Türkiye E-Ticaret Hacmi 226 Milyar TL’ye Yükseldi

Paylaşmayı unutmayın.

Türkiye E-Ticaret Hacmi 226 Milyar TL’ye Yükseldi. Koronavirüs pandemisinin en olumlu şekilde etkilediği sektörlerden bir tanesi de e-ticaret sektörü olarak öne çıkıyor. Tüm dünyada artan e – ticaret hacmi Türkiye’de de oldukça ciddi bir artış gösterdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamalara göre; Türkiye e – ticaret hacmi 226 milyar 200 milyon TL seviyesine yükseldi. Bu rakam, 2019 yılında ise 136 milyar lira olmuştu. Yani, bir yıllık süreç içerisinde ticaret hacminde yaklaşık olarak %66’lık bir artış var.

Türkiye E-Ticaret Hacmi 226 Milyar TL’ye Yükseldi

Bakanlık tarafından yayınlanan verilere göre özellikle de 25 – 34 yaş aralığında e – ticaretin daha fazla tercih edildiği belirtildi.

E – ticaret yapan işletmeler sayısında da çok ciddi bir yükselişin olduğu aşikar. 2019 yılında 68 bin 457 işletme e – ticaret sektöründe hizmet verirken, bu sayı 2020 yılıyla birlikte 256 bin 861 işletme olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca E – ticaret bilgi platformu ve ­e – ticaret danışmanı robotu gibi araçların kullanım sayıları da hayli artış gösterdi.

turkiye-e-ticaret-hacmi-226-milyar-tlye-yukseldi
Photo by Austin Distel on Unsplash

E – Ticaret Hacmi Neden Artıyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere baktığımızda hem e – ticaret hacminde, hem de bu sektörde faaliyet gösteren işletme sayısında ciddi artışlar olduğunu görmekteyiz. Bu durum yalnızca ülkemizde de geçerli değil. E – ticaret sektörü tüm dünyada müthiş bir artış gösterdi. Bunun temel sebebi de insanların alışveriş alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler. Covid – 19 pandemisi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar gibi faktörler nedeniyle e – ticaret sektöründe müthiş bir gelişim görüldü. Sosyalleşmekten mümkün olduğu kadar uzak durulması gereken bu günlerde sayı iyice arttı. Yani çoğu insan e – ticaret siteleri aracılığıyla alışveriş yapıyor. 

turkiye-e-ticaret-hacmi-226-milyar-tlye-yukseldi

2020 yılıyla birlikte e – ticaret sektörünün gelişimi, dünya ticaret anlayışı üzerinde bazı değişikliklere neden olacak gibi duruyor. Koronavirüs süreci sona erse dahi birçok araştırmacıya göre e – ticaret alışkanlıkları değişmeyecek. Dijitalleşen dünyada ticaret yapmanın en iyi yolu e – ticaret olarak öne çıkıyor. Son olarak gelişim hızı, toplam ticaret hacmi gibi verileri göz önünde bulunarak yorum yapmak gerekiyor. E – ticaret sektörü önümüzdeki yıllarda da güç kazanmaya başlayacak. Özellikle Türkiye’de artan genç nüfusun etkisiyle birlikte birçok yeni işletmenin kurulacaktır. Bununla birlikte gelişimin hız kesmeden devam edeceği muhtemeldir.  

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar