Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri ile Büyüyen Markalar

markaların sosyal sorumluluk kampanyaları

Paylaşmayı unutmayın.

Aşırı bolluk içindeki bir dünyada, hala en temel temel ihtiyaçlardan yoksun çok sayıda insanın olduğu gerçeğinin anlaşılması biraz zor oluyor. Bazı markalar bu problemlere hassasiyetle yaklaşarak sosyal sorumluluk içeren bir iş modeli geliştirirler. Global markaların bazıları, hayırseverlik biçimlerine önemli ölçüde katkıda bulunmaya devam ediyor. Bir diğer yandan ise sosyal sorumluluktan bihaber olan markalar, tüketicileri ile bağ kurmaktan yoksun kalabiliyor.

@CraigPhilbrick

Sosyal sorumluluğun üstünde ancak soyut, tanımlanmamış bir şekilde öne çıkabilen markaların aksine bir müşteri TOMS’tan bir ayakkabı satın aldığında bu bir somut olaya dönüşerek sosyal sorumluluk hissi yaratabilir. Nitekim TOMS müşterileri dünyanın herhangi bir yerinde bir çift ayakkabı satın aldığında bunun tek çiftine ait gelirin ihtiyaç sahibi birine teslim edileceğini bilir.

TOMS’u Takip Eden Diğer Markalar

Yukarıda bahsettiğimiz birebir modeli takip eden diğer markalardan bazıları şu şekildedir:

  • Bombas: Tam iki yıl boyunca araştırmalarda bulunarak mükemmel bir çift çorap geliştirdi ve satılan her çift için bir çift çorap ihtiyacını karşılıyor.
  • Warby Parker:  Sattığı gözlüklerin haricinde 4 milyondan fazla çift gözlük dağıtan “Bir çift al, bir çift ver” kampanyasını geliştirdi. Gelişmekte olan dünyada sadece bir çift gözlük üretmedeki verimlilik %35 oranında artırabilir ve bu durum da aylık geliri %20 arttırır.
  • The Company Store:  Yatak takımları üreten firma, evsiz çocuklara binlerce nevresim bağışlamak için ABD genelinde hayır kurumları ile çalışmaktadır.

@KatYukawa

Her markanın birebir modeli mümkün kılan teklifleri olmasa da tüm markalar, bir markanın sahip olduğu olumlu etkiyi doğrudan göstermenin cazibesine kesinlikle dikkat etmelidir. Bilginin kolayca manipülasyona uğradığı ve hatta yanlış anlaşılmasının daha kolay olduğu bu post-gerçek zamanda, bir marka ‘sorumluluğunun’ kanıtlanabilir sonuçlarını göstermek için ne kadar çok şey yapabilirse bir sosyal sorumluluk hikayesini anlatmak da o kadar kolay olacaktır. Topluluk etkisi için hedefler belirlemek ve bunları herkese açık hale getirmek önemlidir.

Sosyal sorumluluk harikulade bir yöntem olarak markalara başarı getirecektir. Tüketiciler bunu daima bekler ve markaların da bunları anlaması ve tüketiciye istediğini vermesi gerekir.

Sosyal Sorumluluk Projesi Pazarlaması Nasıl Yapılır? yazımızı okuyarak sosyal sorumluluk projeleri ile markanızı nasıl büyüteceğiniz konusunda fikir alabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar