Tinder’a Yeni Bir Rakip: Facebook Dating

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook, Tinder’ın alanını yeni bir özellik ile işgal edecek. Facebook Dating olarak gelen bu yeni özellik, Tinder gibi bir arkadaşlık platformu  ve kullanıcıların Facebook’ta bir arkadaşlık profili oluşturmasına izin verecek ancak bu özellik yeni bir uygulama ile sunulmayacak, ana ekranda yer alan diğer birçok hizmetle birlikte Facebook uygulaması ile kullanılacak. Henüz kamuya hazır değil, şu anda yalnızca şirket çalışanları tarafından test ediliyor.

Facebook, Mayıs’taki F8 Konferansı’nda  Facebook Dating özelliklerinin bir önizlemesini sundu. Mobil araştırmacı  Jane Manchun Wong tarafından çekilen ekran görüntüleri ile Facebook’un yeni özelliğine bir göz atalım.

@techcrunch.com

Nasıl Çalışacak?

Bir profil oluşturup Facebook Dating’i etkinleştirmeyi seçtiğinizde, yalnızca onu açmış olan diğer kişiler sizi görebilecek ve Facebook Dating kullandığınız haber akışınızda paylaşılmayacak. Ayrıca arkadaşlarınızın sizi görüp göremeyeceğini de belirleme şansınız olacak. Facebook elinde bulundurduğu kişisel verilere dayanarak potansiyel eşleşme önerileri sunacak. Birbirinin ilgisini çeken kişiler Messenger ya da WhatsApp üzerinden yazışabilecek. Facebook Dating için ayrı bir gelen kutusu olacak ve güvenlik için yalnızca metin gönderimi yapılabilecek.

Facebook, Tinder gibi hızlı bağlantılar kurmak yerine uzun süreli ilişkiler kurmak isteyenleri buluşturmayı hedeflemiş görünüyor ve potansiyel eşleşmelerin arkadaşlık tercihlerine, ortak olanlara ve karşılıklı arkadaşlara dayalı olarak önerileceğini açıklıyor. Kullanıcılar, gruplar veya etkinlikler aracılığıyla benzer ilgi alanlarına sahip başkalarını keşfetme seçeneğine sahip olacaklar. Facebook, ilginizi çekebilecek kişileri hızlı bir şekilde belirleyebilecek ve bu sayede gördüğü herkesi hızla onaylayan spam içerikli davranışlar engellenebilecek. Ayrıca Facebook Dating’te Facebook’ta olduğu gibi engelleme seçeneği de mevcut ancak Dating’te birini engellemek Facebook’ta da eş zamanlı engellenmesini sağlamayacak. Reklam gösterilmeyecek olan Datig için herhangi bir ücret de öngörülmemiş. Facebook Dating kullanıcısı olabilmek için 18 yaşından büyük olma ve ABD yasalarına göre yetişkin kabul edilme şartlarının sağlanması gerekiyor.

facebook dating

@techcrunch.com

Yatırımcılar açıkça, Tinder’ın tehlikede olduğunu düşünüyor zira Facebook yeni özelliğini açıkladıktan sonra Tinder ana şirketi Match Group’un hisseleri % 17 düştü. Bu alanda Tinder’a uzun vadede nasıl etkisi olacağını merak ettiğimiz Facebook da Temmuz ayında %20 değer kaybetti. Değer kayıpları ve skandalları ile mücadele eden Facebook, Dating’i oluşturuken adımlarını dikkatli atmak istiyor, gösterişli bir uygulamayla pazara girmiyor. F8 tanıtımında “sadece ciddi ilişkiler için”  ibaresi kullanılarak sunulan Facebook Dating’in amacı anlamlı ilişkiler oluşturulmasını sağlayarak takdir edilmek. Bunun üstesinden gelmek tüm yeni sorunlarıyla hiç olmadığı kadar önemli. Bu yeni özelliğin yakın zamanda herkes tarafından kullanılabileceğini umuyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar