Unutulmaz Türk Reklamları

Paylaşmayı unutmayın.

Unutulmaz Türk reklamları olarak geçmişten bugüne birçok reklam çekilmiş ve yayınlanmıştır. Zamanında belki de en iyi reklam prodüksiyonuna sahip olan bu reklamlar günümüzde çok komik ve saçma gelebilmektedir. Özellikle müzikleri ve kurguları ile bizleri içlerine çeken bu reklamlar halen İnternette birçok kişi için eğlence kaynağı olmaktadır. Teknoloji ve çağ değiştikçe reklamlar da kendilerine göre evrilerek farklı bir boyuta geçmektedirler. Bizler de devrin unutulmaz Türk reklamları olarak şu listeyi hazırladık:

Unutulmaz Türk Reklamları

Özcan Deniz & Sıla Coca Cola Reklamı

“aaaç bi’ coca cola”

2015’te yayınlanan reklam ilk çıktığında oldukça büyük etki yaratmıştı. Reklamda oynayan Özcan Deniz ve Sıla reklam için özel bestelenen Coca Cola şarkısını söyleyerek akıllarda kalan bir kurguyu canlandırıyorlardı. Reklam zaman içersinde çeşitli öğeleri barındırdığı için tepki toplamış ve yayından kalkmıştı. Ancak çıktığı ilk dönemde dillerde dolanan bir melodisi olduğunu söyleyebiliriz. Unutulmaz Türk reklamları listesinde ilk numarada bulunması da bundan kaynaklıdır.

Erdem Yener Avea Reklamı

“sen fasulyesin abi”

Erdem Yener sayesinde oldukça ilgi toplayan Avea reklamları bir zamanlar hiç unutulmayan şarkısı ile de akıllarda kalmıştı. Gigabayt adlı şarkının uzun bir süre dile dolanması ile birlikte unutulmaz bir reklam oluşturulmuştu. Erdem Yener de uzun süre Avea reklamlarında oynayarak kendi şöhretini elde etti ve daha fazla kişi tarafından tanındı. Farklı konseptlerde çekilen bu eski Avea reklamları mizah açısından da etkili olduğu için bir devrin unutulmaz Türk reklamları arasında yerini almıştı.

Cem Yılmaz Opet Reklamı

“Asfalt ağladı bee!”

Cem Yılmaz’ın bir zamanlar oynadığı Opet reklamları oldukça büyük kitleler tarafından bilinmekteydi. Genel itibariyle komedi öğelerinin bulunduğu bu reklamlar izlenmesi keyif veren türdendi. Tek bir reklam yerine reklam serisi diyebileceğimiz Opet Cem Yılmaz reklamları unutulmaz Türk reklamları listesinde olmazsa olmazlardandır. Özellikle reklamda bulunan siyah arabanın birçok kişi tarafından sevilmesi hatta oyuncaklarının bile yapılması da reklamın ne kadar etkili olduğunu göstermektedir. Cem Yılmaz da bu reklamlar sayesinde Türkiye’de daha çok kişi tarafından tanınmış ve sevilmişti. Bir devrin unutulmaz Opet reklamları listemizin içerisine girmeyi hak etmektedir.

Ali Desidero ve Tokai

“çakar çakmaz çakan çakmak”

Bu diğerlerinden biraz daha nostaljik olabilir, 91 yıllarında Yetenek Sizsiniz Türkiye’den de tanıyabileceğimiz Ali Taran’ın reklam filmidir. Çoğu kesim tarafından antipatik bulunsa da, reklam uzun yıllar insanların ağzından düşmemiştir.

Cem Yılmaz ve Doritos

“doktor bu nee?”

Cem Yılmaz’ın en başarılı yıllarında oynadığı başarılı reklamlardan bir tanesi daha… Her anına mizah sıkıştırılan reklam, Doktor bu ne! repliği ile uzun süre konuşuldu.

Yapı Kredi Reklamı

“daha karpuz keseceğdik”

Sağlık sigortası reklamı nasıl olmalı sorusuna cevap olur mu bilinmez ama dönemin rekabet anlayışında reklama mizah sıkıştırmak zorunluymuş sanırım. Beklenmedik bir reklam olarak, yine dönemin halkı tarafında günümüze kadar kullanılmış bir mim olmuştur.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar