Taşınabilir Klimamız Embr Wave

Embr wave kol saati şeklinde klima

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatımızda bizi en çok etkileyen faktörlerden biri kuşkusuz hava şartlarıdır. Her gün hava durumuna göre giyinmek veya iş planlarımızı vs. yapmak zorundayız. Tabi doğal olarak soğuk veya her zaman sıcağı tercih edenlerimiz olabilir ama bu teknoloji her iki düşünceye göre hazırlanmış gibi görünüyor. Evimizde veya iş yerlerimizde bulunan klimanın küçülüp kolumuzda tıpkı bir saat gibi durduğunu düşünelim… Sadece tek bir düğmeyle kendimizi daha soğuk veya daha sıcak hissetmemizi sağlayarak daha rahat olmamıza olanak tanıdığını… Şimdi bu mükemmel teknolojiyi, Embr Wave cihazını, biraz daha yakından incelediğimizde tam olarak neyden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksınız.

embr wave

@DigitalTrends

Embr Wave Nedir?

Bulunduğunuz herhangi bir ortamda kendinizi çok sıcak veya soğuk hissettiğinizde Embr Wave’i termal rahatlama moduna getirerek bilekteki sıcaklığa karşı hassas cildi doğrudan soğutarak veya ısıtarak sanki kışın bir şömine başında veya yazın cildiniz üzerinde buz küpü varmış gibi hissedebilirsiniz.

Diğer soğutma veya ısıtma ürünlerinin aksine, Embr Wave’in oluşturduğu termal sansasyonların anilik, hassaslık ve enerji açısından daha fazla verimli olduğu söyleniyor. Şimdi biraz daha teknik açıdan Embr Wave’i inceleyelim…

embr wave

@EmbrWave

Fransız fizikçisi Jean Charles Athanase Peltier‘in 1934 yılında keşfettiği Peltier Etkisi, iki farklı iletkenin birleşme yerinde akan bir elektrik akımının neden olduğu ısıtma veya soğutma olgusunu anlatıyor. Yani akım bir iletkenden diğerine geçtiğinde, enerji transferi bir tarafın ısınmasına ve diğerinin soğumasına neden oluyor.

Nasıl Çalışır?

Embr Wave’i bir saat gibi kolunuza taktığınızda cihaz, bir seferde birkaç saniyelik bilek ısınızı birkaç derece azaltarak sizin serinlemenize sebep olur. Bu işlem vücut ısınızı birkaç saniyede 0,4 santigrat dereceye kadar etkileyebiliyor. Sonuç olarak Wave’in, aslında vücut ısınızın ne kadar sıcak veya soğuk olduğunu fazla değiştirmediğini bilmek önemli. Bunun yerine, vücudun beyine gönderdiği sinyallerde sıcaklığı veya soğukluğu algılamanızı ve istediğiniz gibi hissetmenizi sağlıyor. Şimdi ürün ile ilgili yayınlanan tanıtım videosuna şöyle bir göz atalım.

Bu cihazın en büyük yararı, mevcut ısıtma ve soğutma yöntemlerinden çok daha etkili olan sıcaklık kontrolüne daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşım sunmasıdır.

Yazımızın sonuna doğru yaklaşırken Embr Labs kurucusu olan Sam Shames‘in sözlerini sizlere aktarmak istiyoruz. Shames, Wave için “Bu teknoloji, çok sıcak veya çok soğuk olan termal bir rahatlama sağlayan bir üründür.” diye düşüncelerini belirtiyor. Sonrasında “Ne yapar? Vücudunuzdaki bir noktayı ısıtır veya soğutur ve temel sıcaklığınızı değiştirmeden rahatınızı sağlamanıza yardımcı olur.” şeklinde de ekliyor.

Bu ürün yıllık Yapım ve Tasarım Malzemeleri Mühendisliği Yarışması’nda 10.000$ değerinde en iyi ödülü kazandı ve ekip tüm bu gelirleri ürünün daha fazla geliştirilmesinde kullanacağını açıkladı. Sabırsızlıkla bekliyoruz!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar