Yatırımcı Desteksiz Sıfırdan Milyon Dolarlık Şirket’e – Peter Dering ve Peak Design Hikayesi

yatirimci-desteksiz-sifirdan-milyon-dolarlik-sirket'e---peter-dering-ve-peak-design-hikayesi

Paylaşmayı unutmayın.

Yatırımcı Desteksiz Sıfırdan Milyon Dolarlık Şirket’e – Peter Dering & Peak DesignPeak Design, kurucu Peter Dering’in dünya çapında bir maceradan esinlenilen bir fotoğraf makinesi aksesuarı olan  tripod ile işleri başlatmasıyla 2011 yılında başlatıldı. Bugün, Peak tasarımı, kamera çantalarından  cep telefonları ile kullanılmak üzere amansız bir şekilde geliştirilmiş her ürünle unvanı kazanan “taşıma liderleri” olarak kabul ediliyor. Bir çalışma kültürü ile “okul öncesi sanatlar ve el sanatları masası” nı karşılaştırırlar. Peak Design’ın tasarım hakkındaki felsefesi gerçekten türünün tek örneğidir. Planet üyesi için uzun süredir devam eden % 1 olarak, inovasyona olan bağlılıkları, çevresel çözümleri desteklemeye ve kendi çözümlerini oluşturmaya odaklandıkları için iş merceğinin ötesine geçiyor.

Yatırımcı Desteksiz Sıfırdan Milyon Dolarlık Şirket’e – Peter Dering & Peak Design

Peter Dering & Peak Design

2019 yılında Peak Design, doğrudan kurumsal karbon sorumluluğu konusunu ele alan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Climate Neutral’ı kurmak için BioLite ile bir araya geldi. Bu projeyi mümkün kılmak için Peak Design, beş tam zamanlı çalışandan oluşan 18 personele finansal olarak destek verdi. Marka gelişimi için yaratıcı yön sağlayarak ve markayı yaymak için bir PR ajansı kiralayarak yardımcı oldu.

yatirimci-desteksiz-sifirdan-milyon-dolarlik-sirket'e---peter-dering-ve-peak-design-hikayesi

Peak Design’ın Kickstarter’daki kitle fonlaması 160 milyondan fazla medya gösterimi sağladı ve 2.400’den fazla kişiyi, 160.000’den fazla kişiye bağış yaptırarak Climate Neutral’ı destekledi. 2019’un sonunda, kurumsal karbon ayak izlerinin toplamını ölçmek, azaltmak ve dengelemek için 100’den fazla şirket Climate Neutral’a katıldı.

Peak Design, karbonu nötr hale getirmek ve işletmeler için her zaman tüketiciyi güçlendirmek amacıyla İklim Nötr mührünün küresel olarak tanınması için çabalamaktadır. 2016’da Gezegen için % 1’e katılmaktan 2019’da yeni bir çevre kar amacı gütmeyen kuruluşa kadar Peak Design, çevreye olan bağlılıklarının işlerine ve yaptıklarıyla kanıtlamaya devam ediyor.

Climate Neutral etiketi, şirketin çevresel etkilerini dengelediğini bilerek tüketicilerin favori markalarında aradıkları bir şeydir. İki kurucu kuruluş olan Peak Design ve BioLite, karbon nötr olmanın modern işletmeler için bir beklenti olması gerektiğine inanıyor. Hem şaşırtıcı derecede kolay hem de uygun fiyatlı olduğunu kanıtlayan Climate Neutral, daha fazla işletmeye tarafsız olma yollarını ve teşviklerini göstermeye çalışır.

Olumlu değişim yapan işletmeler, başkalarına da aynısını yapma konusunda ilham veren bir dalgalanma etkisi yaratır. Peak Design sadece başkalarına ilham vermekle kalmadı. Aynı zamanda işletmelerin harekete geçmeleri ve Climate Neutral Certified olmaları için modern bir yol yarattı.

yatirimci-desteksiz-sifirdan-milyon-dolarlik-sirket'e---peter-dering-ve-peak-design-hikayesi

Peak Design Ne Yaptı?

Yukarıdaki gelişimi okuduğunuzda siz bir girişimci iseniz bu girişime bu çalışmaya hayran olmuş olabilirsiniz. Teknoloji dünyasındaki milyon dolarlık girişimler, milyar dolarlık değerlemeler her zaman ilgi çeker ve hikayeleri herkese ilham olur.

Peak Design’in kurucusu Peter Dering, aslında bir hayali, nasıl tutku ve girişimcilikle başarıyı yakalayabileceğinin en güzel kanıtıdır.  Tripotla başlayan hikayesini şimdi başkalarına yardım ederek pekiştiriyor. Peki klişe kurallar uygulanarak mı bu yolda başarılı oldu? Önce klişeleşmiş kurallara bir göz atalım.

  • Değerli bir şirket olmanın yolu birkaç milyon dolarlık yatırım desteği ile olur.
  • Seri girişimciler, MBA yapmış kişiler ürün tasarımı yapabilir.
  • Temel işler dışında tüm işleri dışarıdan destek alarak yapın.
  • Önce Pazar bulun sonra yatırımı arttırın ve çıtanızı yükseltin.
  • Herkese hitap etmek yerine niş bir alan bulun.

Kuralları okudunuz, ancak Peak Design  bu kuralların hiçbirini uygulamadan hepsini bir kenara bırakarak yol aldı…. Peki sizce bu kuralları uygulayarak mı yol almak iyi, yoksa uygulamadan kendi hayalinize tutkuyla çalışmak, yılmadan başarıyı hedeflemek mi?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar