Yeni Favorimiz Yatarak Kilo Vermek!

sleep

Paylaşmayı unutmayın.

“Aman Tanrım” dedik! “Spor salonunda harcadığımız saatlere ve döktüğümüz terlere yazık oldu, boşuna yorgunluktan öldüğümüzle kalmışız” dedik!

Malum yaz geliyor ve spor salonlarına akın aylar öncesinden başladı. Koşu bandında kilometrelerce yürüyüp koşmak, dakikaları ter dökerek harcamak, bisiklet çevirmek, kilolarca ağırlığı indirip kaldırmak mevsimi de gelmiş oldu.

Napercise egzersizi

@RyanMcGuire

Peki, artık bunlara gerek yok desek? Hatta artık hayatımızda “yatarak para kazanmak” deyiminden daha önemli bir deyim yer edinecek desek ve bunun adını da “Yatarak kilo vermek!” koysak?

“Nasıl yani yatarak kilo vermek?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen açıklayalım.

Onun adı Napercise…

Yeni fitness sınıfları uyuyarak kilo vermenin yanında daha birçok faydayı size sağlıyor. Bu program “Napercise” adı ile İngiltere’deki David Lyod Clubs‘ta tanıtılıyor.

Napercise egzersizi yatağa uzanıp 45 dakika uyumaktan ibaret. Bu egzersiz kalori yakmanın yanında yorgunlukla savaşmanıza da yardımcı oluyor. Hayır, rüya görmüyorsunuz!

Bu egzersiz programı ebeveynleri hedef alıyor. Spor salonları ebeveynlerin dörtte birinin geceleri beş saatten az uyuyabildiğini belirtmişler. Bu doğrultuda uyku sınıfları da zihni canlandırmak, ruh halini geliştirmek ve hatta kalori yakmak için bilimsel olarak tasarlanmış.

Uykusuz ebeveynler

Napercise egzersizinde katılımcılar, göz bantlarını takarak yataklarına giriyorlar ve büyük yorganların altında ısı, kalori yakmaya yardımcı olacak seviyeye iniyor. Bir seans, 45 dakikalık yoğun bir uyku programından oluşuyor. İşte biz buna egzersiz deriz!

Sınıflarda klasik bir spor salonunda yer alan ekipmanlar tek kişilik yataklarla; ayrıca hareketli egzersiz müzikleri de rahatlatıcı ortam müzikleri ile değiştirilmiş. Böylece mükemmel bir şekilde uyuyabiliyorsunuz.

Uyku uzmanlarının açıklamalarına göre uyku insanların kavradıklarından çok daha önemli. İnsanlar yorgunluk ve konsantrasyon eksikliği gibi kısa vadeli etkilere odaklanıyorlar. Oysa uyku, uzun vadede, insanların fiziksel ve zihinsel refahı için de gerekli.

Uykusuzluğun yanı sıra kaygı bozukluğu veya depresyon görülme riski de yükseliyor. Uykusuz kalındığında düzenli olarak egzersiz yapmak için gerekli olan enerjiden de yoksun olunuyor. Aynı zamanda ne yenilebileceği ile ilgili kararlar verilirken ihtiyaç duyulan zihinsel netlik ve uzun vadede fiziksel sağlık olumsuz yönde etkileniyor.

Uzmanlarımıza da başvurduk ve kesinlikle en kısa zamanda Türkiye’de de görmek istiyoruz bu sınıfları. Belki kilo işini bu yaza yetiştiremeyiz ancak uyumaya ihtiyacımız olduğu kesin.

Ne demeli ki, herkese tatlı rüyalar!

Kaynak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar