Televizyonlarda kumanda kullanımına son ! Mindflix ile tanışın

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’in geliştirip piyasaya sunacağı bir sonraki ürün, zihin kontrolü üzerine olabilir. 4 Netflix mühendisi, kullanıcıların kumanda kullanmadan, sadece ne izlemek istediklerini düşünerek kanallar arasında gezinebilecekleri bir prototip geliştirdiler. Bunu başarmak için, kafasına takanların beyin dalgalarını hissedebilen Muse kafa bantlarını kullandılar. Bu kafa bandının amacı meditasyon ve akıl yürütme yeteneğini geliştirme olarak gösteriliyor. Netflix ise bu ürünü biraz farklı bir şekilde kullanıcıya sunuyor.  Kumanda kullanmakta güçlük çekenler, üşenenler ,kumandaya uzanmak istemeyenler için günlük kullanıma hazır bir ürün olarak piyasaya sürdüler.

Ve karşınızda Mindflix!

Mindflix, Netflix’in Ocak ayı başında yaptığı ve sadece şirket çalışanlarının katılabildiği “Ürün Geliştirme Günü”nde boy gösteren ürünlerden sadece bir tanesi. Bu yıl düzenlenen “Ürün Geliştirme Günü”nde çalışanların sıradışı projelerle Netflix kariyerlerine bir katkıda bulunmaları için 24 saatleri vardı.

Diğer projeler şirketin blog sayfasında paylaşıldı. İzleyicilerin Netflix üzerinden belgesel izledikten sonra bağış yapabilecekleri bir bağış projesi de bunlardan bir tanesi.

Netflix bu tarz ürün geliştirme günlerini yılda birkaç sefer yapıyor. Şirket, genelde herhangi bir Netflix ürününün bir parçası olamayacak kadar çılgınca fikirleri, herkese açık bir şekilde vurgulama eğiliminde. Düzenlenen bu günlerde nadiren de olsa çok parlak ve güzel fikirler ortaya çıkabiliyor. Mesela Netflix’in sanal gerçekliğe ilk girişi mühendislerin 2014’te düzenlenen ürün geliştirme gününde VR uygulaması fikriyle başladı.

Kaynak : http://variety.com/2017/digital/news/netflix-hack-day-mindflix-1201973276/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar