Uygulama Tanıtımı İçin En İyi 10 Yol

Paylaşmayı unutmayın.

Yaşadığımız modern çağda akıllı cihazlar hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu aletlerden bağımsız düşünülemeyecek olan mobil uygulamaların sayısı da günden güne hızla artmaktadır. Peki artık herkesin her türlü uygulamayı geliştirebildiği günümüzde kendi uygulamanızı nasıl ön plana çıkarabilirsiniz? İşte uygulama tanıtımı için en iyi 10 yol.

Uygulama tanıtımı nedir?

Mobil pazarlama olarak da bilinen uygulama tanıtımı, uygulamanızı tanıtma veya reklamını yapma sürecini ifade eder. Bunu yapmanın ise sosyal medya platformları, arama reklamları, uygulama mağazası optimizasyonu (ASO) ve sosyal medya fenomenleri dahil olmak üzere birçok yolu vardır.

Uygulama tanıtımının 3 ana aşaması

Ön lansman aşaması: Bu noktada uygulamanızın pazara girmeye hazır olup olmadığını belirlersiniz. Pazar ve rakip araştırması yaptığınız, hedef kitlenizi belirlediğiniz, sitenizi tasarladığınız, sosyal medya pazarlama stratejinizi oluşturduğunuz yer burasıdır.

Edinim aşaması: Bu kısım, uygulamanıza çekeceğiniz kullanıcıları edindiğiniz yerdir. Bunu uygulama mağazası optimizasyonu (ASO), sosyal medya toplulukları ya da çeşitli reklam stratejileri aracılığıyla yaparsınız.

Elde tutma aşaması: Bu son adım, uygulama tanıtımında oldukça önemli bir yere sahiptir. Basitçe kullanıcılarınızı anlık bildirimler, anketler ya da uygulama içi mesajlar yoluyla elde tutmayı içerir.

Uygulamanızı tanıtmanın 10 yolu

1. Bir tanıtım videosu oluşturun

Bir kullanıcının uygulama sayfanızı açtığında gördüğü ilk şey tanıtım videonuz olur. Ayrıca kullanıcıların neredeyse %80’i bir mobil uygulamayı tanıtım videosunu izledikten sonra indirir. Dolayısıyla bu videolar oldukça önemlidir.

Videonuzun kullanıcının ilgisini çekmesi ve uygulamanızın nasıl çalıştığını açıkça göstermesi gerekir. Ayrıca, uygulamanızı kullanmanın faydalarını da vurgulamalıdır. Böyle bir video, uygulama indirmelerini artırmak için mükemmel bir yoldur.

2. Uygulama içinden ekran görüntüleri alın

Kullanıcıların videodan sonra baktığı ikinci şey de ekran görüntüleridir. Bu yüzden, ekran görüntüsü alırken kullanıcının ilgisini çekecek doğru görseller seçilmesi oldukça önemlidir.

Uygulama mağazasındaki ekran görüntülerinizin, uygulamanızın özelliklerini ve avantajlarını doğru biçimde yansıttığından emin olun. Ayrıca görsellere başlık ve emoji gibi ögeler de ekleyebilirsiniz.

3. Kullanıcılarınızdan inceleme talep edin

Uygulama içi geri bildirimler ya da hızlı anketler aracılığıyla kullanıcılarınıza ulaşın. Uygulama deneyimleri hakkında fikirler edinin ve sunduğunuz hizmeti nasıl daha da geliştirebileceğiniz konusunda sorular sorun.

Ek olarak, olumsuz geri bildirimleri yanıtlamayı ve bunlar hakkında bir çözüm sürecine girmeyi unutmayın. Zira hizmetten memnun kullanıcıların uygulamanızı aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşma olasılığı daha yüksektir.

4. Referans programı oluşturun

Referans programı, uygulamanızın popülaritesini ve hareketliliğini artıracak önemli yollardan biridir. Bu, kullanıcılarınızı uygulamanızı tanıdıklarına önermeye teşvik eden bir pazarlama stratejisidir.

Bir referans programı oluşturmak için, kullanıcılarınıza cezbedici ödüller sunarak arkadaşlarını uygulamanıza yönlendirmelerini sağlayın. Ödüller ne kadar teşvik ediciyse, kullanıcıların tavsiyesi de bir o kadar fazla olacaktır.

5. Sosyal medya fenomenlerinden yardım alın

Kullanıcılar için arkadaşlarından gelen tavsiyelerin yanı sıra sosyal medya fenomenlerinin görüşleri de oldukça önemlidir. Fenomenler, uygulamanızın tanıtımına farklı şekillerde katkı sağlayabilir.

Fenomenlere çeşitli ödüller sunarak ya da komisyon teklif ederek uygulamanızın tanıtımını yapmalarını rica edebilirsiniz.
Uygulamanızı kullanan fenomenleri gösteren bir video hazırlamak ve sosyal kanallarınızda tanıtmak da etkili bir yol olacaktır.

6. Yarışmalar ve çekilişler sunun

Herkes sürprizlerden ve bir şeyler kazanmaktan hoşlanır. Siz de bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz. Bu yüzden uygulamanızı tanıtmanın etkili yollarından biri de, kullanıcılarınız için ödüllü yarışmalar ve çekilişler düzenlemektir.

Belirli siteler ya da uygulamalarla anlaşarak indirim kuponları dağıtabilir ya da büyük ödüllü çekilişler gerçekleştirebilirsiniz. Hatta uygulamanızın abonelik hizmeti varsa, yeni kullanıcılara belirli süreliğine ücretsiz deneme hakkı da sunabilirsiniz.

7. Podcast reklamları verin

Her geçen gün büyüyen podcast reklamcılığı, uygulamanızı tanıtmak için harika bir fırsattır. Zira bu reklamlar diğer reklam biçimlerine kıyasla daha az maliyetli, daha az rahatsız edici ve daha ilgi çekicidirler.

Bir podcast’te reklam vermenin avantajı, reklamınızı belirli kitleler için ilgi alanlarına göre çok daha kişisel hale getirebilmenizdir. Ayrıca, size daha fazla tanıtım sağlayabilecek podcast yayıncılarıyla da röportaj yapabilirsiniz.

8. Kendi topluluğunuzu oluşturun

Dijital pazarlamanın önemli bir adımı da bir kullanıcı topluluğu oluşturmaktır. Çünkü topluluklar, bir uygulamanın bilinirliğini artırmak uygulamanın gelişimine fayda sağlamak konusunda ciddi bir rol oynar.

İnsanları bir araya getirmek için Slack ya da Discord gibi platformlardan yararlanabilirsiniz. Uygulamanızı bu kanallarda paylaşabilir, insanlardan yeni fikirler ve geri bildirimler alabilirsiniz. Ayrıca sektör uzmanlarıyla röportaj da yapabilirsiniz.

9. Uygulama mağazası optimizasyonu (ASO)

Uygulama mağazası optimizasyonu, bir uygulamayı uygulama mağazasının arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkarmak için optimize etme işlemidir. Uygulamanız arama sonuçlarında ne kadar üst sıralarda yer alırsa, kullanıcılar için o kadar görünür olur.

Bunun için, hedef kitlenizin sizinkine benzer uygulamaları bulmak için kullandıkları anahtar kelimeleri tespit etmeniz gerekir. Böylece hangi anahtar kelimelerin daha çok kullanıldığını öğrendiğinizde, kullanıcılarınızın dilini daha iyi anlarsınız.

10. Uygulama inceleme sitelerinden yararlanın

Uygulamanızı tanıtabileceğiniz yerlerden biri de uygulama inceleme siteleridir. Uygulamanızın adını duyurmak ve geri bildirim toplamak istiyorsanız, bu tür siteler oldukça yararlıdır. Size yeni kullanıcılar getirebilir, marka bilinirliğinizi artırabilir ve geri bildirimlerle ilham verebilirler.

Örneğin 148Apps, MobileAppDaily ve AppAdvice gibi siteler uygulamanızı tanıtmak konusunda size yardımcı olabilir. Yeni uygulamalar arayışında olan kişiler, uygulamanızın inceleme yazısı sayesinde uygulamanızı indirerek sizi hedefinize kısa sürede ulaştırabilir.

Sonuç

Günümüz dünyasının ayrılmaz bir parçası haline gelen mobil uygulamalar, uygulama geliştiricileri arasında büyük bir rekabete sebep olmaktadır. Hangi uygulamanın daha çok rağbet göreceği, büyük ölçüde uygulamanın tanıtımına bağlıdır. Yani uygulama tanıtımı yeni kullanıcılar edinmenizi, popülaritenizi artırmanızı ve pazar payınızı büyütmenizi sağlamak açısından ciddi bir önem taşır.

Bonus: Dünyadaki En Popüler 10 Uygulama

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar