Ülkelere Göre Değişen Dijital Pazarlamacı Maaşları

Paylaşmayı unutmayın.

Ülkelere Göre Değişen Dijital Pazarlamacı Maaşları – Dijitalleşme, dünyanın dört bir yanında artık bir gereklilik haline gelirken, dijital dünya içerisinde çalışan personeller de her ülkede farklı bedeller ile çalışmaya devam ediyor. Bu konuda dijital pazarlamacılar örnek alınırsa, Türkiye’nin en düşük maaşlı çalışanlara sahip olduğunu belirtmek mümkün olacaktır. Ancak yine de birçok farklı mesleğe göre de Türkiye’de dijital pazarlama konusunda uzman olan kişiler iyi bir gelir elde edebiliyor. 

Günümüzde dijital yetenekler neredeyse bütün fiziksel yeteneklerin önüne geçiyor ve dijital pazarlamacılık da bu konuda çok önemli bir noktaya ulaşmayı başarıyor. Artan olanakları kullanabilen ve yeni fırsatlar yaratarak akılcı çözümler sağlayan dijital pazarlama yöneticileri hem Türkiye’de hem de tüm dünyada nitelikli bir gelir elde edebiliyor. 

Ülkelere Göre Değişen Dijital Pazarlamacı Maaşları

Ülkelere Göre Değişen Dijital Pazarlamacı Maaşları - Dijitalleşme, dünyanın dört bir yanında artık bir gereklilik haline gelirken, dijital dünya içerisinde çalışan personeller de her ülkede farklı bedeller ile çalışmaya devam ediyor.

Dünya Devi Ülkelerde Dijital Pazarlamacılar Ne Kadar Kazanıyor?

Dünyada bu konuda ön plana çıkan Japonya, İngiltere, ABD ve Çin gibi ülkeler göz önüne alınabilir. Örnek olarak Japonya’da bir dijital pazarlamacı en yüksek noktada 63.394 Euro civarı bir maaş alabiliyor. Yine bir Uzakdoğu ülkesi olan Çin ise dijital pazarlama uzmanlarına 62.329 Euro maaş ödeyebiliyor. Bu rakamın ardından ABD ise 61.151 Euro ödeme yaparken, ortalama düzeyde bir dijital pazarlama yöneticisi İngiltere koşullarında 36.920 Euro ücret alabiliyor. 

Sayılan ülkeler bu konuda önemli bir yol kat etmiş ülkeler olmakla birlikte özellikle salgın hastalıklar, ekonomik krizler ve global krizler göz önünde bulundurulduğunda da bu ülkelerde dijital pazarlama çok daha önemli bir hale gelmeye başladı. Bu bağlamda yine farklı ülkeler sıralamaya alınırsa, her ülke dijital pazarlamacılar açısından yeteneklerine bağlı olarak değişen ücretler ödeyebiliyor. Örneğin bu liste içerisinde;

  • Danimarka’da 60.616 Euro
  • Belçika’da 57.209 Euro
  • Hollanda’da 49.730 Euro
  • Avustralya’da 49.573 Euro
  • Almanya’da 49.187 Euro
  • Norveç’te 45.634 Euro
  • İsveç’te 44.208 Euro
  • Finlandiya’da 43.240 Euro
  • Kanada’da 41.899 Euro
  • Fransa’da 41.393 Euro
  • İspanya’da 38.248 Euro gibi rakamlar yer alıyor. 
Ülkelere Göre Değişen Dijital Pazarlamacı Maaşları - Dijitalleşme, dünyanın dört bir yanında artık bir gereklilik haline gelirken, dijital dünya içerisinde çalışan personeller de her ülkede farklı bedeller ile çalışmaya devam ediyor.

Dijital Pazarlamacılıkta Gelir Nasıl Artar?

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, dijital pazarlamacılar için gelir arttırmanın en önemli anahtarı elbette ki deneyimi arttırmaktır. Örnek olarak giriş seviyesinde bir dijital pazarlama müdürü takriben 28.000 Euro maaş alırken, 4 yıla kadar çalışmış bir müdür 36.000 Euro maaş alabilir. Kariyerinin ortasındaki 10 yıllık bir müdür 46.000 Euro ve deneyimli yani 20 yıldır bu işi yapan bir müdür ise takriben 56 bin Euro gibi bir maaş alabilir. 

Ayrıca dijital yetkinliklerin değişmesi yani farklı yeteneklere sahip olmanız da alacağınız maaşta değişiklikler oluşturabilir. Bu bağlamda web geliştirme yeteneğine sahip bir kişi takriben 50 bin Euro, içerik hazırlayan bir kişi 36 bin Euro, içerik pazarlaması yapan bir kişi 34 bin veya sosyal medya konusunda uzmanlığa sahip olan bir kişi 35.000 Euro gibi bir maaş alma hakkına sahip olabilir. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar