WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi – Kabul Etmeyenlerin Hesabı Silinecek

Paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Kabul Etmeyenlerin Hesabı Silinecek. Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi üzerinde yapmış olduğu değişiklikler gündem olmuştu. Ülkemizde oldukça büyük bir kesim tarafından ciddi eleştiriler alan WhatsApp, değişiklikleri erteleme kararı almıştı. WhatsApp gizlilik sözleşmesi için yenileme tarihi 15 Mayıs’ta sona eriyor.

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Kabul Etmeyenlerin Hesabı Silinecek

Ülkemizde ciddi tepki toplayan değişiklik, birçok kişinin farklı mesajlaşma uygulamalarına yönelmesine dahi neden olmuştu. WhatsApp tepkileri göğüslemekten kaçınıp, erteleme kararı almış olsa da durum değişmedi. 15 Mayıs tarihine kadar yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanması gerekiyor.

WhatsApp, bağlı bulunan işletme hesaplarına daha iyi ve daha fazla veri sağlayabilmek için bu tarz bir karar aldığını daha önceden duyurmuştu. WhatsApp’ın bağlı bulunduğu şirket Facebook ile paylaşılaca olan veriler de birçok kullanıcı tarafından hayli merak ediliyor. Birçok kullanıcı WhatsApp bilgileri paylaşacak mı gibi sorular soruyor.

whatsapp-gizlilik-sozlesmesi-kabul-etmeyenlerin-hesabi-silinecek
Photo by Austin Distel on Unsplash

Aslına baktığımız zaman kişisel mesajlaşmalar, yeni gizlilik sözleşmesiyle de uçtan uca şifrelenmeyle korunmaya devam edecek. Yani, kişisel mesajlaşmalar konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söylemek mümkün. Fakat işletme hesaplarıyla yapılan sohbetlere ilişkin verilerin işlenmesinde bazı değişiklikler söz konusu.

İşletme hesaplarıyla yapacağınız sohbetler, işletme hesaplarının etkinliğini arttırmak amacıyla Facebook tarafından işlenmesi hedefleniyr. WhatsApp, bu durumun kişisel gizliliğe zarar vermeyeceğini belirtiyor. Ancak birçok insanın kafasında bazı soru işaretleri mevcut. Peki, sözleşme uzatılmazsa ne olacak?

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi – Şu an Durum Ne?

WhatsApp’ın Şubat ayı içerisinde aktardığı bilgilere göre 15 Mayıs’a kadar yeni sözleşmeyi onaylamayan kişiler, WhatsApp kullanamayacaklar. Sözleşmeyi kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca mesajları ve gelen çağrıları bildirim olarak görmeye devam edecek. Fakat bu mesajlara ya da çağrılara cevap vermek mümkün olmayacak. Sözleşmenin onaylanması durumunda WhatsApp kullanıcıları, WhatsApp’ın tüm özelliklerini eskisi gibi kullanmaya devam edebilecekler. İddialara göre; WhatsApp gizlilik sözleşmesini onaylamayan hesaplar bir süre sonra silinecek.

whatsapp-gizlilik-sozlesmesi-kabul-etmeyenlerin-hesabi-silinecek
@dw

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gittiği bu kararda en çok konuşulan konulardan birisi de kararın tüm ülkelerde uygulanmayacak olması. WhatsApp, bazı ülkeler hariç dünya genelinde sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutuyor. Türkiye’de zorunlu kılınan ülkeler arasında yer alıyor.

WhatsApp’ın söz konusu kararı uygulayıp uygulamayacağı da hayli şüpheli bir durum. Son olarak geçtiğimiz aylarda İngiltere Mahkemesi, gizlilik sözleşmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek kabul etmemişti. İngiltere, bu kararın ardından  yeni sözleşmenin onaylanmasının zorunlu olmadığı ülkeler arasına dahil edilmişt.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar