Starbucks – Pandemi Sonrası Değişim Sinyalleri

Paylaşmayı unutmayın.

Starbucks Pandemi Sonrası Değişim Sinyalleri – Starbucks önümüzdeki 18 ay içinde şirkete ait 400 lokasyonu kapatacak. Aynı zamanda kaldırım kenarı pickup, drive-thru ve yalnızca mobil pikap yerleri gibi “kolay kullanımlı formatların” genişlemesini hızlandıracak. Biraz daha mobil ve maliyetsiz kısıma yöneliyor.

Seattle merkezli kahve devi, bu kararın COVID-19 salgını nedeniyle değişen tüketici davranışlarından kaynaklandığını söylüyor. Mart ortalarında şirket yerlerini kapattı ve diğer mağazalarda  da”al-götür” modeline geçti.

Şirketten yapılan açıklamada , “COVID-19 krizinden geçerken, mevcut durumun gerçeklerini ele almak için mağaza dönüşüm planlarımızı hızlandırırken, aynı zamanda müşterilerimiz için güvenli, tanıdık ve uygun bir deneyim sağlıyoruz.” açıklaması yapıldı.  Şirket 400 lokasyona kadar kapanacak olsa da, mevcut mali yılında yaklaşık 300 yeni mağaza açmayı planlıyor.

Starbucks’tan Pandemi Sonrası Değişim Sinyalleri

starbucks-pandemi-sonrasi-degisim-sinyalleri
@unsplash

Starbucks’ın Yeni Dönemi

Mc Donalds gibi araba sipariş yerleri çalışmasını Starbucks da pandemi sırasında hem perakendeciler hem de restoranlarda geliştirdi ve büyüttü. Siparişler, Starbucks uygulamasındaki sipariş ve ödeme özelliği kullanılarak verilecek ve daha sonra tüketiciler mağazalara geldiklerinde belirlenen park yerlerinde check-in yapacaklardır.

Salgın vurmadan önce, Starbucks’ın ABD siparişlerinin % 80’inden fazlası mobil uygulamadaki sipariş ve öde özelliğini kullanarak gerçekleşmişti. Şirket, yaklaşık 20 milyon Starbucks Rewards üyesi olduğunu söyledi. Starbucks, yaptığı açıklamada, “Araba ile sipariş, COVID krizi ve müşterilerin hareket halindeyken artan kolaylık ihtiyacı nedeniyle hızlanan bir deneyim.” Olarak görüyor. “Önümüzdeki aylarda Starbucks, araba siparişi sunan mağazaların sayısını artıracak ve yalnızca bu formatı sunmak için belirli sayıda pilot bölge uygulaması yapacak.”

Starbucks ve Korona Virüs 

starbucks-pandemi-sonrasi-degisim-sinyalleri
@unsplash

Starbucks, yaptığı açıklamada, Korona virüs döneminde 3 milyar doları aşan gelir elde ederken genel anlamda virüs salgını da işletme gelirlerini 2 milyar dolar ile 2.2 milyar dolar arasında düşürdü. Starbucks, hisse başına yaklaşık 55 kuruş ila 70 kuruş arasında üçüncü çeyreğe göre düzeltilmiş zarar için bir ön tahmin sağlamıştır. Kısacası Borsa’da da Starbucks’ın hisse senetleri 16 cent düşüş yaşadı. 

Korona ile ilgili zor günlerin geçmesi ile birlikte yeni dönem çalışmalarına başlayan Starbucks da ilerleyen günlerin ne göstereceği bilinmez ancak Starbucks’ın kahvelerini sevenler bu sisteme de alışacaklardır. 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar