi için vazgeçilmez bir uygulama niteliğinde olduğunu söylememiz mümkün. Whatsapp, dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip. 

Instagram

@appstore

Sosyal medyanın en hızlı popülarite yakalayan uygulamalarından birisi. Özellikle de Facebook tarafından satın alındıktan sonra müthiş bir ivme yakaladı. Neredeyse uygulamayı duymayan yoktur diyebiliriz. Facebook’un karmaşık yapısına aykırı olarak sadece fotoğraf ve video paylaşımı yapılan Instagram, birçok kullanıcı için daha kolay alışılabilir oldu. Sürekli kendini güncellemesiyle birlikte popülaritesini kaybetmiyor. 

Facebook

@appstore

Facebook, genelde yaş ortalaması yüksek grup tarafından kullanılıyor. Facebook’un sahip olduğu istikrarlı yapı, kullanıcı kitlesi tarafından oldukça beğeniliyor. Facebook’ta yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. Diğer sosyal medya uygulamalarıyla kıyaslandığında içerik açısından çok daha zengin olduğunu söylememizde de fayda var. Fakat yeni nesil Facebook’un yapısını beğenmediği için artık eskisi kadar popüler değil.

2021’in En Çok İndirilen Uygulamaları – Yükselen Yıldız – TikTok

@appstore

Son olarak listenin yükselen yıldızı olan TikTok, 2019 yılından beri yükselişini koruyor. 2021 yılının en çok indirilen uygulaması olarak karşımıza çıkan TikTok, kısa videolardan oluşan bir platform. Yeni bir konseptin öncüsü olan TikTok, önümüzdeki birkaç yılda da zirvede yer alacak gibi duruyor. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar