Spotify’ı TikTok’a Dönüştürecek Özellik Geliyor

Paylaşmayı unutmayın.

Spotify’ı TikTok’a Dönüştürecek Özellik Geliyor. Dikey ekranda kısa video trendi TikTok’un başlattığı bir akım olmuş ve birçok sosyal medya uygulaması da bu özelliği taklit etmişti. Aylık kullanıcı sayısı 1 milyarın üzerinde olan TikTok’u bu hale getiren etkenler arasından en önemlilerinden birisi de bu kısa video konseptiydi. Bu nedenle benzer özellikleri kısa zaman içerisinde farklı sosyal medya uygulamalarında da görmeye başladık. Şimdi de Spotify dikey ekranda kısa videolar özelliğini bünyesine ekliyor.

Müzik ve podcast alanında hizmet veren Spotify, kullanıcılarının yeni şarkılar keşfedebilmesi ve etkileşimi arttırmak için ‘Keşfet’ bölümü eklemeye karar verdi. Sürekli yenilenecek olan bu bölüm üzerinden kullanıcılar; dinleme etkinliklerine göre karşılarına çıkan yeni şarkıları dinleyebilecekler. İşte bu bölümde tıpkı TikTok’taki gibi kısa video özelliği de yer alacak. Kullanıcılar şarkıyı dinlerken, aynı zamanda şarkıyla ilgili kısa videoları da izleyebilecekler. 

Spotify’ı TikTok’a Dönüştürecek Özellik Geliyor

Sanatçıların Spotify Canvas Videolarına Yer Alacak

spotifyi-tiktoka-donusturecek-ozellik-geliyor
Photo by Imtiyaz Ali on Unsplash

Spotify’ın yeni getirmiş olduğu Spotify keşfet özelliği; popüler bir Twitter kullanıcısının keşfetmesiyle birlikte birçok kişi kullanmaya başladı. Keşfet butonuna tıkladığınız takdirde karşınıza kısa videoların yer aldığı dikey akış bölümü çıkıyor. Burada hem yeni müzikler keşfedebilme şansına sahipsiniz hem de şarkılarla ilgili kısa videolar izleyebilirsiniz. Ek olarak, tıpkı dikey kısa videonun mucidi TikTok’ta olduğu gibi ekranı parmağınızla yukarı kaydırıp, videolar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

https://twitter.com/chrismessina/status/1462944589275230217?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1463542273216446472%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Ftechnology-59419578

Spotify böylelikle etkileşim arttırmayı ve kullanıcılara yeni şarkıları yanıma fırsatı vermeyi hedefliyor. Ayrıca bu yeni özellik Spotify’daki yayıncılar açısından da birçok avantajı beraberinde getiriyor. Spotify kısa video özelliği sayesinde yayıncılar, daha geniş kitlelere ulaşma fırsatına sahipler artık. Snapchat’in başlattığı, TikTok ile evrimleşen bu dikey kısa video ve fotoğraf akımı hemen hemen tüm sosyal platformlarda yer almaya başladı.

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Spotify, Keşfet sekmesinde yer alan şarkılarda Canvas videolarını kullanıcılara gösterecek. Canvas özelliği Spotify tarafından 2019 yılında tanıtılmıştı. Canvas özelliği ile sanatçılar, şarkılarına eşlik edecek videolar hazırlayabiliyor. Ek olarak bu özellik birçok kullanıcı tarafından beğenilse de; bazı kullanıcılar arka planda albüm kapağının yer almasını tercih edeceğini söylemişti. Apple Music buna benzer bir çalışmaya sahip. Eğer kullanıcı albüm kapağı görmek isterse seçebiliyor. Ayrıca kısa klipler izleyip ya da sadece listesini görebiliyor. Spotify kullanıcılarının bu yeni özelliğe nasıl yaklaşacağı da merak ediliyor.

spotifyi-tiktoka-donusturecek-ozellik-geliyor
Photo by Imtiyaz Ali on Unsplash

Son olarak şirket, yaptığı açıklamada bu özellik üzerine çalıştığını doğruladı. Ayrıca Spotify açıklamada kullanıcı deneyimini geliştirecek farklı özellikle üzerinde çalıştığını da belirtti. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar