Work And Travel Nedir? Öğrenciye Ne Gibi Deneyimler Katar?

work-and-travel-nedir?-ogrenciye-ne-gibi-deneyimler-katar?

Paylaşmayı unutmayın.

Work And Travel Nedir? Öğrenciye Ne Gibi Deneyimler Katar?– Her yıl binlerce öğrencinin başvurduğu Work and Travel programları öğrencilere çeşitli deneyimler katmaktadır. Bu deneyimlerin arasında ise ilk öncelikle yurt dışı kültürel değişimi yer almaktadır. Genel olarak günümüzde birçok kişi sadece yaşadığı çevre nedeniyle kısıtlı bir bakış açısına sahiptir. Fakat bir Work and Travel öğrencisi çok daha farklı bir bakış açısı elde ederek daha büyük fikirler yürütebilmektedir. Özellikle bu deneyim iş kurmak isteyen kişilerin işine yaramaktadır. Gittikleri ülkedeki iş ağına, çalışmalara ve projelere göz atma imkânı elde ederek sadece kendi ülkeleri ile sınırlı kalmamaları gerektiğini öğrenirler.

Work And Travel Nedir? Öğrenciye Ne Gibi Deneyimler Katar?

Yabancı Dil Öğrenimi

work-and-travel-nedir?-ogrenciye-ne-gibi-deneyimler-katar?
@listelist

Yurt dışına çıkma imkânı sunan bu program sayesinde birçok kişi yeni bir dil öğrenimi de gerçekleştirmektedir. İngilizce gibi bir dili Türkiye şartlarında öğrenmenin çok kısıtlı olduğu bilindiğinden birçok kişi bu programa yönelmek istemektedir. Dilin direkt olarak kaynağından öğrenilmesi daha kalıcı ve sağlıklı olduğundan dolayı yurt dışı deneyimi bunu sağlayabilmektedir. Günümüzde ise her öğrencinin Work and Travel gibi programlar ile birlikte yurt dışına çıkması tavsiye edilmektedir.

Hayat Görüşündeki Değişim

work-and-travel-nedir?-ogrenciye-ne-gibi-deneyimler-katar?
@edumag

Program genel olarak yurt dışında çalışıp gezme üzerine kurulu olsa da giden kişilere daha fazlasını sağlamaktadır. Bu sağlanan deneyimler içerisinde ise üzerinde özel olarak durulması gereken konu hayat görüşü olmaktadır. Birçok kişi bu imkâna sahip olamadığı için belirli bir hayat görüşüne sahip olarak yaşamını sürdürmektedir. Fakat Work and Travel programı ile yurt dışına çıkan kişiler yeni insanlar tanıyarak farklı hayat görüşlerini de öğrenebilmektedir. Böylelikle yıllardır standart olan hayat görüşleri ve bakış açılarından kurtularak oldukça kaliteli bir tecrübeye sahip olabilmektedirler.

Kültürel Değişim

work-and-travel-nedir?-ogrenciye-ne-gibi-deneyimler-katar?
@success

Son olarak Work and Travel kültürel değişim de sağlamaktadır diyebiliriz. Gidilen ülkeye göre farklı kültürler tanıyarak insanların nasıl yaşadığı, gün içinde neler yaptığı, nasıl ibadet ettiği, neler yediği ve nasıl bir düşünce yapısında olduğunu yerinde deneyimleme şansı oluşabilmektedir. Günümüzde İnternetin bile zor sağlayacağı bu deneyimleri yerinde elde etmek kişisel gelişim için de son derece faydalı olmaktadır. Böylelikle bir işe girerken bile yurt dışı deneyimi olmak çok işe yarayabilmektedir. Genel olarak ise bir kez yurt dışına çıkan kişi tekrardan farklı bir ülkeye gitmek için de planlar yapmaktadır. Yurt dışına çıkmak da bu gibi nedenlerden dolayı kesinlikle yapılması gereken bir aktivitedir diyebiliriz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar