Yemeksepeti 2020’deki Müthiş Başarısını Verilerle Duyurdu

Paylaşmayı unutmayın.

Yemeksepeti 2020’deki Müthiş Başarısını Verilerle Duyurdu – Ülkemizin en çok kullanılan ve 20 yıl önce kurulan yemek sipariş platformu Yemeksepeti, 2020’de de yükselişini sürdürdü, hatta ciddi anlamda bir sıçrama da yaptı. Yemeksepeti’nin paylaştığı verilere göre siparişlerin içeriği, oranları, yoğunluk saatleri, üye sayısındaki artış gibi birçok istatistik mevcut. Bazıları oldukça da etkileyici veriler. Direkt o verilere geçmek daha doğru olacaktır.

Yemeksepeti 2020’deki Müthiş Başarısını Verilerle Duyurdu

Yemeksepeti 2020 verileri
Görsel: EG

Yemeksepeti’nin Toplam Kullanıcı Sayısı 19 Milyonu Geçti!

Ülkemizin en çok kullanılan yemek sipariş platformu olan Yemeksepeti’nin toplam kullanıcı sayısı, platforma katılan 5,3 milyon yeni kullanıcıdan sonra 19 milyonu geçti. Bu devasa rakam, ülkemizdeki Instagram kullanıcı sayısının yarısından daha fazla. Ayrıca Yemeksepeti’ne 2020’de 32.437 yeni restoran da katıldı ve Yemeksepeti’nin hizmet ağı daha da genişledi. 

yemeksepeti
Görsel: Yemeksepeti

Tek Sepette En Çok Sipariş Verilen Ürün Lahmacun Oldu!

Aynı sepette en çok sipariş verilen ürün 300 adet ile lahmacun oldu. 2020’de Yemeksepeti üzerinden en fazla sipariş veren kullanıcı 1548 kez sipariş oluşturdu. Bir günde en çok sipariş alan restoran ise 1907 sipariş ile İzmir’de bir restoran oldu. Ayrıca tek seferde en yüksek sepet tutarı da 4.600 TL oldu.

yemeksepeti-2020deki-muthis-basarisini-verilerle-duyurdu
Görsel: WT

Yemeksepeti Üzerinden En Çok Sipariş Verilen Ürün Döner Oldu!

Tek sepette en fazla sipariş verilen ürün lahmacun olsa da, 2020 genelinde en fazla sipariş verilen ürün döner oldu. Lahmacun ise ikinci sırada yer aldı. En çok siparişi verilen üçüncü ürün ise Adana dürüm oldu. Yemeksepeti’nin açıkladığı verilere göre, siparişi verilen dönerler tek tek dizilseydi 210 tane futbol sahasının üzerini kaplayabilirdi. Sipariş oranı en fazla artan ürünler ise sebze yemeği, döner ve kahve oldu. Kahve siparişleri 2020’de üç kat arttı. En fazla satın alınan kahve ise latte oldu.

En Çok Sipariş Verilen Ürün Döner Oldu!
Görsel: Yemeksepeti

Siparişin En Yoğun Olduğu Gün; Cuma

Yemeksepeti açıkladığı verilere göre en yoğun sipariş verilen günün Cuma olduğunu ve en yoğun saatlerin de 19:00-20:00 olduğunu açıkladı. 2020’de siparişlere toplam 9,5 milyon yorum yapıldı ve siparişler toplam 54 milyon kez puanlandı. Çok iyi biliniyor ki bu puanlar kullanıcıların tercihlerini ciddi anlamda etkiliyor. 

yemeksepeti-2020deki-muthis-basarisini-verilerle-duyurdu
Görsel: EG

Plastik Ürünlerle Gönderilmeyen Siparişlerin Sayısı Arttı!

Yeşili koruyalım kampanyası kapsamında Yemeksepeti’nden verilen 32 siparişte plastik paketleme ürünleri kullanılmadı ve bu anlamda doğaya ciddi bir fayda sağlandı. Ayrıca Yemeksepeti üzerinden 27 bin kişi, 51 bin bağış gerçekleştirdi. Yemeksepeti bu verileri “paylaşmayı seviyoruz” notu ile yayınladı.

yemeksepeti-2020deki-muthis-basarisini-verilerle-duyurdu
Görsel: Yemeksepeti

Yemeksepeti’nde Toplamda 395 Milyon TL İndirim Yapıldı!

Yemeksepeti’nde sıkça yapılan indirimlerin de verileri açıklandı. 2020 yılında toplam 395 milyon TL indirim yapılan Yemeksepeti’nde en fazla indirim kebap, döner ve burgerlerde oldu. Daha kolay anlayabilmeniz için Yemeksepeti tarafından yayınlanan bu verilerin animasyonunu da aşağıya bırakıyoruz.

👉 Dünyada ve Türkiye’de yılın en çok arananları!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar