2020’nin En Çok Okunan Kitapları

Paylaşmayı unutmayın.

2020’nin En Çok Okunan Kitapları- Büyük kısmını evde geçirdiğimiz 2020 yılında birçok kişi diğer yıllara göre bol bol kitap okudu. Birçok kişinin kitap okuyarak evde vakit geçirmeyi tercih etmesiyle birlikte kitap satışı yapan sitelerde satışlar kısmen arttı. Biz de geçtiğimiz yıl içerisinde, Türkiye’nin en büyük kitap sitelerinde en çok satan kitapları derledik.

2020’nin En Çok Okunan Kitapları

Şeker Portakalı

@amazon

Yazar: Jose Mauro De Vasconcelos

Tür: Roman

Brezilya edebiyatının baş yapıtlarından birisi olarak kabul edilen Şeker Portakalı, ülkemizde de birçok okurun kitaplığında mutlaka bulunan kitaplardan. Nitekim kitap, baş kahraman Zeze’nin bir portakal fidanıyla dost olmasıyla birlikte birçok duyguyu içerisinde barındırıyor. Ayrıca yıllardır en çok satan kitaplar arasında üst sıralarda yer alan Şeker Portakal’ını okumanızı tavsiye ederiz.

Hayvan çiftliği

@amazon

Yazar: George Orwell

Tür: Roman

“1984” adlı kitabıyla dünya genelinde bir başarıya ulaşan İngiliz yazar George Orwell’in bir başka beğenilen kitabı da Hayvan Çiftliği. Bu durumla birlikte kitap, dünya edebiyatının başyapıtlarından birisi olarak anılmakta. Bunun nedeniyse, kitapta sembolik bir dil ile eleştiri yapılması. Hemen hemen herkesin bir şekilde mutlaka karşılaştığı bu kitabı okurken büyük zevk alacağınızı söyleyebiliriz.

Bir Ömür Nasıl Yaşanır

@amazon

Yazar: İlber Ortaylı

Tür: Kişisel Gelişim

Ülkemizin önemli değerlerinden olan İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı “Bir Ömür Nasıl Yaşanır” adlı bu kitap, yayınlanmasının ardından en çok satanlar listelerinin ilk sıralarında yer almakta. Ayrıca, İlber Ortaylı’nın kişisel gelişim üzerine çıkardığı bu kitap soru cevap olarak ilerlemekte. Bu durumun yanında kitapta, ziyaret etmeniz gereken yerlerden nasıl yaşamanız gerektiğine dair birçok konuda tavsiyeler yer almakta. Her yaşa hitap etmesinin yanında kişisel gelişiminize büyük katkı sağlayacağına eminiz.

Kürk Mantolu Madonna

@amazon

Yazar: Sabahattin Ali 

Tür: Roman

Kürk Mantolu Madonna, edebiyatımız önemli isimlerinden birisi olan Sabahattin Ali tarafından yazılan bir roman. Kitap, aynı ismin başka bir baş yapıtı “İçimizdeki Şeytan” adlı romanı gibi yıllardır en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer almakta.  Aynı zamanda bu roman Klasiklerimiz arasında da gösterilmekte.. Bununla birlikte kitap, harika bir anlatım tarzıyla mükemmel bir aşk hikayesini konu almakta.

Simyacı 

2020nin-en-cok-okunan-kitaplari
@amazon

Yazar: Paulo Coelho

Tür: Roman

Simyacı, sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde tüm zamanların en çok okunan kitapları arasında. Bununla birlikte 42 ülkede basılmasının yanında 26 dile çevrilerek dünyanın dört bir yanına ulaştırıldı. Aynı zamanda Dünya klasikleri arasında da yer almakta. Kitap, Mısır Piramitlerinde bir hazine bulmak için yola çıkan bir çobanın eşsiz hikayesini konu almakta.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü

2020nin-en-cok-okunan-kitaplari
@amazon

Yazar: Victor Hugo

Tür: Roman

Bir İdam Mahkumunun Son Günü, dönemin siyasi ve sosyolojik yapısını eleştirisel bir bakış açısıyla anlatmakta. Ayrıca idam cezasının trajik yönleri, dünya edebiyatının önemli kalemi Victor Hugo tarafından sunulmakta. Bu durumun nedeniyse Victor Hugo, Greve Meydanı’nda tanıklık ettiği bir idam. Bununla birlikte idamdan esinlenerek yazmış olduğu bu kitap yıllardır dünyanın birçok kitap satan sitelerinde en çok satılanlar listesinde yer almakta.

1984

2020nin-en-cok-okunan-kitaplari
@amazon

Yazar: George Orwell

Tür: Bilim Kurgu

George Orwell denilince akla ilk gelen eser 1984, yıllardır dünya genelinde en çok satılan kitaplar arasında. Distopik dünyayı anlatan en başarılı eserlerden birisi olmasıyla birlikte politik mesajları da içerisinde barındırmaktadır. Kitabın içerisinde yer alan “Big Brother” bu romanın beğeni yağmuruna tutulmasındaki mükemmel özelliklerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar