Vans – Marka Profili

vans-marka-profili

Paylaşmayı unutmayın.

Vans , ana şirketi VF Corporation’ın bir yan kuruluşudur. 1966 yılında kurucu ortakları Asiah Brewster, Paul Van Doren, Serge D’Elia, James Van Doren ve Gordon C Lee tarafından kuruldu. Vans, bir Amerikan şirketidir ve giyim ve aksesuarlarla ilgilendiği için yaşam tarzı ve perakende sektörü ile ilişkilidir. Saygın ve arzu edilen bir marka olarak spor dünyasında kendine özel bir yer yarattı. Marka, Jerry Hsu;DC, Timberland, Converse, Nike gibi spor markalarıyla rekabet halindedir.

Vans’ın Pazarlama Stratejisi

Vans, kaykay ayakkabısı ve bununla ilgili kıyafetleri tasarlama ve yapma işini yapan bir imalat şirketidir. Kurulduğu günden bu yana patenle aynı hizada ve en iyi tutuş, en kalın taban ve esnek dikişlerle ayakkabılar üretti ve böylece tüm zamanların patencilerin favorisi haline geldi. Daha sonra ürün portföyünü arttırmak için snowboard ve sörf gibi diğer sporlarla dolaştı. Şirket erkekler, kadınlar ve çocuklar için ürünler satıyor.

Ayakkabılar beyaz, kırmızı, mavi, siyah, dama tahtası ve orijinal klasik gibi renklerde ve bireysel ihtiyaçlara uyacak şekilde farklı boyutlarda mevcuttur. Şirket, hayvan, çiçek, renk bloğu, dama tahtası ve katı gibi desenlerde sentetik, süet, vegan dostu, tuval, deri ve tekstil gibi malzemeler kullanmaktadır. Ayakkabılar için Vans, Quest, Kyle Walker, Spitfire, Gilbert Crockett ve Chima Ferguson adlı isimlerle marka yüzü olarak çalıştı ve Metallica ile de işbirliği yaptı.

Giysiler mavi, gri, pembe, beyaz ve siyah gibi renklerde ve çeşitli boyutlarda mevcuttur. Marka tarafından kullanılan malzemeler; çizgili, çiçek, katı ve dama tahtası desenleri ile spandeks, naylon, viskoz, elastan, polyester ve pamuktur. Şirket, kadın giyiminde Lazy Oaf ve erkekler için Spitfire ve Chima Ferguson ile işbirliği yaptı. 0-3 yaş ve 4-12 yaş arasındaki kız ve erkek çocuklar için ürünler mevcuttur. Vans, müşterileri için çeşitli seçeneklerle çeşitlendirilmiş bir ürün portföyüne sahiptir. O içerir

vans-marka-profili
vans-marka-profili

Vans ‘ın Dünyadaki Yeri

Vans, varlığını birkaç ülkeyi kapsayacak şekilde yayan küresel bir şirkettir. Merkezi Kaliforniya’daki Costa Messa’da bulunan merkezi ile faaliyet göstermektedir. Marka, Kaliforniya’daki Anaheim’daki ilk mağazasından yolculuğuna başladı ve ayakkabılarını doğrudan müşterilere sattı.

O zamandan beri, yüz elli ortaklık anlaşmasıyla Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da üç yüz elli zincir mağazası açtı. Uluslararası pazarda Çin, Şangay ve Pekin gibi yerlerde çok sayıda mağaza içi mağazaya sahip ana merkezidir. Şangay ayrıca özel bir Vans çıkışına sahiptir. Markanın Londra’daki Carnaby Caddesi’nde, Avrupa’da amiral gemisi olan bir perakende satış mağazası bulunuyor.

Şirket, ürünlerinin müşterilerine kolayca ulaşmasını sağlayan güçlü bir dağıtım kanalına sahiptir. Kendi satış mağazası vardır ve ürünleri ayrıca özel paten ve sörf mağazaları aracılığıyla satılmaktadır. Resmi sitesi, e-ticaret yoluyla işlerin büyütülmesine yardımcı olduğu için en büyük mağazalarından biri.

vans-marka-profil
vans-marka-profil

Müşteri Profili

Vans, potansiyel şehir müşterileri olarak kent şehirlerinden üst ve üst orta sınıf insanlarını hedef aldı. Şirket, müşterilerini memnun etmek için mümkün olan en iyi ürünleri sunan kaliteli bir premium marka olarak kendini konumlandırdı.

Bu markayı giyen insanlar otomatik olarak snowboard, sörf ve kayma dünyasından gelen serin ve yeni bir imajla ilişkilendirilir. Minibüsler gençlik kültürüne eşittir ve modaya uygun ve modaya uygun ürünler ile eşanlamlı hale geldi. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda yaşanan artış nedeniyle, artan satış rakamları ile ana şirketinin en popüler ve en kârlı markalarından biridir.Yüksek satış rakamlarını korumak için Vans, ürün fiyatlarını uygun tutan ve müşterilerin kolay bir satın alma yapmalarına yardımcı olan makul bir fiyatlandırma politikası benimsemiştir.

“Vans gardıroplarımıza Van Gogh dokunuşu” adlı makalemize de okuyabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar