Süper Öğrenici İnsanların Alışkanlıkları

Paylaşmayı unutmayın.

Süper Öğrenici İnsanların AlışkanlıklarıSuper learner ya da Türkçe anlamıyla süper öğrenici olmak, 21.yy da başarılı olmanın en büyük gereksinimlerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Teknolojik değişimlerin doruklarda yaşandığı bu çağda, önde olmak sürekli kendinizi geliştirmeniz ile doğrudan bağlantıya sahiptir.

Dünya hızla değişiyor. Dolayısıyla dünyada ihtiyaç duyulan gereksinimlerde hızla değişiyor. Yani gereksinimleri karşılayabilme için değişime ayak uydurulması gerekiyor. Süper öğrenicilik bu noktada öne çıkıyor. Fakat elbette bu durumu sağlayabilme için doğuştan yetenekli olma şartı bulunmuyor.

Her insan bir disiplinde usta hale gelebilme için gerekli beyin gücüne sahiptir. Doğru teknik kullanıldığı sürece, her insan neredeyse her şeyi öğrenebilir. Yeni bir beceri öğrenme için kullanabileceğiniz alışkanlıklar hazırladık. Öğrenmeyi kolaylaştıran alışkanlıklar sayesinde hem öğrenmeyi gerçekleştirebilir hem de bu süreci daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Süper Öğrenici İnsanların Alışkanlıkları

Öğrenmeyi Kolaylaştıran Teknikler

Süper öğreniciler çok okur: Okumak, beynin doğrudan gelişmesini sağlar. Okuma eylemi sayesinde beyin büyür, gelişir ve yeni bağlantılar kurar. Bu sayede ufuk açılması gerçekleştirilmiş olur.

super-ogrenici-insanlarin-aliskanliklari
Photo by Seven Shooter on Unsplash

Öğrenmenin bir süreç olduğunu asla unutmayın: Öğrenmeyi kolaylaştıran teknikler dendiği zaman ilk bilinmesi gerekenlerden birisi de öğrenmenin süreç olarak değerlendirilmesi gerekliliğidir. Öğrenmek bir yolculuk olarak düşünülmelidir. Fakat asla varış noktası olmayan bir yolculuk. Bir konuyu anlamak için sürekli bir merak duygusu gerekir.

Büyümeyi ilke edinin: Hedefiniz, her zaman için büyümek ve gelişmek olsun. Zeka, performans ve yeteneği geliştirmenin en iyi yolu sürekli büyüme içerisinde olmaktır.

Bildiklerinizi başkalarına aktarın: Süper öğrenici olabilme için bildiklerinizi başkalarına aktarmanızda hayli önemli. Başkalarına aktarılan, açıklanan ya da pratiğe dökülen bilgilerin %90’ını kalıcı bir hale gelmektedir.

super-ogrenici-insanlarin-aliskanliklari
Photo by Robina Weermeijer on Unsplash

Beyninize özen gösterin: Beyin, hayattaki en değerli şeydir. İyi bir öğrenici olmak içinde beyine gereken önemi vermeniz gerekiyor. Sağlıklı bir beyine sahip olmak, öğrenme sürecini hem kolaylaştırır hem de daha etkin bir hale getirir.  Sağlıklı beslenme, yeterli ve düzenli uyku, hareket ve egzersizler; beyin sağlığını oluşturan bir bütündür.

Sık sık mola verin: Son olarak çalışma süreleri, öğrenme ve kalıcı olarak beyne kaydedilmesini istediğiniz şeyler için oldukça önemlidir. Yapılan çeşitli araştırmalar göstermektedir ki; çalışırken sık sık mola vermek bilgilerin daha iyi öğrenilmesi açısından oldukça önemlidir.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar