Yaratıcı Bilboard Reklamları – Ders Niteliğinde Reklamlar

yaratici-bilboard-reklamlari-ders-niteliginde-reklamlar

Paylaşmayı unutmayın.

Yaratıcı Bilboard Reklamları – Ders Niteliğinde Reklamlar – Dijital reklamlar hayatımızı ele geçirdiğinde, diğer reklam biçimlerinin ne kadar dayanacağını sorgulamaya başladık. Ama emin olun ki bilboardlar hiçbir yere gitmiyor. Hayattalar, giderek daha iyi ve yaratıcı oluyorlar. İşte bir senaryo: otoyoldasınız, sürüşünüze odaklanmışsınız ve radyonuzda çalan nostaljik hitlere eşlik ediyorsunuz. Ve bir anda onu fark ediyorsunuz: Karşı konulmaz, arabanızın boyutunda peynirli bir pizza. Açlıktan öldüğünüzü aniden anlıyorsunuz. Şimdi bir numara, adres, web sitesi, koordinatlar … bir şey arıyorsunuz! Gerçekten bu pizzayı istiyorsunuz. Size bunu yaptıran ise mükemmel bir reklam panosunun manyetik gücü.

Diğer reklam biçimlerinin aksine, billboard reklamları hız, telikeli yollar, okunaksız hale getiren mesafeler gibi dikkat dağıtıcılara karşı rekabet ediyor. Tasarımcılar ise bu zorlukları yenmek için farklı ve ilginç yaklaşımları tercih ediyorlar. Öyle ise bazı ciddi yaratıcı dersler içeren ve sizi yolunuzdan alıkoyacak bilboard reklamlarına hazır mısınız?

Yaratıcı Bilboard Reklamları – Ders Niteliğinde Reklamlar

1- Bite- Formula Toothcare

Yaratıcı Bilboard Reklamları ilk sırasında; Ogilvy ve Mather Jakarta tarafından tasarlanan Bite (Isırık), Formula diş macununun gerçekten güçlü dişler oluşturmaya yardımcı olduğu mesajını veriyor.

yaratıcı bilboard reklamları
@adsoftheworld

Bir iddiayı güçlendirmek için (“güçlü dişler inşa eder” gibi), formatı yeniden düşünün ve iddianızı mesajın bir parçası haline getirin.

2- Nose Hair Trammer- Panasonic

Panasonic için yapılan bu reklamın yaratıcısı Shatci & Shatci. Burun tüy alma makinesi için dikkat çekici bir reklam ve anlaşılıyor ki reklamlarınızın çevresindeki ortamla etkileşime girmesine izin vermek akıllıca bir taktik olabilir.

yaratıcı bilboard reklamları panasonic
@toxel

Biçimin boyutlarının ötesine geçin ve bu örnekteki şekilde elektrik direkleri ve telleri gibi dış materyallerin reklamla etkileşime girmesine izin verin.

3- Change- Koleston Naturals

Leo Burnett Koleston Naturals için değişimin doğallığını güneş ışınlarından faydalanarak anlatmış. Negatif alanların yaratıcı kullanımı.

Koleston Naturals yaratıcı bir bilboard reklamı
@adsoftheworld

Negatif alanı yaratıcı bir şekilde kullanmak, reklamcılık karmaşasını aşmanıza yardımcı olabilir.

4- Chalkboard Menu- McDonald’s

DDB Warsaw McDonald’s için tebeşir kullanarak bir tasarım yapmış. Farklı bir yaklaşım benimseyin ve el yapımı unsurları kullanın.

McDonald's tebeşir kullanılarak tasarlanan bilboard reklamı
@designtaxi

Ultra modern ve göz alıcı tipografinin hüküm sürdüğü bir sektörde, el emeği öğelerle retro pazarlamadan ilham alıp kitlenizin dikkatini çekin.

5- Woman- BBC World

Reklamlarınıza üç boyutlu bir görünüm verin. BBDO çalışmasında bunun nasıl yapılacağını etkili bir şekilde gösteriyor.

etkileyici bilboard tasarımları
@adsoftheworld

Reklamların her zaman düz olması gerekmez. Çok boyutlu düşünün ve mesajınızı geliştirmek için köşeler ve çatlaklar gibi rahatsız edici unsurlar ekleyin.

6- Fresh Salads- Mcdonald’s

Leo Burnett tarafından Mcdonald’s için yapılan tasarımda kullanılan materyaller adeta konuşuyor. Bu bilboardda marul yetişiyor.

Tipografiyi bir adım daha ileri götürün ve mesajınızı harflerle iletmenin yollarını bulun. Mesaj için uygunsa, reklamınızın zaman içinde nasıl gelişebileceğini düşünün. Bu reklam, görenleri gerçek bir büyüme sürecine eşlik ettirerek “tazelik” fikrini kesin bir şekilde güçlendiriyor.

7- Penny Bilboard- Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo bozuk paralarla kaplı bu bilboard ile aracın fiyatına vurgu yapıyor. Chevrolet’ten Les Turton, bu etkileşimli reklamı söyle anlattı: “Daha önce yapılan bazı harika araba reklamları var, ancak trafiği durduran ve aslında sürücünün cebine para koyan yoktu, bu yüzden bu kesinlikle bir ilk. Çok sayıda insanın cüzdanını, ve çantalarını doldurduğumuza sevindik, ancak reklam panosunun 30 dakikadan biraz daha uzun dayanması güzel olurdu.”

Kullanıcıların reklamınızla anlamlı bir şekilde etkileşime girmesine izin verin. Ücretsiz ürün sunmak her zaman mümkün olmasa da, kitlenizi dahil etmenin birçok yaratıcı yolu vardır.

8- Oreo Eclipse- Oreo

Oreo’dan bir gerçek zamanlı pazarlama örneği.

oreo bilboard
@adweek

Markanızın reklamlarının güncel etkinliklerle etkileşmesine izin verin. Eğer bir tutulma halkın dikkatini çekiyorsa, vızıltıya katılın ve kitlenize konuşacak başka bir şey verin. Bu, doğal fenomenlerin yanı sıra şehir çapındaki etkinlikler, tatiller ve diğer önemli etkinlikler için de geçerlidir.

9- Assembly Fail- Ikea

Tjink’ten montaj hatası! Ikea, mobilyalarını bir araya getirmenin zor olduğunu kabul etmek için reklam panolarını kullanıyor ve markanın montaj hizmetinin reklamını yapıyor.

ikea montaj hatası yaratıcı bilboard reklamları
@adweek

Akıl oyunlarından korkmayın. Bu kolay bulmaca, görenlerin dikkatini burada mesajı mükemmel bir şekilde yansıtan riskli bir formatla çekiyor: IKEA mobilyalarını kendi başınıza bir araya getirmek zor olabilir. Bizi arayın.

10- Bic Razor- Bic

Bic tıraş bıçağı reklamının tasarımcısı TBWA UK. Ürünün önermesini canlandırmak için ürünün çevre ile etkileşime girme yollarını keşfedin.

bic razor yaratıcı bilboard reklamları
@adsoftheworld

Bir adım daha ileri gidin ve mecazi olarak düşünün: Çim biçmek için asla bir tıraş makinesi kullanmasak da, bu marka kesinlikle bu kadar keskin olduğuna işaret ediyor ve bu tıraş olmakla bağlantı kurabilecek bir ihtiyaç.

11- Cleans Pores, Fights Pimples- Pond’s

Ponds’a ait bu yüz temizleme jelinin mesajı gözenekleri temizlemek ve sivilceleri önlemek. Ponds’un sivilce sorunu yaşayanlara tek çözüm olduğunu göstermek için bir dizi yaratıcı billboard uygulaması yapıldı. Tasarımcısı Mike Sicam.

ponds yaratıcı bir yüz temizleme jeli reklamı
@cargocollective

Bazen bir ihtiyacı etkinleştrmenin en iyi yolu (yüz temizlemeye ihtiyacım var) biraz empati kullanmak ve izleyicilerin tasarımınızda kendilerini bulmasına izin vermektir. Bu bilboardın mesajı ise şöyle: Sivilcelerden dolayı yüzünüzü kapatmak istiyorsanız elinizi kaldırın. 🙋

12- Sticky Notes- Mazda

Bir ürünü satmaya çalışırken ilk düşüncemiz, dikkatlice düzenlenmiş görüntüler eklemektir. Kinetic tarafından tasarlanan yapışkanlı notlarla bezeli bu bilboard ile ise bamkaşka bir şey hedeflenmiş.

mazda sticky notes bilboard
@APNoutdoor

Normalden kaçın ve kitlenizin satmaya çalıştığınız muhteşem ürüne giden sürecin tadını almasına izin verin.

13- Your World Kitchen- Noodles & Company

TDA_Boulder tarafından tasarlanan bilboardda yer alan mesaj, park halindeki araçları işaret ederek restoran menüsü için bu araçlardan daha fazla tarif ithal edildiğini söylüyor. Akıllı ve yaratıcı bir markalaşma kampanyasıyla, Noodles & Company, menüsünün küresel çeşitliliğini gözler önüne seriyor.

noodles&company your world kitchen bilboard reklamı
@adsoftheworld

Espri öğesi, tasarıma her zaman özel bir dokunuş getirecektir. Ya bu arabaların hiçbiri ithal olmasaydı? Bu riski alan ve yaratıcı sesine bu kadar güven duyan bir marka, zamanınızı ve muhtemelen paranızı tamamen hak ediyor.

14- Reveal Candice’s Secret- Victoria Secret

Yaratıcı Bilboard Reklamları listesinin belki de en çok konuşulacak olanı: Victor Angwald’ın tasarımı görende uyandırdığı merak ve gizem ile dikkat çekiyor.

victoria secret bilboard
@adsoftheworld

Bir parça eksik bilgi sunun ve kullanıcıların reklamınızla yeni yollarla etkileşimini izleyin.

15- Strong Tape- Penline Stationary

Euro RSCG, güçlü bant adını verdikleri tasarımları ile fazla söze gerek bırakmamış.

strong tape bilboard reklamı
@adsoftheworld

Reklamını yaptığınız ürünün reklam için gerçekten yararlı bir işlevi olabilirse ne olur? Bant, boya, kağıt, metal, çerçeveler, mürekkepler… Reklamın kalitenizin canlı bir örneği haline nasıl gelebileceğini düşünün.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar