Star Wars Serisi İzleme Sırası – Efsane Seriyi Nasıl İzlemeli?

Paylaşmayı unutmayın.

Star Wars Serisi İzleme Sırası – Efsane Seriyi Nasıl İzlemeli? – Film camiasına adını altın harflerle yazdıran ve birçok hayranı olan Star Wars serisi ilk olarak 1977 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Yayınlandığı ilk günden bu yana hayran kitlesi her geçen gün artan Star Wars yani Türkçe adı ile Yıldız Savaşları Serisi toplamda 9 bölümden oluşmaktadır. Star Wars serisi çekim ve yayınlanma sırası ile birkaç farklı yönetmen tarafından çekildi. Ayrıca farklı bölümler farklı zamanlarda yayınlanmıştır. Yani daha basit söylemek gerekir ise; seriye Star Wars Bölüm 1’den başlayıp, Bölüm 9’a kadar düz bir sıra ile izlenmemesi gerekiyor.

Star Wars Serisi İzleme Sırası – Efsane Seriyi Nasıl İzlemeli?

Star Wars filmlerinin farklı sıralar ile izlenmesinin en büyük nedeni yönetmen George Lucas’ın 1977 yılında bilim kurgu filmi için imkanların kısıtlı olmasını düşünmesidir. Yönetmen o zamanların efekt ve görüntü kalitesinin düşük olmasını öne sürerek filmleri baştan sona çekmeyi planlamıştır. Bu nedenle de filmin izlenme sırasını farklı olarak çekmeye başlamıştır. Diğer yandan ilk olarak A New Hope (Yeni Bir Umut) filminin çekimleri yapılmıştır. Bu film Star Wars hikayesinin ortalarından alınmıştır. 

Star Wars izleme sırası filmlerin vizyona giren tarihlerinden farklı olarak sıralanmaktadır.

Photo by María Ten on Unsplash

Star Wars Serisi İzleme Sırası Nasıldır?

Birçok kişi Star Wars nasıl izlenir? Sorusu ile internette arama yapmaktadır. Ek olarak Star Wars Türkçe anlamı ise Yıldızlar Savaşı olan bilim kurgu filminin çekim sıralaması şu şekildedir;

  1. A New Hope 1977 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 4
  2. The Empire Strikes Back 1980 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 5
  3. Return of the Jedi 1983 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 6
  4. The Phantom Menace 1999 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 1
  5. Attack of the Colones 2002 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 2
  6. Revenge of the Sith 2005 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 3
  7. The Force Awakens 2015 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 7
  8. Last Jedi 2017 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 8
  9. The Rise Of Skywalker 2019 – Yıldızlar Savaşı Bölüm 9
star-wars-serisi-izleme-sirasi-efsane-seriyi-nasil-izlemeli
Photo by Carol Kennedy on Unsplash

Star Wars filmi bu sıralar ile çekilmiştir. Birçok Star Wars hayranı filmleri bu sırayla izlemeyi sevse de genellikle; insanlar serinin hikaye oluşumuna göre izlemeyi tercih ediyor. Yıldızlar Savaşları filmini izlemek isteyen kişiler olay döngüsünü daha kolay anlamak adına filmin asıl izlenme sırasına göre izlemeleri gerekir. Ayrıca hikayenin oluşumuna göre izlenen sıralamada A New Hope, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi gibi filmler ortalarda yer almaktadır. Bu da dönemin teknolojisine göre çekilen filmleri sıkıcı kılmaktadır. Efekt ve görsel olarak düşük kalitede çekimi olan bu üç seri ortası filmleri izlemek sıkıcı olsa da hikayeyi anlamak adına izlemeye değer.

star-wars-serisi-izleme-sirasi-efsane-seriyi-nasil-izlemeli
Photo by Cameron Venti on Unsplash

Diğer yandan alternatif olarak Star Wars serisi sevenlerin izlemeyi tercih ettiği; Star Wars İzleme Sırası ise şu şekildedir;

  1. The Phantom Menace 1999
  2. Attack of the Colones 2002
  3. Revenge of the Sith 2005
  4. A New Hope 1977
  5. The Empire Strikes Back 1980
  6. Return of the Jedi 1983
  7. The Force Awakens 2015
  8. Last Jedi 2017
  9. The Rise Of Skywalker 2019

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar