Sosyal Medya ve Neden Oldukları – İlgi Arsızlığı

ilgi-arsizligi-

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medya ve Neden Oldukları – İlgi Arsızlığı – Sosyal medya, günümüzde oldukça kullanılan ve her insanın kolayca ulaşım sağlayabileceği bir platformdur. Bu platform yarar sağlamakla birlikte birçok zararı da bizle buluşturuyor. Günümüzde ilgi artık farklı algılanmakta ve dozu arttırılarak konunun tamamen dışına çıkmaktadır. İlgi, dozunda olduğunda oldukça samimiyet sağlar.

Sosyal-medya-ve-ilgi-arsizligi
Anderson Guerra adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Sosyal Medya – İlgi Arsızlığı

Sosyal Medyadan Gençler Nasıl Etkileniyor?

Bir şeylere ilgi duymak onlarla sürekli iç içe olmak gayet normal karşılanan bir durum oldu. En büyük sorun ise genç kesim, gençlerin bir kısmı spor branşlarında, akademik kariyer için çalışma veya kendince farklı şekilde geliştirmeye çalışıyor, maalesef geri kalanlar sosyal medya da saatlerini harcıyor. Bu durum gençleri zihinsel ve akademik anlamda kötü etkiliyor ama bunların farkında bile olamıyorlar ve normal bir durummuş gibi algılanıyor.

Oladimeji Ajegbile adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Bir Hastalığa Dönüşmeye Başlıyor

Bu normal karşılanan durum, sosyal medya ile birleşince bir arsızlığa dönüşmekte. İlginin temelinde görgü olduğundan ilgi arsızlığı görgüsüzlüğü temsil etmektedir. Hayatımızda ilgi manyağı olan ve etrafındakileri oldukça yoran insanlar ne yazık ki günden güne artmakta. Bu artışın başında sosyal medya gelmektedir. Sosyal medyada aşırı dikkat çekme veya aşırı ilgi istemekte olan insanlar artık kolayca anlaşılır durumdadır. Samimiyetten çıkıp sömürü haline gelen bu durum ilgi değildi, hastalıktı.

Histerik Kişilik Bozukluğu Ve Sosyal Medya Arsızlığı

Histerik kişilik bozukluğuna benzer bir durumdur peki nedir bu histerik kişilik bozukluğu? Toplumda ilgi arsızlığı olarak bilinen bir psikolojik sorundur. Bu kişiler toplumda olumlu izlenim bırakmaya çalışırlar ve durmadan övgü, ilgi beklerler. Karıştırmamak için bu bir ruhsal problemdir sadece sosyal medyada ki ilgi arsızlığına benzer, ama aynı değildir. Çünkü histerik kişilik bozukluğu ilaçlarla ve psikoterapi ile çözülürken, sosyal medya arsızlığından kurtulmak sizin elinizdedir.

Cristian Dina adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

İlgiyi artık alışkanlık haline getirmiş insanlar bunu göremeyince bir uyuşturucu bağımlısı gibi kendine ve etrafındakilere zarar verir hale gelmiştir. İlgi arsızlığı şiddet, hırs, kıskançlık, paranoya gibi birçok duyguyu yanında getirecektir. Örneğin bir ilişki düşünelim. Temelinde sadece ilgi varsa bu ilişkinin sonu yakındır. İlgiyi sevgi ile karıştırmakta olan insanlar ilgi eksikliğini sevgisizlik olarak algılayarak bu ilişkiye son verecektir. Sosyal medya sık rastlanılan bu ilgi arsızlığı kişiden kişiye oldukça kolay geçmekte. İnsanlar sosyal medyada gördüklerini uygulayarak ilgi konusunu da sevgi ve gerçeklikle karıştırmaktadır.

Pixabay adlı kişinin Pexels‘daki fotoğrafı

Gerçekliği ve samimiyeti tamamen yitirerek hayatlarını bir ilgiden ibaret yaşayan insanların sağlık durumları pek iyi olmayabilir. İlgi arsızlığına kapılıp depresyona, histerik kişilik bozukluğuna sebep olabileceklerini ve kendilerini kötü bir yere taşıdıklarının farkında olmadan sosyal medya da boy göstermeye devam etmekte olan insanları tehlikeler beklemektedir. Bu tehlikeler ile karşılaşmamak için lütfen ilgiyi dozunda göstermeli dozunda istemeli ve bunu sevgi, gerçeklik gibi duygularla karıştırmamalısınız.

Diğer yandan 2019 Sosyal Medya istatistikleri ile yüzleşmek isterseniz makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar