Youtube İzleyicileri Müşteriye Dönüştürmek

Paylaşmayı unutmayın.

Youtube İzleyicileri Müşteriye Dönüştürmek – Kullanıcılara ulaşmayı daha hızlı ve kolay bir hale getiren dijital ortamlarla birlikte online alışveriş sektörü de büyük bir gelişim gösterdi. Dijital ortamlarda doğru adımlar atmak ve ne yapılması gerektiği konusunda iyi bir fikir sahibi olmak, başarıya ulaşmanın en kritik faktörlerinden birisi. Özellikle de Youtube’da büyük bir hedef kitleniz mevcut. Her ne iş yapıyor olduğunuz çok önemli de değil. Youtube reklamlarının geleneksel alışveriş alışkanlıkları üzerinde dahi büyük bir etkisi var. Peki, ne yapmanız gerekiyor? Youtube İzleyicileri Müşteriye Dönüştürmek için neler yapabilirsiniz?

Youtube İzleyicileri Müşteriye Dönüştürmek

Videolara Entegre Ürün Reklamları Yapın

youtube-izleyicileri-musteriye-donusturmek
Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Youtube reklamları birçok farklı çeşitten oluşuyor. İşleme yönelik video çalışmaları belki de önünüzdeki en iyi alternatiflerinden birisi olacaktır. İşleme yönelik videolarda yer vereceğiniz bir ürün feedi tahmin edebileceğinizden de çok müşteriye ulaşmanızı sağlayabilir. Kullanıcılara video içeriği ile ilgili ürünleri gösterin ve ürünlere yönlendirmeler yapın. Bu sayede sunduğunuz hizmet ya da ürünlere yönelik doğrudan etkileşim kazanabilirsiniz. Bu da birçok müşteri kazanmanızı sağlayacaktır.

Geniş Kitlelere Hitap Edin

youtube-izleyicileri-musteriye-donusturmek
Photo by CardMapr on Unsplash

Evet, ilk duyulduğunda çok klişe bir tavsiye gibi gelebilir. Fakat doğru yöntemle yapıldığı takdirde, epey getiri sağlayacak bir klişedir. Peki, doğru yöntemi nedir? İşleme yönelik video çalışmalarını kullandığınızı varsayarsak, bu noktada doğrudan müşteri elde etme ihtimalinizi zaten video içi ve dışındaki yönlendirmeler sayesinde kullandınız. Bu noktada yapmanız gereken discovery reklam çalışmalarına ağırlık vermek. Çünkü discovery reklamları kişiselleştirilmiş feedler doğrultusunda kullanıcıların önüne çıkmaktadır. Yani, ürünü ya da hizmeti gören bir kullanıcıyı dolaylı yoldan da kazanmaya çalışacaksınız. 

Günümüzde neredeyse her sektörde rekabetçi bir ortamın olduğu aşikar. Durum böyle olunca potansiyel müşterilerin aklına kazınmak, firmanın asla atlamaması gereken bir konu haline geliyor. Discovery reklam çalışmaları ve işleme yönelik videolarla bu durumu sağlamanız mümkün. Fakat çekici görseller, akılda kalıcı stratejiler oluşturmayı asla unutmayın.

Influencer Etkisinden Faydalanın – Youtube İzleyicileri Müşteriye Dönüştürmek

youtube-izleyicileri-musteriye-donusturmek
Photo by Jenny Ueberberg on Unsplash

Influencerlar, kullanıcıların satın alma alışkanlıkları üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip. Öyle ki birçok kullanıcı, bir ürünü satın almaya karar vermeden o sektörde içerikler paylaşan influencerları inceliyor. Influencerlar, tanıtımını yaptıkları ürünlerden kendi kitlelerine hitap edecek şekilde bahsederler. Bu da Influencerların kullanıcı gözünde çok samimi insanlar olarak görülmesine neden olur ve kullanıcıları, müşteri olma yolunda bir adım daha ilerletir. 

Influencer ağının gücünü hiçbir şekilde göz ardı etmeyin. Çeşitli araştırmalar gösteriyor ki içerik üreticileri aracılığıyla yapılan reklamlar, diğer reklam türlerine göre çok daha fazla geri dönüş getiriyor. Ayrıca maliyet konusuna baktığımız zamanda firma açısından daha düşük bir gider kalemi ortaya çıkıyor. Fakat bu demek değil ki dijital ortamın diğer reklam olanaklarından faydalanmayın. Tüm bu fırsatları göz önünde bulundurun ve her bir aracı değerlendirebileceğiniz bir strateji oluşturun. Böylelikle Youtube’un müşteri potansiyelinden faydalanmanız mümkün hale gelecektir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar