Uzaktan Çalışma Ev Masraflarını Arttırdı!

Paylaşmayı unutmayın.

Uzaktan Çalışma Ev Masraflarını Arttırdı! – Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan korona virüs salgını ile birlikte günümüzdeki pek çok şirket artık uzaktan çalışma sistemiyle çalışmaya devam ediyor. Özellikle iş dünyasında köklü değişiklikler yaratan pandemi, çalışanları bu şekilde evden çalışmaya itiyor. Genel olarak işyerlerinin ofis masraflarını azaltan bu sistem ise ev masraflarında artışa neden oldu.

Neredeyse 2 yıllık bir süreci bulan ve birçok şirketin uyguladığı bir yöntem çalışanların ekonomik durumlarını etkileyeme başladı. Buna göre yapılan araştırma ve çalışmalar uzaktan çalışma düzenine göre; çalışan kişiler pandemi öncesi harcamalarına göre ev masraflarında ek bir 619 TL’lik artış görünüyor. Bu gider değer araştırmaları enflasyon veya ürün fiyat artışlarından değil; doğrudan alışveriş yapılırken ek tüketimler ele alınarak yapılmıştır. Bu ek 619 TL’lik artış virüse karşı alınan önlemler nedeniyle çalışanlar mecburen evde daha çok vakit geçiriyor. Geçen bu vakitte de ister istemez çeşitli ev masrafları artarak faturalara yansıyor.

Uzaktan Çalışma Ev Masraflarını Arttırdı!

Şirketlerin Yüzde 60’ı Uzaktan Çalışıyor

uzaktan-calisma-ev-masraflarini-arttirdi
Photo by Klara Kulikova on Unsplash

Yeni normalleşme süreci ile ilgili yapılan araştırmada ise pek çok şirketin uzaktan çalışma sistemine göre devam ettiği görülüyor. Yapılan araştırmaya göre; çalışan sayısı 250’den az olan iş yerlerinin yüzde 66’sı ofisten çalıştıklarını belirtiyor. Bunun yanında çalışan sayısı 250’den fazla olan iş yerlerinin de yüzde 54’ü hibrit çalışma modelinde devam ediyor. Yarı uzaktan çalışma modeli olan hibrit çalışmaların ise henüz ne kadar devam edeceği bilinemiyor. Ancak uzaktan çalışma masrafları olarak pek çok ev masrafının artış gösterdiği belirtiliyor. Yemek, elektrik, hijyen, kırtasiye, internet gibi faturalarda ortalama 619 lira harcama yapıldığı söyleniyr. Uzaktan çalışan şirketlerin yüzde 60’ının ise bu masrafları karşılayacak destekler sağladığı da araştırmalar arasında yer alıyor.

Çalışanlar Uzaktan Çalışmayı Tercih Ediyor – Uzaktan Çalışma Ev Masraflarını Arttırdı!

uzaktan-calisma-ev-masraflarini-arttirdi
Photo by Klara Kulikova on Unsplash

Yapılan araştırma sonuçlarına göre her 2 çalışandan 1’inin uzaktan çalışma modelini tercih ettiği de görülüyr. Özellikle her 4 iş yerinden üçü aşılanmanın çalışma düzenindeki belirleyici rolü olduğunu belirtiyor. Çalışanlar ise uzaktan çalışma modelinin genel olarak çok daha faydalı olduğunu düşünüyr. Şirketler de çalışanlarına hangi çalışma modeline rağbet ettiklerini araştırarak ilerliyor. Araştırmanın sonuçlarına göre de çalışan sayısının 250’den fazla olduğu şirketlerin çoğunlukla hibrit çalışma modeline yöneldiği görülüyr. Fakat hibrit çalışmaların şu an için ne kadar süre devam edeceği tahmin edilemiyor. Aşılanmanın durumuna ve etkisine göre tam zamanlı ofisten çalışma düzenine geçileceği düşünülüyr. Uzaktan çalışma modeli ise şu an için popülerliğini koruyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar