VR Artık Elinizin Altında: Emerge Home

Paylaşmayı unutmayın.

Sanal gerçeklik uzun zamandır aramızda ve gün geçtikçe daha da hayatımıza dahil oluyor. Özellikle son Metaverse gelişmelerinden sonra bu alandaki ilerlemeler oldukça heyecan verici gözüküyor. Ancak kullanıcılar Metaverse’in eksik kaldığı noktalar olduğunu da belirtiyorlar. Önce bu gelişmelerden ardından yeni teknolojilerin hayatımıza nasıl dahil olacağından bahsedeceğiz. Evde sanal bir gerçekliğe giriş yapmak için geliştirilen Emerge Home nedir?

Kullanıcılar özellikle, “Çevrimiçiyken, sözel olmayan ipuçlarını, duyusal deneyimleri ve bir şeyleri birlikte hissetmenin yollarını özlüyoruz.” diyor. National Research Group’un Metaverse ile ilgili tüketici görüşlerini ortaya çıkaran yakın tarihli bir araştırması da çoğunluğun Metaverse hakkında heyecanlı olduğunu, ancak tüketicilerin %78’inin “insanlarla sanal olarak etkileşime girerken, fiziksel olarak dokunma ve onlarla etkileşim kurma yeteneğini özlüyorum” dediğini ortaya koyuyor. 

Ancak yine de sanal dünyalar, paylaşılan sosyal deneyimlerin merkez üssü haline gelmeye devam ediyor. Fakat bu dünya insan deneyiminin en önemli özelliğinden hala yoksun: fiziksel olarak bağlantı kurmak. Ta ki şu ana kadar. İşte Karşısınızda Emerge Home

Nedir bu Emerge Home?

Dokunulabilir Sanal Gerçeklik Deneyimi: Emerge Home
@gelecekburada

Bildiğiniz tüm VR araçlarını unutun. Çünkü bu sanal dünya deneyimini bambaşka bir seviyeye taşıyor. Emerge’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Sly Lee, “Emerge, insan etkileşiminde bir sonraki paradigma kayması olabileceğini umduğumuz şeyi temsil ediyor” diyor. “Emerge Home’un amacı, insanları ekranın ötesine taşımak ve aralarındaki mesafe ne olursa olsun, duygusal olarak doğal bir şekilde bağlantı kurmalarına izin vermektir.”

Emerge Home, kullanıcıların eldiven, kontrolör veya herhangi bir giyilebilir cihaza ihtiyaç duymadan sanal bir alanda çıplak elle dokunsal deneyimleri fiziksel olarak hissetmelerini sağlayan bir üründür. 

Emerge Home

Bir Emerge sistemi üç bileşenden oluşur: Emerge Wave-1 cihazı, Emerge Home VR cihazı ve Emerge Home mobil uygulaması. Burada en heyecan verici olan cihaz Emerge Wave-1’dır. 13″ bir dizüstü bilgisayarla aynı büyüklüğe sahiptir. Kullanıcıların sanal dünyada dokunarak etraflarındaki objelerle etkileşime girmesini sağlar. Bunu, özel olarak ayarlanmış ultrasonik dalgalar yayarak yapar. Etkileşim alanı cihazın 90 cm üstüne kadar çıkar. 

Emerge Home’un piyasaya sürülmesi beklentisiyle, Emerge, ürün geliştirmeyi tamamlamak ve erken benimseyen topluluğunu desteklemek için stratejik yatırımcılardan 13 milyon dolar daha topladı ve toplamı 31 milyon dolara çıkardı. Dikkate değer yeni yatırımcılar arasında Metaverse düşünce lideri Matthew Ball, Riot Games’in kurucu ortağı Marc Merrill, Twitch’in kurucu ortağı Kevin Lin, dünyaca ünlü MEMS uzmanı Kurt Petersen ve patent firması Schox yer alıyor. Bu yatırımcılar aynı zamanda Emerge’in M13 ve Vulcan Capital gibi önceki yatırımcıları arasındadır.

Peki neler beklemelisiniz?

Merkez

Emerge Home’da “Merkez” adı verilen bir alan bulunur. Burası davet ettiğiniz 7 adede kadar arkadaşınız ve ailenizle sürükleyici bir ortamda sohbet ederken dokunsal selamları paylaşabileceğiniz, dokunsal emojileri hissedebileceğiniz ve arkanıza yaslanıp rahatlayabileceğiniz bir sosyal buluşma alanıdır.

Merkezde Sunroom ve Beach adlı iki farklı ortam vardır. Burada el ele tutuşma, beşlik çakma veya yumruk vurma gibi fiziksel aktivitelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca bu alanda satranç gibi fiziksel hareketler gerektiren oyunlar da oynayabilirsiniz.

Oyun Alanı

Merkezden sonra sıra oyun alanına gelir. Burası çeşitli dokunsal oyunlarda rekabet edebileceğiniz veya işbirliği yapabileceğiniz bir alandır. Oyun alanı şimdilik 6 dokunsal oyun içeriyor ancak yapımcılar daha fazlası üzerinde çalışıyorlar. 

Emerge Home şu an Beta testinde. Hedef ise Eylül 2022’ye kadar ilk teslimatları gerçekleştirebilmek. 2016 yılındaki ilk prototiplerine baktığımızda şirketin bir hayli yol aldığı görebiliyoruz. 

Metaverse bizi heyecanlandırıyor ve böyle projeleri görmek oldukça hoşumuza gidiyor. Bakalım Emerge’in açtığı bu yol bizi sanal gerçeklik dünyasında nereye götürecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar