2020’yi Şekillendirecek 5 Dijital Pazarlama Trendi

2020’yi-sekillendirecek-5-dijital-pazarlama-trendi

Paylaşmayı unutmayın.

2020’i Şekillendirecek 5 Dijital Pazarlama Trendi – Dijital pazarlamanın yükselişi 2019’da olduğu gibi 2020’de devam ediyor. Her geçen gün markalar daha farklı pazarlama stratejileriyle, bambaşka planlarla ve yaratıcı fikirlerle fark yaratmaya çalışıyorlar. Bu fikirlerin bazıları işe yarayıp trend oluştururken, bazıları istenilen sonuçları getiremeyerek kısa sürede unutulup gidiyor. 

Peki bu trendler neler? 2019’un trendleri artık unutuldu mu? 2020’de bizi neler bekliyor? Şimdi gelin bu soruların cevaplarına beraber bakalım. 

5 Dijital Pazarlama Trendi

5. Verilerinizi toplayın ve kontrol edin. 

@ncsofttech

Gizlilik endişelerinin öne çıktığı dijital dünyada verilerinizin kontrolünü ele almak oldukça önemli. Analitik verilerinizi toplamak ve medya işlevleriyle tek çatı altında toplamak yalnızca verimliliğinizi artırmaz, aynı zamanda marka itibarını korumaya yarar.

Bu zorluğun üstesinden gelmek içinde yapacağınız iş oldukça basittir: Verilerinizi toplayın ve güvenliğini sağlayın. Böylece tüketicilerinizin ve markanızın üstündeki riski en aza indirmiş olursunuz. Bunun için bir veri güvenliği uzmanı kiralamanız veya bir takımla çalışmanız sizin için en iyi yol olabilir. Böylece tüm verileriniz tek bir çatı altında toplanabilir. 

4.  Bulut kullanmaya başlayın. 

2020’nin dijital pazarlama adına anahtar kelimesi ölçümdür. Reklam kampanyalarının ölçümü ve hangi stratejilerin hangi alanlarda işe yaradığını bulmak dijital pazarlamanın en önemli kriterlerinden birisidir. Bununla birlikte platform sayısının artması ve parçalı hale gelmesi verilerin katlanarak artmasına sebep olmuştur. 

İşte bu durumda etkili bulut tabanlı çözümler çok iyi bir başlangıçtır. Google Cloud Platform, Big Query gibi ürünler pazarlamacıların verileri taramasına, öngörüler sunmasına ve kampanyaları yönlendiren öngörülü modeller oluşturmak için birinci tarafa ait daha fazla veri etkinleştirmelerine yardımcı olarak verimliliğinizi arttırırlar. 

3. Duvarlarınızı yıkın. 

2019’un en büyük başarısı pazarlamacıların müşteri deneyimini kişiselleştirmenin önemini anlamış olmasıydı. Bir satın almayı neyin tetiklediğini ya da bir tıklanmanın nasıl yaşandığını gerçekten anlamak oldukça kritik bir noktadır. 

Bunu başarabilmek için pazarlamacılar bu noktaları merkezileştirilmiş veriyle birleştirebilmeli ve anlamlandırabilmelidir. Bu işinde ilk aşaması aradaki bu duvarı kaldırmaktır. Örneğin pazarlamayı yürüten iş ekipleriyle verileri toplayan analitik ekibinin birlikte çalışmasına olanak verilmeli ve aralarındaki iletişim arttırılmalıdır. Pazarlamacılar, yalnızca medya ve veri arasındaki duvarları yıkarak müşterilerle anlamlı ve tamamen bilgilendirilmiş ilişkiler kurabilecektir.

2. Birinci parti verilere güvenin. 

Artan gizlilik endişeleri ve güvenlik sorunları popüler tarayıcılarda değişikliklere yol açtı. Kullanıcı verilerinin toplanmasını engelleyen bu değişiklikler pazarlamacıların yıllardır güvendiği birebir hedefleme stratejilerinde de değişiklik yapılmasını gerektirdi. 

Üçüncü parti veri kaynakları kurumaya başladığında birçok pazarlamacı birinci parti veri kaynaklarına yönelmeye başladı. İyi haber şu ki bunu başarmanın yöntemleri mevcut. Fakat bu yöntemleri verimli kullanmak ve üçüncü parti kaynaklardan olabildiğince uzaklaşmak bir o kadar da zor. Ama trend bu yöne kaydığı sürece yeni metotlar ve planlar bulunacağı kesin.

Sitenizin tarayıcı değişikliklerine savunmasız kalmasını istemiyorsanız bir an önce veri trafiğinizi analiz etmenizde yarar var. Daha kısıtlayıcı veri politikalarına sahip tarayıcılardan çekilmek yerine sayfanızı birinci parti kaynaklara yöneltmek en mantıklı çözümdür. 

1. Veri gizlilik politikalarına hazırlanın.

Veri gizliliği her zaman bir problemdi fakat 2019 yılındaki ihlaller, veri sızıntıları ve güvenlik açıkları bu konunun çok kritik bir yere gelmesini sağladı. Endişeleri çözme amacıyla Avrupa Birliğinin Veri Koruma Politikaları birkaç yıl önce yürürlüğe girdi. Bu politikalar aynı zamanda Kaliforniya Tüketici Koruma Yasası (CCPA) gibi başka veri gizliliği politikalarının da ortaya çıkmasını sağladı. 

Ne kadar CCPA sadece Kaliforniya’da geçerli olsa da markaların bunları göz önünde bulundurarak veri toplama metotlarını gözden geçirmelerinde fayda var. Eğer markalar, gizliliği bir öncelik haline getirirlerse müşteri ilişkilerini geliştirebilir ve güven oluşturabilirler. 2020 yılı artık markaların birlikte çalıştıkları müşterilerine bakma ve verilerini korumaya gayret etmeye çalıştığı bir yıl olmalıdır. 

2020 yılında dijital pazarlamanın altın kelimelerinin “ölçüm” ve “veri güvenliği” olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ne kadar bu konular hep sıcak ve üstüne çalışılan konular olsa da bu sene markanız ve işletmeniz için ekstra bir özen göstermenizde fayda var. 2019’da yaptığınız hataları yapmamak için trendleri takip etmeyi unutmayın! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar