Yapmak İstemediğiniz Şeylerin Üstesinden Gelmek

Paylaşmayı unutmayın.

Yapmak İstemediğiniz Şeyler in Üstesinden Gelmek – Yapmak istemediğiniz bir iş var ve bu iş karşısında kalp atışlarınız hızlanıyor. Neresinden başlayacağınızı bilmiyorsunuz, başına, sonuna bakıyorsunuz ve ortadan başlamaya karar veriyorsunuz. Panik halindesiniz. Siz panik halindeyken yapacağınız şey çok zor, karanlık, kasvetli, sıkıcı ve imkansız görünüyor. Hızla hareket etmeye çalışıyorsunuz. Bu hızla yaratıcılığınızı on kat artırabilirsiniz ama dengenizi sağlayabilirseniz. Fakat takılıp kalıyorsunuz.

Yavaşlayın.

Şu anda yapacak tek bir şeyiniz var ve oda bu işleri yapmanın eğlenceli bir yolunu bulmak.

Bazı insanlar her zaman zor işler yapıyor görünürler ama işin aslı zorluğu hissetseler bile nasıl üstesinden geleceğini bilmeleri. Bir şeyleri eğlenceli hale getirmek ve kolaylaştırmak harekete geçme alışkanlığı ile birleştirildiğinde mükemmel bir kombinasyona dönüşür. Örneğin İrlandalı karma dövüş sanatları ustası Conor McGregor’a bakın, en korkutucu işi yaptığını düşündüğü sırada ringe girerken kendini biraz zorlamak zorunda olsa bile eğlenir. O eğlendikçe her şey daha eğlenceli hale gelir ve bu onun dövüş stiline yarar sağlar. İşler eğlenceli olduğunda, yaptığınız şeyden zevk alırsınız ve bu sonuçlarınıza da yansır.

Peki yaptığınız şeyleri eğlenceli hale nasıl getireceksiniz? Mesela bir makale yazmaya başlamanın eğlenceli yolu ne olabilir? İş ve kişisel gelişim koçu Alex Mathers bu konuda şöyle diyor: Bir makale yazmam gerekiyor ama yazmak istemediğim için panik yapıyorum. Bir an geri adım atıyorum. Vücudumun rahatlamasına izin veriyorum. Ve önümdeki karmaşık ağın bütününü görüyorum. Bunu nasıl eğlenceli bir maceraya dönüştürebileceğini anlıyorum. Bu sadece eğlenmeyi seçerek başlar. Bundan daha fazlası değil.

yapmak istmediğiniz şeylerin üstesinden gelmek çok kolay
@Alexas_Fotos

Yapmak İstemediğiniz Şeyler – Eğlenmeye Karar Vermek

Alex Mathers’in sözlerine kulak verecek olursak yapmayı sevmediğimiz bir işe başlarken eğlenmeye karar vermeli bu işin içindeki eğlenceyi keşfetmeliyiz. Örneğin bir makaleye başlamak sizi endişelendiriyorsa çocukça yazın; rüyalar, fikirler ve hislerle oynayın ya da içeriğinize dair basit bir öncül bulup sonra beş satırlı genel bakışlı bir liste yapın. Bunu bir oyun haline getirin, on dakika içerisinde aklınıza bir sürü fikir geldiğini göreceksiniz. Geriye en sevdiğiniz fikri seçmek ve bu fikri eğlenceli ve en kısa şekilde nasıl sunacağınızı bulmak kalıyor. Neyin kolay olduğuna neyin eğlenceli olduğuna ya da her ikisine de odaklanarak sevemediğiniz işi nasıl bitirdiğinize şaşıracaksınız. Sonra fikrinizi görseller ve hikayeler ile zenginleştirip genel bakışınınızı genişetebilir, bir saatçi gibi minik parçaları bir araya getirebilirsiniz.

Ne olursa olsun, sizin için zorlayıcı olanı daha kolay hale getirebilirsiniz. Herkes daha kolay bir şeyler yapabilir. Evi temizlemek, telefon görüşmesi yapmak, sahneye çıkmak ya da herhangi bir şey hakkında endişe ediyorsanız cevaplamanız gereken sorular şunlar:

  • Düşünme şeklinizi kolaya odaklanır şekilde nasıl değiştiririrsiniz?
  • Bu iş nasıl daha kolay hale getirilebilir?

“Her zaman olabilir, yapılabilir.”

Yapabileceğiniz çok az şey olduğu gerçeği ile yüzleşip harekete geçerseniz korkunuz kaybolacak. En kolay yolu takip edin. Bazen istemeseniz bile harekete geçmeniz gerekir. Bir adım atmak zor değildir. Sonra bu adımınıza katmanlar eklenir ve işin kendisini açmasına izin verirsiniz. Adım atın, harekete geçin ve o gözünüzü korkutan işin eğlencesine varın. Bunun da üstesinden geleceksiniz. 🙂

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar