Üçünü Seç, Başarıyı Yakala!

randi zuckerbergle üçünü seç

Paylaşmayı unutmayın.

Son zamanlarda her türlü meslek grubu insana, kaliteli yaşama dair bir dolu reçete hazırlarken Facebook ile gündelik hayatlarımızın akışını, tam merkezden değiştiren Mark Zuckerberg’in kardeşi ve aynı zamanda Facebook küresel piyasalar direktörü Randi Zuckerbeg, yazmış olduğu son kitabında bu dengeyi nasıl yakalayabileceğimizi bize bir formülle özetledi. Kitapçılarda raflara yerleştiği günden itibaren en çok satanlarda yerini alan Pick Three yani Üçünü Seç isimli kitap, yaşam başarımız ve kalıcı dengesi için hayat boyu; iş, uyku, aile, fitness ve dostlar beşlisinden üçünü seçerek uzun vadede mutluluğu yakalayabileceğimizi öğütlüyor. Sizce ne kadar doğru peki?

Uzun zamandır kuşkusuz herkesin arasında geçen en sonuçsuz tartışmalardan biri, iş ve sosyal yaşam dengesinin nasıl kurulacağı. Ancak Randi Zuckerbeg, bu tartışmaya son noktayı, basit bir formülle koymayı başardı. Özellikle de iş yaşamı içerisindeki insanların yeni yaşam modelinin, iyi bir çalışan olup ev dahil hemen hemen tüm vaktini işe ayırmak, dostlar ve arkadaşlarla sosyalleşmek, aileyle ilgilenmek, yeterince uyku ve tüm bu koşmaca içinde fit kalmak sorunsalında, bu beşliden üçünü seçerek yaşamda mutluluğun ve başarının yakalanabileceği inancında.

randi zuckerberg

@tallahassee

Bu hesaba göre çocuklarınızla zaman geçirip, işinizi de büyütmek ve aynı zamanda fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız o zaman çok üzgünüz, çünkü uzun ve keyifli uykuları ya da dost meclislerini unutmanız gerekiyor. Ve Zuckerberg kendisiyle yapılan röportajda da bu matematiğe göre fitness ve dostları sıklıkla bir kenara ayırdığını itiraf ediyor.

Söylemesi Kolay Uygulaması Güç

Bu formül insana ilk okuyuşta sert gelebilir elbette ancak maalesef gerçeklik payı oldukça fazla bir seçim denklemi. Elbette gündelik koşturmacalarımız arasında içimizden geldiğince her şeye zaman ayırmak oldukça güç olsa da mutlu olmak için “üçünü seç” aşamasında iş biraz zorlaşıyor. Kuşkusuz her şeyi boş verip içinizden geldiği gibi bir hayat yaşama şansınız da var ancak o zaman her konuda ipin ucunu kaçırma ihtimali de oldukça fazla.

pick three

@amazon

Her konuda olduğu gibi bu konuda da istisnalar yok değil. Hatta her gün, tüm TV kanallarında,yaşamda daha fazla hedefi kucaklamak için nasıl daha enerjik olacağımız, nasıl daha dinç kalacağımızla ilgili çeşitli katkı besin ya da ilaç reklamına bile maruz kalıyoruz. Elbette tüm yaşamı ele aldığımızda bu tür “her şeye yetmeye çalıştığımız” günlerin ve dönemlerin sayısı oldukça az ve uzun değil. Ancak yine de içimizde bir ses, dönem dönem her şeyi başaran insan olmaktan gizli gizli besleniyor da. Fakat kötü haberimiz şu ki yaşamda mutluluk herkese ve her şeye yettiğimizde değil, kendimiz de dahil seçtiğimiz alana tam ve keyifle odaklandığımızda yakalanıyor.

Uyku mu Dostlar Mı?

O zaman hadi, bir de siz bakın yaşamlarınıza; iş, fitness, dostlar, uyku ve aile beşlisi arasında yeterince denge kurabiliyor musunuz? Dostlarla çokça vakit geçirip Oscar adayı filmlerin tümünü izleyip hem de uykunuzu almış vaziyette iş başı yapmak mümkün mü? Eğer yanıt hayırsa Zuckerberg’in Üçünü Seç kitabında söylediklerine kulak verin. Çünkü ne de olsa Facebook gibi bir şirketteki gayet üst düzey bir pozisyonun yoğunluğunu, yaşamında dengeleyebilen birinin önerileri hepimizin işine yarayacak gibi duruyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar