Volkswagen Beetle’a “The Last Mile” kampanyası ile veda etti!

volkswagen-beetle'a-"the-last-mile"-kampanyasi-ile-veda-etti!

Paylaşmayı unutmayın.

Volkswagen Beetle’a “The Last Mile” kampanyası ile veda etti! – Volkswagen 2019’da, otomobil dünyası ve kendileri için önemli bir rol oynamış Beetle model arabasının üretimine son verdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Volkswagen Beetle’a “The Last Mile” kampanyası ile veda etti.

The Last Mile animasyon videosu
https://www.youtube.com/watch?v=uKuYXNLGlOc

Tarihteki anılara selam çakan video…

“Vosvos” olarak da bildiğimiz, ilk kez Nazi Almanyası döneminde üretilen Beetle, 80 yılı aşkın sürede dünyanın en çok satılan arabası oldu. Johannes Leonardo ajans tarafından hazırlanan 90 saniyelik video, Beetle tarihinde bir çok anıya gönderme barındırıyor. İlk olarak video için seçilen müzik yine Beetle gibi tarihte ikonlaşmış müzik grubu The Beatles’ın “Let It Be” parçası. Parçanın seçimi rastgele bir seçim değil elbette. Volkswagen bu şarkıyı seçerek, İngiliz grubun Abbey Road albüm kapağında, arkaplanda park halinde duran beyaz Beetle’a selam çakmış.

Duygusal göndermeler yalnızca şarkı seçimiyle kalmamış. Videonun sonundaki veda sahnesinde, 1984 yapımı “Yasak Dans” (Footloose) filminde sarı vosvos kullanan Ren McCormack karakterini canlandıran Kevin Bacon’a, Beetle modelini kullanarak “Lemon” adlı eserini Pop art akımın en önemli simgeleri arasına sokan Andy Warhol’a da yer vermişler.

Fotoğraf makinesiyle Beetle’a veda eden Andy Warhol
https://www.youtube.com/watch?v=uKuYXNLGlOc

#TheLastMile

#TheLastMile yani “Son Mil” diyor Volkswagen kampanyası için. Vedayı sosyal medyada #TheLastMile hashtagi ile başlatması için ünlü radyo ve televizyon programcısı Andy Cohen seçilmiş. Giderek yayılan hashtag altında tüm Beetle kullanıcıları veda postlarını yayınlamaya devam ediyor. Instagram üzerinden, 31 Aralık’tan bu yana 5.000’in üzerinde paylaşım yapılırken, video YouTube’da 1.147.683 görüntülenmeye ulaştı. Paylaşımlara göz attığınızda insanların Beetle ile kurduğu bağın bir arabayla insanın kuracağı bağdan çok öteye gitmiş olduğunu görebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/B6BO14WBTfw/?utm_source=ig_web_copy_link

Başarılı Bir Marka Kimliği Öyküsü

İnsanların kurduğu bağın bir araba-insan ilişkisinden çok daha öteye gitmesinin sebebini Volkwagen’ın Beetle için inşa ettiği marka kimliğinin başarısına bağlayabiliriz. Beetle yalnızca bir araba modeli olmadı, doğuşu, yayılışı ve tüm zamanların en çok satan arabası olma ünvanını kazanan macerası olan yaşayan bir birey gibiydi.

Think Small!

Volkswagen “Think Small” Ad
http://fixthefec.org/volkswagen-lemon-ad/5/

Nazi Almanyası’nda üretilmiş bir alman arabasını Amerika’da sattırmak… Think Small reklam dünyasının efsanevi reklamlarından. Think Small tarihte reklamların yapısında değişime sebep olmuş bir reklam aynı zamanda. Öncesinde insanları tüketime motive etmek için yapılan reklamlar uzun uzun metinler içerirken, DDB (Doyle, Dane & Bernbach) reklam ajansından öyle bir iş çıkıyor ki hem Amerikalılar bir sürü Beetle satın alıyor hem reklam yapısal bir devrim yaşıyor. Sonrasında ise bir dizi keyifli başka reklamlar yapılıyor. Reklamcılığa ilginiz varsa bu dizi reklamları detaylıca incelemenizi öneririz 🙂

Her bitiş yeni bir başlangıç…

Sonuç olarak buraya sığdırmanın pek mümkün olmadığı uzun öyküsüyle, Volkswagen Beetle’a veda etti. Hazırlanan animasyon filmi Beetle’ın gerçek bir böceğe dönüşerek gökyüzüne doğru uçması ardından son karede Volkswagen’in ilk elektrik motorlu aracı ID.3’ün tasarımının gösterilmesiyle sona eriyor. Her bitiş yeni bir başlangıç mesajını tüketicisine veren Volkswagen önümüzdeki yıllarda elektrikli araba üretimine ağırlık vereceğini de duyurmuş oluyor.

https://www.cnbc.com/2019/12/31/volkswagen-beetle-ad-says-goodbye-to-iconic-car.html

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar