2020 Yaz Olimpiyatlarının Tokyo Teknolojileri

2020 Yaz Olimpiyatlarının Tokyo Teknolojileri

Paylaşmayı unutmayın.

Olimpiyatların başlangıcından beri bütün açılış törenleri hepimizi büyülemiştir. Tabii ki bu törenlerde teknolojinin etkisi yadsınamaz. Bakalım 2020 Olimpiyatlarının ev sahibi Tokyo bize ve sporculara hangi teknolojiler ile hizmet sunacak?

İşte 2020 Yaz Olimpiyatlarının Tokyo Teknolojileri

Olimpik Robot Köyü

Sporcuların ve misafirlerin kalacağı bu köyde robotlar tarafından hizmet verilecek. Bu robotlar karşılama, çeviri vb. görevler üstlenecek.

8K Görüntü Destekli Yayın

CES 2017’nin En Yenilikçi ve Göz Alıcı Arabaları” başlıklı yazımızda da bahsetmiştik. CES fuarında arabalar dışında görüntü teknolojileri de ilgi odağı oldu. 2020 Olimpiyatlarında bu dev ekranları çokça göreceğiz.

Yapay Meteor Yağmuru

En başta da belirttiğimiz gibi açılış törenleri hep dört gözle beklenen olmuştur. Japonya ise bunu biraz daha farklılaştırarak işi ciddi bir boyuta götürmüş durumda.

Sürücüsüz Taksi

Bu taksi Nissan ve Toyota’nın desteği ile stadyum ve olimpik köyler arasında hizmet verecek. Sporculara büyük kolaylık olacağını söyleyebiliriz.

5G Hızında İletişim

Birçok yerde 4.5G hızına geçerken birtakım problemler yaşandı. (Özellikle ülkemizde) Tokyo Olimpiyatlarında ise 5G çok iddialı şekilde yer bulacak.

Teknoloji artık her yerde. Akıllı telefonlar, akıllı saatler, akıllı ev aletleri ve hatta akıllı evler…

Gitgide her şeyin akıllındığı bu günlerde, teknolojiye doymuyoruz ve doyamayacağız. Her geçen gün gelişen teknolojiye, en az onun gelişme hızı kadar kısa bir sürede adapte oluyor ve daha fazlasını ister oluyoruz.

Bakalım gelecek günler bizi başka hangi teknolojiler ile tanıştıracak… Bekleyip, göreceğiz…

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar