2021’de Bilmeniz Gereken E-Ticaret Trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

2021’de Bilmeniz Gereken E-ticaret Trendleri – 1995’te, ilk ürün Amazon’da çevrimiçi olarak sipariş edildi – bir kitap. Yaklaşık 20 yıl sonra, e-ticaret endüstrisi dünya çapında 2 trilyon ABD dolarının üzerinde satış yaptı.

E-ticaret perakendede devrim yarattı. İnsanların değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve günümüz müşterileri için online alışverişi kolaylaştırmak için gelişti. Başlangıçta e-ticaret, yetenekleri açısından oldukça sınırlıydı. Ama artık değil. İster özelleştirme, gelişmiş iade politikaları veya gelişmiş entegrasyon olsun, tüm bu değişiklikler e-ticaret dünyasını fırtınaya sürükledi. Ve 2021, e-ticaret dünyasını daha da dönüştürmek için burada.

Siz de çevrimiçi mağazanızın, 2021 yılında istikrarlı bir şekilde büyümesini sağlamak için bu e-ticaret gelişmelerini işletmenize dahil edebilirsiniz.

2021’de Bilmeniz Gereken E-ticaret Trendleri

2021'de Bilmeniz Gereken E-ticaret Trendleri
Photo by Negative Space on Pexels

E-ticaret Eğilimleri Neden Bu Kadar Önemlidir?

E-ticaret dünyası giderek daha rekabetçi hale geliyor. Rekabette bir adım önde olmak için, e-ticaret trendlerinin sürekli izlenmesi gerekir. E-ticaret mağazanız şu anda ne kadar olgun olursa olsun, e-ticaret trendlerine ayak uydurmazsanız, büyük ölçüde geride kalma riskiniz olacaktır.

Gelecekteki başarıyı garantilemek için ileriye bakmanız gerekir. Bu nedenle, e-ticaret trendlerinin zamanında analiz edilmesi ve benimsenmesi çok önemlidir. Bunu yaparak e-ticaret markanızı ileriye taşıyabilir ve rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

E-ticaretin geleceğinin nasıl olacağını merak ediyor musunuz? Online mağazanızın başarısını hangi trendlerin şekillendireceğine bakmak ister misiniz? İşte, dikkat etmeniz gereken, 2021 için en iyi 5 e-ticaret trendi.

2021’de En İyi E-ticaret Trendleri

1. Online Satışlardaki Artış Durdurulamaz Seviyede

2021'de E-ticaret Trendleri
@oberlo.com

E-ticaret satışları sürekli büyüyor. Online alışveriş, en popüler çevrimiçi etkinliklerden biri. Küresel e-ticaret satışlarının 2021’de yıldan yıla yüzde 26,7 artarak 4,891 trilyon dolara çıkması bekleniyor (eMarketer, 2021). 

Hepsi bu değil. Online satışların artmaya devam etmesi ve 6,388 trilyon dolara ulaşması bekleniyor; bu, 2019’un toplam e-ticaret satışlarının neredeyse iki katı. E-ticaret mağazalarının artan popülaritesiyle birlikte, artan sayıda insan online alışverişe yöneliyor. 

Bir noktada, insanlar internetten bir şeyler satın almakta tereddüt ediyorlardı, ama artık durum böyle değil. Web siteleri de çok daha müşteri dostu hale geldi.  Sağlanan tüm bu konforla, online satışlardaki artışın durdurulamaz hale gelmesi şaşırtıcı değil.

2. Covid-19’dan Sonra E-ticaretin Geleceği

2021'de Bilmeniz Gereken E-ticaret Trendleri
@oberlo.com

2020’deki e-ticaret trendleri üzerindeki en büyük etkilerden biri inkar edilemez bir şekilde COVID-19. 

Dünya çapındaki hükümetler, korona virüsle savaşta bazı kısıtlamalara gitti. Bunlardan biri de, sosyal hareketleri kısıtlamak için, mağazaları kapatmak ve kilitlemeler uygulamak oldu. Böylece, giderek daha fazla insan ürün satın almak için online alışverişe başvurdu.

Hatta, dünya e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un; ürün ve hizmetlerine yönelik artan müşteri talebi sayesinde servetinde yaklaşık 24 milyar dolar artış görüldü.

Ve uzmanlar, korona virüsün etkisinin yalnızca e-ticaret için kısa vadeli bir destek olmayacağını, aynı zamanda COVID-19’dan sonra bile kalıcı olacak bir etki olacağını tahmin ediyor. 

Ancak, e-ticaret üzerindeki olumlu COVID-19 etkisi maalesef fiziksel mağazalar için büyük bir kayıp anlamına geliyor. Bununla birlikte, önümüzdeki beş yıl içinde 100.000 kadarının kapanması bekleniyor. 

3. Mobil Alışveriş Büyüyor

2021de-bilmeniz-gereken-e-ticaret-trendleri

Mobil ticaretin büyümesi özellikle dikkate değerdir. 2020 yılında mobil cihazlar üzerinden yapılan toplam satış 2,66 trilyon dolara ulaştı. Bu rakamın 2022’de 3,79 trilyon dolara yükselmeden önce bu yıl yüzde 18,8 artarak 3,16 trilyon dolara çıkması bekleniyor (Payvision, 2020). 

Bu sonuçlar da göz önünde bulundurulduğunda; mobil müşteriler için e-ticaret deneyimini iyileştirmek, işletmelerin yararlanmaları için büyük bir fırsat olabilir.

Artık mobil kullanım için optimize edilmiş daha fazla site ile, yalnızca web sitenizin değil, online mağazanızın da mobil cihazlar için optimize edildiğinden emin olun. Böylelikle, e-ticareti daha büyük bir kitle için daha basit ve erişilebilir hale getirmiş olacaksınız.

4. Genç Tüketiciler İş Dünyasını Değiştirecek

2021de-bilmeniz-gereken-e-ticaret-trendleri

Korona virüs salgınından sonra tüketicilerin yarısından fazlası (%54) online harcamalarını artırdı. Online alışverişe bu geçiş her yaştan tüketicide görülse de, bu e-ticaret eğiliminde çoğunlukla genç neslin etkisi mevcut.

Anket sonuçları, 18 ila 34 yaş arasındaki üç genç tüketiciden ikisinin (%67) şu anda pandemiden öncesine göre çevrimiçi ürün satın almak için daha fazla para harcadığını gösteriyor (Shopify, 2020). 

Büyüme, daha büyük yaş grupları için biraz daha sessiz. 35-54 yaş arası tüketiciler online alışveriş harcamalarını yüzde 57 artırırken, bu rakam 55 yaş ve üzeri tüketiciler için sadece yüzde 41.

Sonuçlara göre, hedef kitlenizin genç nesil olmasının satış potansiyelinizi artıracağı yadsınamaz. Bu noktada, sosyal medyayı etkin kullanmak yararınıza olacaktır. Bağımsız markalardan satın alan genç tüketicilerin yarısından fazlası, onları sosyal medya aracılığıyla keşfediyor.

5. E-ticarette Sosyal Medyanın Gelişen Rolü 2021’de Bilmeniz Gereken E-ticaret Trendleri

2021de-bilmeniz-gereken-e-ticaret-trendleri

Sosyal alışveriş yapanların sayısı da hızlı bir artışta. Facebook ve Instagram Checkout’ta “Satın Al” düğmesinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, sosyal medya e-ticaret dünyasında önemli bir rol oynuyor.

Ek olarak, sosyal medya bir şeyler satın alma şeklimiz de dahil olmak üzere günlük yaşantımızı değiştirdi. 

Bununla birlikte, Shopify gibi platformlarla işletmeler artık çevrimiçi mağazalarını sosyal medya sitelerine kolayca bağlayabiliyor. Böylece insanlar doğrudan sosyal medya üzerinden alışveriş yapabiliyorlar. Örneğin Instagram ve Facebook, online alıcıların konfor ihtiyaçlarını karşılamak için özelliklerini sürekli olarak güncelliyor. 

Ve sosyal medya dünyasında sadece gençlerin kalbine değil, aynı zamanda Hollywood’a da giren; en yeni ve yükselen çılgınlık TikTok’u kim unutabilir?

Bu sosyal medya platformları, ilham verici kanallar olarak hareket ediyor. Böylece markalara, insanlar ana sayfalarında gezinirken keşfedilme fırsatı veriyor. Sosyal medya günlük hayatımızın düzenli bir parçası olmaya devam ettikçe, e-ticaret trendlerini etkileme gücü de artacaktır. Bu nedenle markaların, sosyal medya stratejilerinde alışveriş odaklı bir yaklaşım benimsemeleri gerekiyor.

Son olarak, Oberlo tarafından hazırlanan infografiğin tam halini incelemek isterseniz:

2021de-bilmeniz-gereken-e-ticaret-trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar