Ücretsiz İzlenebilir Kısa Filmler – 10 Harika Kısa Film

Paylaşmayı unutmayın.

Ücretsiz İzlenebilir Kısa Filmler – 10 Harika Kısa Film. Kısa filmler birçok kişi için ilgi çekici olmasa da epey hayranının olduğunu da söylememiz mümkün. Sinemanın en çarpıcı örnekleri olmaları ve sanatsal kaygıyı ön planda tutmaları nedeniyle epey kişinin dikkatini çekiyor. Ancak bu içerikte çeşitli film festivallerinden ödüller almış olan 10 kısa filmi, sizler için derledik. Listede korku, drama, komedi ve bilimkurgu gibi farklı kategorilerden filmler yer alıyor.

Ücretsiz İzlenebilir Kısa Filmler – 10 Harika Kısa Film

ucretsiz-izlenebilir-kisa-filmler-10-harika-kisa-film
@IMDb

Reality+: Kendinize İyi Bakın

Reality+, bilimkurgu türünde bir kısa film olarak karşımıza çıkıyor. Bir çip düşünün, istediğiniz gibi görünmenizi sağlıyor. İstediğiniz cilde, saça, fiziğe ve hatta sese sahip olduğunuzu hayal edin. Teknolojinin ilerlediği fakat karamsar bir gelecek temsili işlenen filmde, gerçekliğin algısının değişeceği konu ediniliyor.

@vimeo

Exit Right

Filmde, otobüste yolculuk eden siyahi bir adama karşı ırkçı davranışlar sergiliyorlar. Diğer yandan otobüste birçok kişi olmasına rağmen tek bir kişi, ırkçılığa karşı tepkisini ortaya koyabiliyor.  Yani, çoğu insan yapılan zorbalıklara karşı gelemiyor. Filmde tam olarak bu önermeye cevap veriliyor.

@sanatokur

Cemil Şov: Biraz Oğuz Atay, Biraz Dans

Bir alışveriş merkezinde ki güvenlik görevlisinin iş yaşamı etrafında dönen, yaşam gerçeklerini komediyle ele alan bir film.

@YouTube

Final Offer: Şirketimiz güneş sistemi için bir temsilci arıyor

Başka bir gezegende yaşayan varlıklar, gezegenimizi ele geçirmeye çalışıyor. Okyanusları bile. Tüm insanlık adına müzakereyi ise tek bir avukat yönetiyor.

ucretsiz-izlenebilir-kisa-filmler-10-harika-kisa-film
@YouTube

Imagine a World: Size hizmet vermek güzeldi

Kapitalist düzenin klasik değerlerinden çıkan bir korku filmi. Filmde hikaye, internet hizmeti satmaya çalışan bir pazarlamacının etrafında dönüyor.

A Target: Dur, yoksa video çekerim

Diğer bir A Target, Karısı ve çocuğu taciz edilen bir baba, tacizcinin yanına gider ve olayları videoya çekmeye başlar. Filmde, istenilen görüntülerle istenildiği gibi şekillendirilebilen toplumsal duyarlılık eleştiriliyor.

Enough!: Mikro cinnet anları – Ücretsiz İzlenebilir Kısa Filmler

Baş karakter, olay örgüsü ya da senaryo yok. Sevimli karakterlerin mikro cinnet anılarından kendinizden bir şey bulmanız çok kolay.

ucretsiz-izlenebilir-kisa-filmler-10-harika-kisa-film
@ekmekvegul

Ablam: Parça parça bir büyüme öyküsü

Abla, kardeş ve anneden oluşan üç ayrı kadının hayat hikayesi ilgi çekici bir şekilde ele alınmş. Açık uçlu senaryosuyla, kesinlikle izlenmesi gereken bir film. En iyi kısa film ödüllü olduğunu da belirtmekte fayda var.

Just For The Record: Anlaşmak kolay olabilir

Bir adamın, penceresine gelen kuşla iletişim çabasını konu edinen film, dünyanın sorunlarını ele alıyor.

ucretsiz-izlenebilir-kisa-filmler-10-harika-kisa-film
@IMDb

High Score: Biz Kazandık – Ücretsiz İzlenebilir Kısa Filmler

Listemizde son olarak yer alan High Score: Kıyametin ardından dünyada sayılı şey kalmış. Ancak ayakta kalanlardan birisi de atari salonu. Ek olarak Kıyametten sağ çıkan birinin atari salonundaki oyunlarda yer alan her şeyi yok etmesi ve birinci olması etrafında dönen, neden – sonuç ilişkisine dayalı bir hikaye.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar