Toyota’dan Uzaya – Araç Göndermek İçin Hazırlanıyor!

Paylaşmayı unutmayın.

Toyota’dan Uzaya – Araç Göndermek İçin Hazırlanıyor!Toyota geçtiğimiz günlerde uzaya araç göndermek için çeşitli hazırlıklar içerisinde olduğunu duyurmuştu. Japon Uzay Araştırma Ajansı yani JAXA ile birlikte iş birliği içinde olan firma uzay için tam donanımlı bir keşif aracı üzerinde çalışmalara başladığını açıklamıştı. Proje şu an için geliştirilme aşaması olduğundan dolayı yayımlanan görsel ve açıklamalar tamamen planlanan aracın prototip görüntüleri olmasına rağmen Toyota ilerleyen yıllarda üretim için çalışmalara başlayacak.

Toyota’dan Uzaya – Araç Göndermek İçin Hazırlanıyor!

toyotadan-uzaya-arac-gondermek-icin-hazirlaniyor!

Lunar Cruiser olarak adlandırdıkları bu uzay keşif aracı ise yine Toyota tarafından geliştirilen hidrojen yakıt teknolojisini kullanacak. Yapılması planlanan bu araç için de verilen bu isim Toyota’nın kendi aracı olan Land Cruiser’e gönderme olarak seçilmiş. Land Cruiser ise güvenilirliği ve her şarta uygun şekilde güçlü tasarımıyla ünlenen bir araç olduğundan dolayı uzak keşif aracına da bu ismi koymayı tercih etmişler. Ay yüzeyindeki bütün zorlu şartlara karşı koyması ve sorunsuz şekilde keşif olanağı sunması amacıyla çok kapsamlı bir uzay keşif aracı üretileceği duyuruldu.

Toyota Uzay Keşif Aracı İçin Daha 9 Yıl Var

toyotadan-uzaya-arac-gondermek-icin-hazirlaniyor!
@pinterest

Toyota ve JAXA ortak çalışması olarak üretilecek olan Lunar Cruiser yaklaşık 2029 yılında aya gönderilmek üzere hazır olabilecek. Daha üzerinde çalışılması ve test edilmesi gereken oldukça modül ve konu olduğundan dolayı tam olarak hazır olmadan proje sonlandırılmayacak. Şu an için çeşitli ısı dağılım performansları, uzay sürüş simülasyonları ve prototip lastikler hakkında planlar oluşturan firma sanal gerçeklik teknolojisinden de yararlanarak projeyi yürütecek. Aracın kabininde yer alacak olan ekipmanların da tasarımı ve işlevselliği konusunda çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Geliştirilen uzay aracının ise birkaç yıl içerisinde prototip halinin üretilip tüm dünyaya tanıtılması bekleniyor. Uzay ile ilgili çalışmalara girişen Toyota ilerleyen yıllarda daha farklı projelerle birlikte de karşımıza gelecek gibi duruyor. Bu noktada en büyük rakibi olan SpaceX ise yine aynı şekilde uzay keşif aracı üzerinde çalışmalarını duyurmuştu. Genel olarak ise bütün bu çalışmalar bizlere gelecekteki uzay turizminin ve ulaşımının habercisi oluyor. Yaklaşık 10 yıl içerisinde gerçekleşecek olan bu projelerin tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar