Teknoloji Devlerinin Dakikalık Kazançları

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji Devlerinin Dakikalık Kazançları. Birçok insanın kabul edeceği gibi dijital dünya artık dünyamızın en büyük alanlarından bir tanesi. Teknoloji firmaları, teknoloji ürünleri hayatımızda büyük bir alanını kapsıyor. Ayrıca neredeyse teknolojiyle alakası olmayan, dijitalleşmenin getirilerinden uzakta kalan herhangi bir insan yok diyebiliriz. Bu noktada teknoloji firmalarının kazançları da sektördeki genişlemeye paralel olarak, müthiş bir gelişim gösteriyor.

Teknoloji Devlerinin Dakikalık Kazançları

Özellikle de Covid-19 pandemisinin getirileri ile birlikte teknoloji şirketlerindeki gelişim kat be kat arttı. Bunun temel nedeni ise teknoloji ürünlerine duyulan talebin artması olarak açıklanabilir. Sektöre yeni giriş yapan şirketler bile hızla büyürken, sektörün en büyük oyuncularının hakimiyetlerini daha da arttırdıklarını görüyoruz. 

Dünyanın En Çok Kazanan Teknoloji Firmaları

Forbes gibi ekonomik alanda oldukça saygın olan bazı dergiler tarafından yayınlanan verilere göre teknoloji şirketlerinin kazançları oldukça üst seviyelerde. İşte teknoloji şirketlerinin dakikalık kazançları;

Facebook

teknoloji-devlerinin-dakikalik-kazanclari
@Facebook

Facebook; Instagram ve Whatsapp gibi dünyanın en popüler uygulamalarına sahip. Her ne kadar son zamanlarda kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda bazı sıkıntılar yaşanmış olsa da bu durum şirketin karını pek etkilemiş gibi görünmüyor. 

Facebook, dakikada yaklaşık olarak 213.628 dolarlık bir kazanca sahip. 

Alphabet

@wikipedia

Google ve Youtube gibi internet dünyasının en web sitelerinden bazılarına sahip olan Alphabet, en çok kazananlar arasında yer alıyor. Alphabet, özellikle de Google ve Youtube aracılığıyla 182 milyar dolarlık bir gelir elde etti. 

Alphabet’in dakikalık kazancı 433.014 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Amazon

teknoloji-devlerinin-dakikalik-kazanclari
@theamerican

ABD’nin en fazla kullanılan ve en popüler e – ticaret sitesi Amazon, her geçen gün dünyanın diğer bölgelerine de açılıyor. Popülaritesinin tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte şirketin kazançlarında da ciddi artışlar meydana geliyor. Amazon, şu anda dünyanın en çok kazanan şirketi konumunda yer alıyor. Özellikle de pandemi nedeniyle e – ticaret duyulan ilgideki artış, şirketin 2021 yılında rekorlar kırmasını sağladı.

Amazon’un dakikalık kazancı ise 955,517 dolar olarak öne çıkıyor.

Apple

teknoloji-devlerinin-dakikalik-kazanclari
@nytimes

Dünyanın en popüler teknoloji firmalarından Apple, teknoloji alanında geniş portföye sahip olması ve öncü nitelik taşımasıyla biliniyor. Ek olarak Apple Dünyanın en fazla kazanan şirketleri listesinin ikinci sırasına oturan Apple’ın dakikalık kazancı ise 848,090 dolar. 

Microsoft

teknoloji-devlerinin-dakikalik-kazanclari
@mspavour

Son olarak Microsoft, Amazon, Apple, Facebook ve Alphabet firmaları ile birlikte ABD’nin bilgi teknolojisi alanındaki en büyük 5 şirketini oluşturuyor. Ayrıca 1,75 trilyon dolar hisse değerine sahip olsa da dünyanın en çok kazananları listesinde 4. Sırada yer alıyor. 

Microsoft’un dakikalık kazancı 327.823 dolar. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar