Uygulanabilir En İşlevsel ve Etkili Backlink Sistemleri

backlink-sistemleri

Paylaşmayı unutmayın.

Backlink sistemleri terimini, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu değerli link çalışması olarak tanımlayabiliriz. Bilindiği üzere SEO çalışmalarında en önemli kriterlerin başında backlink çalışmaları geliyor. Yapılan SEO çalışmalarını güçlendirmek ve sonuca ulaştırabilmek açısından uzun vadede en faydalı çalışma olan backlinkler, doğru kullanıldığı takdirde bir internet sitesini arama motorlarının gözünde güçlü bir konuma çıkaracaktır. Backlink sistemleri bir internet sitesinin başta Google olmak üzere, arama motorlarında üst sıralara yükselmesini ve organik hit sayısını arttırabilmesi açısından oldukça işlevseldir.

Pagerank sistemi Google tarafından kaldırılmış olsa da, backlink sistemi geçmişte Pagerank çalışmalarına da son derece büyük bir destek veriyordu. Bir internet sitesinin SEO bakımından yapı taşı diyebileceğimiz backlinkler, doğru kullanım sonucunda olağanüstü faydalı sonuçlar verebilmektedir. Ancak yanlış veya spam kullanımlar faydadan çok zarar getirebileceğinden, doğru seçimler yapmak oldukça önemlidir.

En İşlevsel ve Etkili Backlink Sistemleri

backlink sistemleri

1- Lider Sitelerden Backlink Alma

Odak anahtar kelimemizde bizden üst sıralarda bulunan bir siteden backlink almak, anahtar kelime sıralamamızda yükselme konusunda en iyi yöntem olabilir. Çoğu zaman yüksek maliyet gerektiren bu çalışma, bazen rakip sitenin bizi güçlendirmemek adına uzak durmasıyla sonuçlanabiliyor. Hal böyle olunca bu tür bir siteden backlink alabilmek yalnızca yorumlarla mümkün oluyor. Yorum link sistemi ile alınan backlink’in ise, asıl hedeflenen verimi vermeyeceği aşikâr.

2- Alt Sitelerden Backlink Alma

Ana anahtar kelimemizin sıralamasında bizden geride bulunan bir siteden backlink almak, arama motoru sıralamasındaki mevcut yerimizi korumaya yönelik faydalı bir backlink çalışmasıdır. Ancak bizden geride yer alan bir siteyle link değişimi yapmak, rakip sitenin önümüze geçmesi gibi durumlarla sonuçlanabilir.

backlink
@crmmedya

3- Yüksek Ziyaretçi Sayısına Sahip Sitelerden Backlink Alma

Bir siteden aldığınız backlink’in ziyaretçiler tarafından tıklama alıyor olması son derece önemli. Okuyucuya fayda sağlayan bir site imajı vermek açısından backlinklerin tıklama alarak rağbet görüyor olması gerekmekte. Tıklanmayan backlinkler uzun vadede fayda sağlamayacaktır.

4- Yaşlı ve Köklü Sitelerden Backlink Alma

Uzun yıllardan beri aktif olan bir internet sitesi, başta Google olmak üzere arama motorlarında ‘çoğu zaman’ sağlam bir konuma sahiptir. Dolayısıyla bu tip bir siteden backlink almak uzun vadede oldukça faydalı olacaktır. Google’ın değer verdiği internet siteleri, SEO çalışmalarını ve sıralamayı olumlu yönde etkileyen etmenlerden biridir.

backlink
1seouzmani

5- Sosyal Medya ve Backlink Sistemleri

Gerçek ve aktif bir sosyal medya hesabı kullanılarak ilgi çekici görsel ve başlıklar ile internet sitenize backlink almanız faydalıdır. Ancak kullanılacak olan sosyal medya hesabının sahte olmaması, spam yazılımlar ile desteklenmiyor olması oldukça önemlidir. Bu tip durumlar arama motorları tarafından fark edilmektedir.

6- Haber Siteleri ve Backlink Sistemleri

Sabit bir ziyaretçi kitlesi bulunan aktif bir haber sitesinden backlink almak, sitenizin SEO çalışmasını ve sıralamadaki gelişimini desteklemek adına oldukça faydalıdır. Köklü bir siteden alınan backlink tıklama almasa bile internet sitenizi destekleyebilir ve marka değerinize pozitif etki sağlayabilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar