Volvo’dan Hayat Kurtaran Reklam!

Volvo XC60 Moments

Paylaşmayı unutmayın.

Bir ömrü 3 dakikada anlatma sanatına reklam denir! Daha açık konuşmak gerekirse Volvo’nun XC60 reklam filmi bize bir ömrü 3 dakikaya sığdırarak anlatıyor. Bir ömre sığdırdığımız güzel anılar, çıkılan seyahatler, kurulan dostluklar bizi kalbimizden yakalıyor.

Bu hoş reklamın başında küçük bir kız çocuğu, okulun ilk gününde annesiyle konuşuyor. Kızımız okula yeni başlayan her çocuk gibi biraz endişeli, biraz ürkek, biraz da gergin. Annesi onu yatıştırmak için, okulda uzun yıllar sürecek güzel dostluklar kurabileceğinden bahsediyor. Şahane geçişlerle kızımızın muhtemel geleceğini görüyoruz. Ardından küçük kızımız tek başına okula gidiyor. Bununla eş zamanlı olarak bir Volvo XC60 sürücüsü yolda dönemeçleri geçiyor. Dikkati dağılmış sürücüyü gördükçe muhtemel bir trajediye hazırlandığımızı düşünüyoruz. Finalde ise BUMMM! Hepimizi ters köşeye yatıran inanılmaz bir karşılaşma bizleri bekliyor.

Bu film, asla gerçekleşmeyecek anlarla ilgili. Daha az dram için daha çok mutlu son hazırlamak gerek. Anıların teker teker küçük ayrıntılarla verilmesi çok içsel olmuş. Ayrıca her ayrıntı farklı bir bakış açısını yansıtmış. Bu, bize fazlaca empati kurma olanağı sağlıyor.

Volvo’nun bu güvenli sürüşü özendiren reklamının 2017’nin en sağlam otomobil reklamlarından birisi olduğunu söylemek mümkün. Hatta bu empatik reklam sayesinde bizler de gerçekçi bir tecrübe yaşamış kadar oluyoruz.

Bu Yalnızca Bir Volvo XC60 Reklamı Değil!

Gustav Johansson’un yönettiği reklam filmi araç olarak Volvo XC60’ın yeni oto-frenleme özelliğini ve birkaç artı özelliğini almış; ancak amaç çok daha derinlerde saklı.

Şehir güvenliği için yeni acil fren sistemine direksiyon desteği eklendi. Şerit değiştirirken çarpışmaların riskini azaltma amacıyla BLIS sistemi direksiyon yardım fonksiyonuyla güncellendi. Ancak yılda 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan trafik kazalarında alınması gereken bir önlem var; o da sürücü hatalarının azaltılması.

@carmagazine

Volvo Car Group EMEA Başkan Yardımcısı Anders Gustafsson, “Yeni Volvo XC60 reklam filmi, aktif güvenlik sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor ve Volvo’nun bu alandaki liderliğini yansıtıyor.” diyor ve sözlerine devam ediyor; “City Safety acil durum fren sistemimizi ilk nesil XC60’lardan başlayarak 2008 yılında standart donanım olarak başlattık. Bugün bu sistemler, sonunda endüstri standardı haline geldi.“.

Volvo Cars Güvenlik Merkezi Başkan Yardımcısı Malin Ekholm, “Çarpışma önleme sistemleri ile uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz ve ne kadar etkili olduklarını görebiliriz. XC60 ile önlenebilir çarpışmaları azaltmak için bir sonraki adımda direksiyon destek ve yardım sistemleri eklemeye kararlıyız. Volvo’da fazladan adım atarak mümkün olduğunca otomobilin içindeki ve dışındaki insanları koruyoruz.” diyor.

yeni volvo reklamı

@autoweek

Volvo güvenilir otomobil olmak için verdikleri sözü son olarak bu reklam filmiyle de pekiştiriyor. Bazı anlar hiç olmadığı kadar önemli anlardır ve telafisi yoktur. Volvo XC60’ın etkileyici reklam filminde aldığımız ilhamla daha güvenli sürüş deneyimleri için dikkatli olmayı diliyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar