Tiktok – Pazarlamada Kullanmanın 6 Yolu

tiktok

Paylaşmayı unutmayın.

Tiktok – Pazarlamada Kullanmanın 6 YoluVine uygulaması gibi kısa videolarla eğlenceli bir sunum yapan Tiktok, gittikçe gelişen ve kullanıcı sayısını arttıran bir uygulama haline gelmiştir. Tiktok yöneticileri ise bu kullanıcı sayısının çoğunluğunu göz önüne alarak daha güvenli özellikler eklemek için çalışmakta ve kullanıcıların güvenli hissederek uygulamayı kullanmalarını sağlamaktadırlar.

Nedir Bu Tiktok?

2016 yılında Çinli şirket ByteDance tarafından kurulmuştur Tiktok. Musical.ly olarak piyasa çıkan Tiktok, ilk başlarda sadece şarkılar üzerine jest ve mimik hareketleri eklemeyi kapsamaktaydı. Uygulamanın gelişmesi ile birlikte mevcut parçaların dışında, kullanıcıların yaratıcılıkları sayesinde orijinal ürünler ortaya konulmaya başlandı ve daha çeşitli özellikler oluşmaya başlandı. Tiktok’un video saniye sınırı 15 fakat farklı videoların birleşimiyle 1 dakikaya kadar çıkabilmektedir paylaşımlar.

Tiktok’un Yükselişi :

Müzik ve dublaj özellikleri ile 75 dilde yayın yapan Tiktok, her geçen gün farklı eklentiler katarak bünyesine gelişimini sürdürmektedir. Canlı yayın özelliği, mesajlaşma ve video birleştirme özellikleri sayesinde farklı etkilere sahip bir uygulama geline gelerek sosyal medya uygulamaları içinde öne çıkar hale gelmiştir.

@webional.com

Tiktok, dünya genelindeki kullanıcıların yaratıcılıklarını ve bilgilerini, paylaşımlarını tek bir uygulamada birleştirmek amacı sayesinde dünya genelinde nüfusa göre kullanım ve indirme oranı %20’lere yükselmiştir.

Tiktok ‘u Marka ve İşletme Sahipleri Pazarlamada Nasıl Kullanabilir?

Pazarlama amacıyla kullanmak isteyenler için aslında çok kolay ve karlı bir uygulamadır Tiktok. 154 ülkede aktif şekilde kullanılan uygulama, kullanıcılarına da oldukça kolaylıklar sağlamaktadır. 500 milyonluk kullanıcı sayısı ile en fazla kullanılan sosyal medya araçlarındandır.

Pazarlama için Gerekli Adımlar şu Şekilde sıralanıyor;

  • Markaya veya işletmeye ait bir kanal oluşturulmalı ve bununla birlikte işin içeriği ile ilgili videolar paylaşmak en kolay ve en karlı adımlardan biridir.
  • Etkileyicileri devreye sokmak. Paylaşımların daha aktif ve daha geniş çevrelere ulaşabilmesi için ekstra adımlar atılmalıdır. Bunun için en ideal seçenek etkileyicilerin devreye sokulmasıdır.
  • Diğer uygulamalarda olduğu gibi yardımcı kişiler kullanarak aktif bir reklam bütünlüğü için ödeme yapmak denenmelidir.
  • Kullanıcıların düşüncelerini videolarla oynamadan olduğu gibi paylaşmak gerekmektedir. Çünkü reklamlarda yansıtılan kurgularla yapılan reklamlar çekici gelmemektedir.
@paratic.com
  • İşle alakalı, vitrin arkasının müşterilere doğal şekilde yansıtılması olumlu bir durum yaratacaktır.
  • Demografik yapı, genç nüfusun ve öğrenci kesimin fazla olduğunu göstermektedir. Bu nedenle reklam çalışmalarında tiktok’u kullanırken ön planda öğrencilerin olması marka açısından kazançlı sonuçlar ortaya çıkaracaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar