Youtube’da Fazla Görüntülenme Getiren Kelimeler

Paylaşmayı unutmayın.

Pew Araştırma Merkezi, ABD merkezli bir düşünce kuruluşudur. Toplumsal sorunlar, kamuoyu yoklaması ve ABD’yi ve dünyayı şekillendiren demografik eğilimler hakkında araştırmalar yaparak bunları kamuoyu ile paylaşır. Pew, yakın zamanda Youtube’da bir videolara görüntülenme getiren kelimeler hakkında bir araştırma gerçekleştirdi ve adeta YouTube’un en popüler kanallarına derinlemesine bir dalış yaparak bizlere buradan elde ettiği ilginç bulguları sundu.

Başlıklarda Dikkat Çeken Kelimeler: Fortnite, Prank, PUBG

Çalışmaya göre, başlıklarında “fortnite” veya “prank” gibi anahtar kelimeler olan YouTube videoları, başlıklarında bu kelimeler olmayan videolara göre ortalama beş kattan fazla görüntüleme aldı. Özellikle “Fortnite” adlı video oyunundan bahseden videoların, diğerlerine kıyasla görüntülenmelerde en büyük artışa sahip olduğu bulundu. Aslında, çalışmadaki popüler YouTube kanallarından yüklenen tüm video oyunlarının % 15’inin başlığında “Fortnite” kelimesi vardı.

youtube'da daha fazla görüntüleme almak için kullanılan kelimelerden biri Fortnite
@youtube

Diğer popüler video başlıkları, FIFA, Roblox ve PUBG gibi video oyun serilerini içeriyordu. Başlarında “anlık” ve “komik” kelimelerini içeren oyun videoları da ortalamanın üzerinde performans gösterdi. Çalışma genel olarak video oyunu ile ilgili içeriğin, çocuklara yönelik videoların ve 13 yaşın altındaki çocukların yer aldığı videoların, YouTube’daki diğer video türlerinden ortalama olarak daha fazla görüntü elde ettiğini tespit etti.

Görüntülenme getiren kelimeler arasında, prank ile birlikte “ASMR”, “challange”, “süper kahraman” ve “kutu” gibi anahtar kelimelerde mevcut. Bir zamanlar viral hale gelen tarçın yeme challange gibi YouTube Challenge’ları ve ürün kutularını açma videoları, adeta Youtube ile eş anlamlı hale gelen video türlerinden bazıları olduğundan, başlıktaki bu anahtar kelimelere sahip videolar da iyi performans gösterdi.

do it yourself- kendin yap vieoları youtube'da görüntüleme sayısını artırır
@youtube

Başlığında “makyaj” kelimesi bulunan güzellik videoları, bu kategorideki diğer videolardan daha fazla gösterim aldı. “Kendin Yap” veya “Kolay nasıl yapılır” ibarelerini video başlıklarını eklemek de görüntülenmeleri arttırdı. Çocukların ürettiği içeriklerde ise “slime” veya “gökkuşağı” kelimelerini içerenler daha fazla görüntüleme aldı.

“Son”, “deli” ve “en kötü” gibi dikkat çekici clickbait terimlerinin kullanılması da daha fazla görüntüleme sağladı. “Trump” veya “başkan” kelimelerini içeren haberlerle ilgili YouTube içeriği, mevcut diğer etkinliklerden ve politika videolarından daha iyi performans gösterdi. Çalışma, bu kategorideki popüler kanalların yayınladığı videoların %36’sının video başlıklarında bu iki kelimenin en az birinin yer aldığını tespit etti.

Pew’in İncelediği Youtube Kanalları

Pew, çalışması için 2018 sonunda en az 250.000 aboneye ulaşan toplam 43.770 popüler YouTube kanalınını inceledi.

çalışma  için analiz edilen youtube kanalları
@youtube

Çalışma için analiz edilen YouTube kanalları, 2019’un ilk haftasında yaklaşık 4 milyon video yayınladı ve ortalama bir video yaklaşık 12 dakika sürdü. Çalışma için toplamda yayınlandıkları ilk yedi günde, 14.2 milyar kez görüntülenen 48.486 saat YouTube içeriği toplandı.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar