13 Ağustos Teknoloji Haberleri

Paylaşmayı unutmayın.

13 Ağustos Teknoloji Haberleri – Yaz aylarının sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde oldukça hızlı gelişen bir teknoloji gündemi ile karşı karşıya kaldığımızı belirtebiliriz. Twitter’ın TikTok’u satın alma girişimlerinden Apple şirketinin bu korona virüs dönemlerinde bile değerine değer kattığı Ağustos teknoloji gündemi son derece aktif bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Mozilla şirketinin kendi bünyesinden birçok kişiyi işten çıkartması gündeme sert bir şekilde oturmuştur. Şimdi de bütün bu teknoloji gündemine gelin yakından bir göz atalım.

13 Ağustos Teknoloji Haberleri

Mozilla Kendi Bünyesinden 250 Çalışanı İşten Çıkardı

13-agustos-teknoloji-haberleri

13 Ağustos Teknoloji Haberleri listemizin ilk haberi bir zamanların en iyi tarayıcısı olan Mozilla’dan… Genel olarak uzun bir süredir duraksama dönemi geçiren Mozilla şirketi korona virüs salgını sonrasında büyük bir yenileşme dönemine geçiş yapmayı planlıyordu. Fakat bu planlar doğrultusunda hiç kimsenin beklemediği bir gelişme ortaya çıktı. Mozilla şirketinde çalışan 250 çalışanı çıkararak kendilerinin yenileşme dönemine girdiğini açıkladı. Son dönemlerde Google Chrome gibi büyük tarayıcı servisleri karşısında oldukça güçsüz kalan Mozilla’nın ise bu gelişme ile ne kadar doğru bir karar aldığı ise akıllarda bir soru olarak kalmaktadır.

Twitter TikTok İle İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor

13-agustos-teknoloji-haberleri
@gizchina

TikTok’un çok kısa bir süre içerisinde milyonlarca insana ulaşması birçok sosyal medya firmasının dikkatini çekmişti Daha öncesinde İnstagram’ın TikTok ile ilgili bir takım atılımlarda bulunduğunu duymuştuk ancak buna Twitter da sonradan dahil oldu. Açıklanan bilgiye göre ise Twitter TikTok’un ABD operasyonları ile ilgili görüşmeler yaptığı iletildi. Bu görüşmeler doğrultusunda ise TikTok’un ABD operasyonlarını satın almak istedikleri belirtildi.

Apple Değerine Değer Katmaya Devam Ediyor!

13-agustos-teknoloji-haberleri
@9to5max

Apple 2020 yılı içerisinde en çok değerlenen firmalar arasında yer almaya devam etmektedir. Yaşanılan salgın süreci içerisinde bile oldukça büyük cirolar yapmayı başaran şirket son olarak da 1 trilyon olan değerini 2 trilyon dolara çıkardığını açıkladı. Özellikle son çıkan telefon modeliyle birlikte güzel bir gelir sağlayan Apple, gelecekte çok daha büyük çaplı bir firma olacak gibi duruyor. Ayrıca Tim Cook da artık milyarderler listesine adını yazdırdı.

Amazondan Depo İçin Terk Edilmiş AVM Planları

13-agustos-teknoloji-haberleri

Amazon bilindiği üzere yakın bir süre önce insansız alışveriş merkezleri çalışmasını duyurmuştu. Tamamen yapay zeka ile çalışacak olan bu alışveriş merkezleri teknoloji gündemi içerisinde oldukça konuşulmaktaydı. Son gelen habere göre ise Amazon firmasının terk edilmiş alışveriş merkezlerini depo olarak kullanacağı bilgisi İnternete sızdırıldı. Bu noktada Amazon’un artık bütün terk edilmiş alışveriş merkezlerini satın alacağı bekleniyor.

Microsoft Sonunda Yeni Konsolunu Duyurdu

@whathifi

13 Ağustos Teknoloji Haberleri son haberimiz; Microsoft uzun zamandır piyasaya yeni çıkacak olan konsolu hakkında bir takım duyurularda bulunmaktaydı. Fakat oyuncuların en merak ettiği konsolun çıkış tarihi ise içerisinde bulunduğumuz bu Ağustos ayında geldi. Microsoft yeni nesil bir oyun konsolu olan Xbox Series X cihazını Kasım ayının ortasında piyasaya sunmaya hazırlandığını duyurdu. Bu gelişme ise bütün oyun camiası içerisinde son derece büyük heyecan yarattı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar