Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Markalar

sosyal-medyayi-en-iyi-kullanan-markalar

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Markalar – Markalar, salgın süresi boyunca tüketiciye ulaşmak istiyor. Bu yüzden sosyal medya başta olmak üzere her türlü kanalı kullanmakta. Pandemi dolayısıyla insanlar eve kapandı. Ve sosyal medyaya yöneldiği günlerde, markalar bu duruma çok iyi kanalize oldu. Bu anlamda rekabet çok fazlaydı ve haliyle de öne çıkan markalar da merak konusu oldu. Hangi markanın performansı diğerlerlerini geride bırakarak önceliğe erişti gibi sorusunun cevabı SocialBrands’ten geliyor. SocialBrands ise, markaların spesifik olarak sosyal medya performansını takip eden kuruluştur. Ve tarafsız, sübjektif olmayacak şekilde ölçümleyen puanlama platformu olduğunu da ekleyebiliriz.

Bunun yanında bu platform, çok kapsamlı bir şekilde sosyal medya performansını inceliyor. Sonuçları da objektif şekilde paylaşıyor. Bu platformun kriterleri 30’dan fazla olarak bilinmekte. Bu krtiterleri başlıca hayran sayısı, markanın hayran artışı, etkileşim gibi şeylerdir. Ayrıca SocialBrands, tamamen veriye dayalı olarak skala oluşturur.

Photo by Alexander Shatov on Unsplash

Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Markalar

Pandemi etkisiyle evine kapanan insanların bu platforma yönelmesi şaşırtıcı değil. Bu yüzden Netlix’in eğlenceli içerikleriyle kendine çekmesi sonucu, sosyal medya reklamları da gelişti. Ve bu ay da tepede kalmayı başardı. Netflix, Bütün sosyal medya ağlarını başarılı şekilde kullanmakta. Ve 1-28 Şubat dönemi boyunca her alanda çok büyük başarı elde etti. Ve bunu da Rakamla açıklamak gerekirse 2 milyon 406 olarak açıklamak mümkündür.

Tepedeki Marka: Netflix

SocialBrands’ın bu ayki listesinin geri kalanına bakmak gerekirse ; English home, Baykar, Kelebek Mobilya, Exxen, Bonacibo, Doğtaş, Xiaomi, Fenercell, Nuh’un Ankara Makarnası şeklinde görebiliriz.

sosyal-medyayi-en-iyi-kullanan-markalar
Photo by Nadjib BR on Unsplash

Netlix’in Ardındaki İki Marka: English Home ve Baykar

Özellikle ikinci sırada yer alan English Home, ürünleri için tanıtım kampanyaları yapıyor. Ve çekilişleri ile öne çıkıyor. Ancak Baykar ise imalat, savunma şirketidir ve başarılı bir sosyal performansına sahip olduğunu listede açıklıyor.  Ayrıca Baykar Savunma, test uçuşları ile ilgili öğretici tanıtımlarıyla ön plana çıktı.

Algoritma Çok Sayıda Veri İnceledi

55 bin sosyal medya hesabı ve 1 milyon 935 bin iletiyi incelediler. Ve bu içerikleri SocialBrands  masaya yatırdı.

Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal mecralardaki takipçi hareketliliğindeki olumlu değişimler açığa çıktı. Bununla birlikte paylaşılan gönderiler ve kazanılan hareketlilik gibi şeyleri SocialBrands ele aldı. Ve en nihayetinde de başarılı markalar oluşturdu.

sosyal-medyayi-en-iyi-kullanan-markalar
Photo by Rami Al-zayat on Unsplash

Markalar Sosyal Medyaya Neden Yönelmeye Başladı?

  • Çünkü sosyal medya kullanıcılarına pratik ve çabuk bir erişim olanağı sağladığı için.
  • Markalar, düşük bir maliyet karşılığı reklamlardan büyük verim aldıkları için.
  • Çünkü sosyal medya markaların farklı şekilde müşterilerle etkileşim ve iletişim kurabildiği bir mecra olduğu için.

Alışılmıştan farklı olarak, hem sosyal medya kullanıcısı oluyor. Hem de müşterisi ile doğrudan kontakt kurulabilen bir alan olduğu için sosyal medyaya yönelim oluyor.

Sosyal medyayı doğru kullanmak mühimdir. Çünkü sonuçları markayı iyi bir yere de taşıyor, veyahut markayı olumsuz yere sürüklüyor.

Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Markalar – SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri

Bu yıl beşinci kez Social Media AwardsTurkey’in SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu ödüller MarketingTürkiye ve BoomSonar markalarının katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

sosyal-medyayi-en-iyi-kullanan-markalar
@socialbrands

Öncelikle bu yarışmanın kayıt ön-koşulu olmadığı belirtilen bir ayrıntı. Bununla birlikte bir yıllık SocialBrands puanları değerlendirilerek her kategorinin öne çıkan markaları tespit ediliyor.

 Jüri Ödülleri Bölümü

Son olarak jüri ödülleri bölümündeyse bir zenginlik söz konusu. Küçük bütçeli büyük işler, dijital  PR Çalışması, sosyal medya kampanyası gibi farklı bölümleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 24 bölümden oluştuğunu eklemek de mümkün.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar