Z Kuşağı Markaları Instagram’da Görmek İstiyor!

en beğenilen Instagram fotoğrafları

Paylaşmayı unutmayın.

Piper Jaffray’in Z kuşağı ile ilgili yaptığı araştırma sonuçlarına göre; araştırmaya katılan gençlerin %70’i markaların yeni ürünleri ile
Instagram üzerinden temasa geçebildiklerini belirtti.

Instagram’ın yanı sıra, ankete katılanların %41’i, Snapchat’i de favori sosyal medya platformlarından biri olarak tercih etmiştir. Facebook ise %6’lık bir oranla gençler arasında eskisi kadar tercih edilen ve popüler olan bir platform olmadığını göstermiştir.

Bunların dışında; Amazon %50 ile gençler arasında tercih edilen favori alışveriş sitelerinin lideri olmayı başarıyor. Amazon’dan sonra gençler arasında en çok alışveriş yapılan online mağaza Nike. Nike, gençler arasında en çok tercih edilen ayakkabı ve giyim markası olurken onu da ankette her yıl zirveye yaklaşan Vans ve Luluemon takip etmektedir. Kozmetik sektöründe ise gençlerin yeni ilgi odağı Sephora oldu.

Hangi Markaları Tercih Ediyorlar ?

@pixabay

Gençlerin %37’si online platformlar içerisinde en çok Netflix’te zaman geçirmeyi geçirmeyi tercih ediyor. Bunun yanında, teknoloji devi Apple ise akıllı telefon pazarında zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Gençlerin %83’ü iPhone kullanıyor ve %86’sı da bir sonraki telefonunun iPhone olmasını istiyor.

Z Kuşağı Araştırmaları Ne Söylüyor ?

@pixabay

Dünya pazarındaki global şirketler, genç tüketicilerin ilgilerine yönelik yeni stratejiler geliştirmeye çalışıyorlar. Özellikle Instagram üzerinden yapılan pazarlama stratejileri en popüler yöntemlerin başında geliyor; çünkü Instagram son zamanlarda markaların müşterilerine en hızlı ve en kolay ulaşabileceği bir kanal olarak görülüyor.

50 Milyon kullanıcıya ulaşan Instagram-Story formatı, markaların Instagram’da yaptıkları sponsorlu reklam sayısını daha da yükseltti. 2018 yılının son aylarında Facebook’un yaptığı açıklamaya göre; Facebook, Instagram ve Messenger uygulamalarında sponsorlu reklam gönderisi oluşturan pazarlamacı sayısının yaklaşık 2 milyona ulaştığını açıkladı.

Bu sayede kullanıcılar, Instagram başta olmak üzere sosyal medya kanalları aracılığıyla gördükleri ürünleri, hem online satış yöntemiyle kolayca temin edebiliyor hem de mağazalarda bu ürünlere daha hızlı ulaşabiliyorlar. Markalar, Instagram vb. sosyal medya kanalları üzerinden pazarlama stratejileriyle üretim ve satış yelpazelerini genişletmekle kalmıyor ayrıca ürünlerini dünya çapında daha geniş kitlelerle tanıştırıyor.

Markalar tüm bu bilgiler dahilinde strateji belirlemeli ve giderek artan tüketici sayısının bugünün Z kuşağından olacağını unutmamalı. Markalar, gençlere hitap edebilmek adına önce onlar gibi düşünebilmeli ve onların beklentilerine yönelik yaratıcı fikirlerle pazarlama yöntemleri geliştirmeli.

Bonus: Sosyal Medya Pazarlama: Markalar Z Kuşağı İçin Neler Yapmalı?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar