2020’nin En İyi Dizileri – Uluslararası Liste

Paylaşmayı unutmayın.

2020’nin En İyi Dizileri – Uluslararası Liste – Amerikan’ın prestijli dergisi Variety, bağımsız jüri üyeleriyle seçtiği, uluslararası çapta her yıl açıkladığı Amerika dışında çekilen en iyi diziler listesini yayınlandı. Bu yılki listede bir Türk dizisi de yer alıyor. Listeyi, dizilerin bilgileriyle birlikte sizler için derledik. 2020’nin En İyi Dizileri – Uluslararası Liste…

2020’nin En İyi Dizileri – Uluslararası Liste

1- ALEF

variety.com


Cinayet Büro Amiri Settar ve ortağı Komiser Kemal, İstanbul Boğazı’nda ortaya çıkan bir ceset sonrasında kendilerini İstanbul’un karanlık, ruhani ve mistik dünyası içinde bulurlar. İki ortak seri cinayet işleyen katilin peşine düşerken aralarına bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar da katılıyor. Bu cinayet silsilesini çözmeye çalışırken üçlüyü geçmişten gelen hayaletler de rahat bırakmıyor. BluTv’de izleyebilirsiniz.

2- The Bad Kids!

Kötü Çocuklar

Çin’li yayın kuruluşu iQiyi’nin 12 bölümlük polisiye gerilim filmi “The Bad Kids!” üç çocuğun yanlışlıkla bir cinayeti çektikten sonra ortaya çıkan sorunları anlatıyor.  Zi Jinchen’in 2014 yılında yayınlanan romanı “Bad Kid” den uyarlanmıştır. Ülkemizden izlenecek bir yayıncı kuruluş ne yazık ki bulunmuyor.

3- Crash Landing On You

Crash Landing on You
variety.com

Modern bir peri masalı olan 16 bölümlük dizi, Güney Kore’li süper zengin ve güzel bir iş kadını ile Kuzey Kore’li bir asker arasındaki imkansız aşkı anlatıyor. Yamaç paraşütü yaparken şiddetli rüzgar nedeniyle sınıra iniş yapmak zorunda kalan Yoon Se-Ri, Kuzey Kore’li bir subayla karşılaşır, ve hikaye böylece başlar. Netflix’te izleyebilirsiniz.

4- Invisible Stories

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

Görünmez Hikayeler, Singapur’daki tanıdık mahallelerin derinliklerine inen altı bölümlük bir mini dizidir ve hepsi aynı HDB arazisinde – bir toplu konutta yaşayan marjinalleştirilmiş, yabancılaşmış karakterlerin hikayelerini anlatır. HBO Asia’da yayınlanmaktadır.

5- La Jauria

La Jauria
variety.com

Amazon Prime Video’ nun Şili’deki ilk orijinal prodüksiyonu, ” La Jauria”, Santiago de Chile’de özel bir Katolik okulunda geçiyor ve bir protesto düzenleyen ve farkında olmadan bir polis soruşturmasının merkezi haline gelen bir öğrencinin durumunu konu alıyor. Hikaye, erkeklerin kadınları taciz ederken kendi videolarını kaydettiği ve paylaştığı rahatsız edici bir çevrimiçi oyunun teşhirini içeriyor. Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

6- Normal People

Normal People
variety.com

Sally Rooney’nin 2018’in en çok satan aynı adlı romanından uyarlanan, genç bir kadın ile yabancı bir adam arasındaki başlangıç ​​ilişkisini kendi tarzlarına göre tasvir eden üzücü, özlem duyan ve şefkatli bir aşk hikayesi. BluTV’de izleyebilirsiniz.

7- Paatal Lok

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

Hint dizilerine bakışınızı değiştirecek olan dizide, ünlü bir gazetecinin suikast teşebbüsünde dört şüpheli yakalanınca, mesleğinin kıyısında kalmış bir polis müfettişi tarafından sorgulanmaya başlar. Müfettiş şüphelilerin geçmişlerini incelerken arkalarındaki karanlık güçlerin kimler olduğunu bulmaya çalışır. Amazon Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

8- Paranormal

Netflix Paranormal
variety.com

Paranormal; hayaletler, hortlaklar ve mumyalarla yüzleşmeye çalışan ve başarısız olan, travmatik bir çocukluk geçiren 40 yaşındaki karamsar bir hematolog olan Dr. Refaat İsmail’in sancılarını konu ediniyor. Ona musallat olan, bilimsel inançlarını paramparça eden bir de goril var! Her bölüm birbirinden bağımsızdır, romantizm ve kara mizahın bağlı olduğu farklı bir paranormal fenomeni temel alır. Arapların korku türünü ele alışı hoş bir şekilde farklı bir tat bırakıyor. Netflix’te izleyebilirsiniz.

9- Partisan

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

Beş bölümlük dizide, büyüyen bir organik çiftliği işleten, görünüşte pastoral bir topluluk olan Jordnära’ya giren gizemli bir adam olan Johnny, kamyon şoförü olarak işe alınır ve kısa zamanda çiftliğin kurallarını öğrenir. Alt yazılı olarak internet üzerinde, çeşitli sitelerden izleyebilirsiniz.

10- Patria

Patria
variety.com

Basklı yazar Fernando Aramburu’nun adını taşıyan romanından uyarlanan Patria, Bask Ülkesinin 1959’dan 2011’e kadar uzanan silahlı çatışmasının her iki taraftan sıradan insanlar üzerindeki yürek parçalayıcı etkisini anlatıyor.  Ana hikaye, yerel bir nakliye şirketi sahibi olan Bitorri’nin kocası ETA üyeleri tarafından öldürülmeden önce bir zamanlar en iyi arkadaş olan iki kadın olan Bitorri ve Miren’i konu alıyor. İnternet üzerinden yayın yapan sitelerde bulabilirsiniz.

11- Possessions

Possessions
variety.com

Çok katmanlı bir Fransız-İsrail psikolojik gerilim dizisi çıkıyor karşımıza; Possessions. Kameranın önündeki ve arkasındaki çok etnikli yetenek karışımı, doğaüstü ve erotik alt tonlarla gerilim unsurları ve aile dramasını bir araya getiren sıra dışı bir dizi sunuyor. HBO yapımı diziye internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

12- Quiz

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında büyük ödülü kazanan bir adamın hile yaptığı ortaya çıkmıştır. Mahkemeye taşınan olayda şahıs mahkum edilir. İngiltere yapımı diziyi internet üzerinden izleyebilirsiniz.

13- Veneno

Veneno
variety.com

Veneno; İspanyol transseksüel şarkıcı ve daha çok La Veneno olarak bilinen TV kişiliği Cristina Ortiz Rodríguez’in hayatını ve zamansız ölümünü yeniden ele alıyor. Gösteri, Ortiz’in, küçük İspanyol balıkçı köyü Adra’daki mütevazı çocukluğundan, sonunda tacizci ve homofobik bir anneden kaçmadan öncesine, geçiş döneminden ve trans yazar Vegas’la tanıştığı ve yakın arkadaş olduğu yetişkinlik yıllarına kadar tüm hayatını kapsıyor. İnternet üzerinden izleyebilirsiniz.

14- We Are Who We Are

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

Luca Guadagnino’nun yıkıcı gençlik dramasındaki deha darbesi olarak nitelendirilen, iki ana karakterin cinsel ve cinsiyet kimliklerinin akışkanlığını, farklılıklarından dolayı dışlandıkları bir ortamda keşfetmelerinin öyküsü, mini dizi olarak karşımıza çıkıyor. İnternet üzerinden izleyebilirsiniz.

15- We Got This

2020nin-en-iyi-dizileri-uluslararasi-liste
variety.com

“We Got This”, İsveç başbakanı Olof Palme’nin suikastını çevreleyen gerçek hayattaki gizem etrafında inşa edilmiş bir İsveç suç komedisidir. Gösteri, uzun yıllardır İsveç’te yaşayan ve kendi kültür çatışması deneyimlerini ve hayal kırıklıklarını altı bölümlük dizide bir göçmen olarak kullanan Amerikalı aktör ve yönetmen Schiaffino Musarra tarafından yaratıldı ve kaleme alındı. Musarra, dizide, 5 milyon dolar ile ödüllendirilmesi umuduyla, eski başbakan Olof Palme’nin 30 yaşındaki cinayetini çözmek için yola çıkan, İsveç’te yaşayan, yakın zamanda işsiz bir Amerikalı olan George English olarak rol alıyor. HBO’nun sitesi üzerinden izleyebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar