2017’nin İlk Yarısında En Beğendiğimiz Reklamlar

Paylaşmayı unutmayın.

Yılın ilk yarısını devirdik, ikinci yarısını devirmemize 4 ay kala dönüp 2017’nin en iyi reklamlarına bir bakalım istedik. TV, video, açıkhava,baskı, dijital ve sosyal medya kategorilerinde yapılmış en beğendiğimiz reklamlardan sizler için bir derleme yaptık. Aşağıda yılın ilk yarısının oldukça etkileyici reklamları yer alıyor. İlk yarı böyle geçtiyse 2017 sonunda nasıl şeyler bizi bekliyor diye merak etmekten alamıyoruz kendimizi!

Açıkhava ve Baskı

State Street Global Advisors, “Fearless Girl”

Ajans: McCann New York

fearless girl statue wall street

@respublicapodcast

Yılın en başarılı açıkhava reklamlarından biri, şüphesiz McCan’ın sanatçı Kristen Visbal’e yaptırdığı Wall Street’teki Fearless Girl (Korkusuz Kız) heykeliydi. “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle Wall Street karşısına yerleştirilen bu heykel çok kısa bir süre içerisinde milyonlarca ziyaretçinin akınına uğradı. İş dünyasında kadının gücünün sembolü olan heykel, verdiği mesajla birlikte çok güzel yorumlar aldı. Yolunuz ne zaman düşer bilmiyoruz ama düşene kadar aşağıdaki videoyu kesinlikle izlemenizi öneriyoruz!

Heinz, “Pass the Heinz”

Ajans: David Miami

50 yıl önce Mad Men‘in hayali dünyasında Don Draper, ürünü hiç göstermeden reklamını yapma fikrini öne attı. Don Draper’a göre bir dilim enfes görünümlü biftek, harika koca bir cheeseburger ve kıvrık patates kızartması (olsa da yesek) yakın çekim olarak gösterilecekti ama bir eksikle; Heinz olmadan. Gözler de haliyle, olmayanı arayacaktı.

İşte bu fikir günümüzde, New York sokaklarında boy gösteren afişlerle sonunda karşımıza çıktı. Çok da güzel oldu. 🙂

heinz reklam görselleri

@art+marketing

#Breaking 2

nike breaking2 poster

@nike

Ajans: Wieden + Kennedy Portland

İki saatlik maraton bariyerini kırmak için Nike, insan potansiyelinin sınırlarını zorlayan bir reklam kampanyası başlattı. Bu kampanya için en uygun ayakkabılar tasarlandı; en uygun içecekler hazırlandı; en iyi takımlar oluşturuldu; en ince matematik hesapları yapıldı. Bunun üzerine İtalya’nın Monza kentindeki Formula 1 pistinde 2 saatlik maraton bariyerini yıkmak için toplanıldı. Bir rekor gerçekleşemese bile ortaya şahane bir reklam kampanyası çıktığı ortada.

Burger King, “Google Home of the Whopper”

Ajans: David Miami

Burger King birazcık korsan gösterisi yaptı ve Google Home ile evlerimize sızdı. Oyuncumuz, 15 saniye içerisinde yeni Whooper’ı tanıtmaya çalıştı. Ancak bunun için yeterli zamanı olmadığını ve görevi tamamlamak için Google Home’dan yardım istediğini söyledi. Tüm “engellemelere” karşı bir de ardından “The Tonight Show With Jimmy Fallon” ve “Jimmy Kimmel Live!” şovlarında da ufak bir gösteri yaptı!

Burger King, “Ateş Seni Çağırıyor” mottusuna gönderme niteliği taşıyan reklamını ise ateşler içerisinde gerçekleştirdi. Bu konu hakkında daha geniş bilgi için “Burger King’den Ateşlerin Arasından Çıkan Reklam Kampanyası” başlıklı yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Televizyon ve Video

The Atlantic, “Am I Typecast?”

Ajans:Wieden + Kennedy, New York

Listeye yine bir gazete reklamı ekliyoruz. Bu kısa film tadında çekilen reklamda etkileyici oyunculuk performanslarının yanısıra başarılı bir bütünlük oluşturulmuş. Atlantik okuyucularının “soru sormalarını” istiyor ve “bilgi kalıplarını yıkmak, kalıplaşmış yanıtlara meydan okumak ve ve araştıran bir yaşam tarzını benimsemek için” perspektiflerini değiştirmeye çağırıyor.

Samsung, “Ostrich”

Ajans:Leo Burnett

Leo Burnett, Samsung Gear için şirin mi şirin bir fikir buldu. Farklı bir gözlük takma yöntemi ile birdenbire bambaşka bir alemde buluyoruz kendimizi, sonra olaylar olaylar… Uçamayan devekuşlarını bulutların arasında gezdiren sanal gerçeklik gözlüğü bizim de ilgimizi çekmeyi başardı!

Apple, “Earth (Shot on iPhone)”

ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi üzerine birçok marka protestolarda bulundu. Apple da bu konuyu protesto ettiği reklamında Carl Sagan’ın “Pale Blue Dot:A Vasion of the Human Future in Space” kitabındaki sözleri kullandı. iPhone ile çekilmiş videolardan oluşan filmde, çarpıcı ve bir o kadar da şiirsel bir anlatımla, iyi bir B planımızın olamayacağı vurgulanıyor.

PlayStation, “Gravity Cat”

Ajans: Hakuhodo

Bu yılın en eğlenceli reklamlarından biri olan PlayStation’ın bu reklamında, yerçekimine karşı koyan bir kediyi yakalamaya çalışan iki arkadaşı izliyoruz. Bu baş döndürücü reklamda bir kedi ve tamamen dönen bir set kullanıldığını düşününce, çalışırken yorulmuş olacaklarını da kabul ediyoruz.

Connect Internet, “Harlem Shake”

Ajans: TBWA\Raad

Hatırlarsınız dönem “Harlem Shake” videoları ile doluydu sosyal medya sayfaları. İtiraf edelim izlemesi bile aşırı eğlenceliydi. TBWA/Raad ajansı da -öngörüsüne sağlık- alıyor bu trendi, Lübnan Connect isimli internet şirketi için reklam filmi hazırlıyor. “İnternetin yavaşsa trendlere geç kalırsın” mesajını yapıştırıyor hemen. Bizce çok keyifli olmuş, siz ne dersiniz?

Dijital ve Sosyal Medya

MailChimp, “Did You Mean MailChimp?”

Ajans: Droga5

Cannes’da bir Cyber Grand Prix kazanan bu sosyal medya kampanyası markanın kendi adıyla eğleniyor. İster MaleCrimp, MailShrimp, KaleLimp, FailChips, VeilHymn, SnailPrimp, JailBlimp, WhaleSynth veya NailChamp deyin, sonuç MailChimp için aynı olacaktır.

Netflix, “A Day in the Life of Frank Underwood”

Ajans: In-house

Netflix, Obama’nın fotoğrafçısı Pete Souza ile House of Cards‘ın ünlü karakteri Frank Underwood’un “samimi” fotoğraflarını çekmesi için Washington’da buluştu. Doğru ya da yanlış, ortada çıkılmış bir yol olduğu kesin…

Pete Souza-Frank Underwood

@Netflix/PeteSouza

IKEA, “How to Identify an Original IKEA Frakta Bag”

Ajans: Acne

Fransız moda evi Balenciaga, IKEA‘nın ünlü mavi taşıma çantası Frakta’ya çarpıcı bir şekilde benzeyen ve 2,145 dolar fiyat biçtiği şık bir deri çanta üretti.

 

original balengiaga bag

@balengiaga

 

Bunun üzerine IKEA da kendi çantasını Balenciaga çantadan ayıran özellikle sıraladı:

Original Ikea Frakta Bag reklamlar

@Ikea

1) Sallayın. Eğer hışırdıyorsa, gerçek.

2) Çok fonksiyonlu. Hokey takımı, tuğla hatta su taşıyabilirsiniz.

3) Kirletin. Gerçek bir Frakta kirli olduğunda sadece bir bahçe hortumu ile durulanır.

4) Fiyatı Etiketi: sadece 0,99 dolar.

2017’nin ilk yarısında beğendiğimiz reklamları, Cannes Lions’un da öngörüleriyle sizler için derledik. Bakalım daha ikinci yarıda bizleri etkileyecek ne reklamlar göreceğiz?

Bizi izlemeye devam edin…

Kaynak

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar