Twitter’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Twitter’da mavi tik nasıl alınır?

Paylaşmayı unutmayın.

Twitter’da Mavi Tik Nasıl Alınır? – Ülkemizin, kurum ve kuruluşlar tarafından en fazla dikkate alınan sosyal medya platformu olan Twitter’da mavi tik nasıl alınır? Bu yazımızda bu sorunun cevabını vereceğiz. Yazımıza öncelikle Twitter’da mavi tik almanın şartları ile başlayacağız. Sonrasında ise adım adım nasıl başvurulacağını açıklayacağız. Son olarak da mavi tiki kaybetmenin sebeplerini sıralayacağız.

Görsel: Dribbble

Twitter’da Mavi Tik Almanın Şartları

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; şartları sağlayan herkes mavi tik alamıyor. Öncelikle hesabınızın bir devlet kurumu, şirket, marka, kâr amacı gütmeyen kuruluş, haber kuruluşu, gazeteci, spor, aktivist, organizatör, etkili bir kişi veya bir eğlence hesabı konumunda olması gerekir. Ayrıca bu sınıflardan birinde iseniz dahi, her sınıfın kendi içerisinde şartları olduğunu da unutmamalısınız. Dolayısıyla tüm bu şartlara ve daha fazla detaya aşağıya bırakacağımız kaynak linkinden de ulaşabilirsiniz. 

Görsel: M5

Mavi tik alabilmeniz için bir diğer şart da hesabınızın aktif olmasıdır. Aktif olma ibaresini biraz daha açacak olursak; profil adınız, kişisel bilgileriniz, profil ve header (başlık) görselleriniz eksiksiz olmalıdır. Son altı ay içinde aktif bir şekilde tweetler atmış olmanız gerekir. Hesabınızdaki telefon numarası ve e-posta adresinizin doğrulanması gerekmektedir. Son altı ay içinde Twitter kurallarını ihlalden dolayı hesabın kilitlenmemiş olması gerekir. Fakat başarılı itirazlarda bu madde geçersiz duruma düşer. “Tanınmış kişi” statüsünden başvuracaksanız aşağıdaki tabloda A ve B sütunlarındaki en az birer maddeyi karşılamanız beklenir. Özel durumlarda sadece B sütununda bir maddeyi karşılayan hesaplara da mavi tik verilebilmektedir.

Twitter’da mavi tik nasıl alınır?
Görsel: Twitter

Fakat bu koşulları sağlıyor olsa dahi, evcil hayvanlar veya kurgusal karakterler adına açılan hesaplar mavi tik alamaz. Parodi hesaplar, fan sayfaları da koşulları sağlasa dahi mavi tik alamamaktadır. Son olarak şunu da belirtelim; takipçi satın alma gibi platformu manipüle etmiş hesaplar da mavi tik alamaz.

Twitter’da mavi tik nasıl alınır?
Görsel: Sinemaport

Twitter’da Mavi Tik Nasıl Alınır? Nasıl Başvuru Yapılır?

Ocak 2021 itibariyle kısa bir süreliğine mavi tik başvurularını açan Twitter sonrasında bu başvuruları geçici bir süreliğine kapattı. Kısa bir zaman içerisinde tekrar başvuru sayfasının açılacağı konuşuluyor. Başvurular açıldıktan sonra koşulları sağlıyorsanız ekteki görselleri veya bu adımları takip ederek başvuru formunu doldurabileceksiniz. Başvuru için Twitter uygulamasında Ayarlar ve Gizlilik > Hesap > Doğrulama Talebi adımlarını takip etmeniz yeterli. Son olarak da mavi tik onayı almanız halinde Twitter’ın mail yolu ile bilgi vereceğini de belirtelim.

Twitter’da mavi tik nasıl alınır?
Görsel: Twitter

Mavi Tik’in Geri Alınması

Twitter bir hesaba mavi tiki verdikten sonra o hesabı takipte kalır. Mavi tiki verme konusunda oldukça cömert olan Twitter, onu geri alma konusunda da oldukça cömerttir. Peki mavi tik neden geri alınır? Ayrıca hesabınızın kullanıcı adını değiştirmeniz, hesabınızın pasif duruma geçmesi, hesap sahibinin tanınmışlık konumunu yitirmesi, ekran adı değiştirilerek taklitçilik yapılması ve Twitter kurallarını ihlal etmek verilen mavi tikin alınmasına sebep olur. Dolayısıyla böyle bir durumda tekrar koşulları sağlayıp yeniden başvuru yapmak gerekir.

Kaynak 1, Kaynak 2

👉 Youtube’un En Çok İzlenen Videoları

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar