Sosyal Ağlarda Hesap Nasıl Tasarlanır ve Markalandırılır

sosyal-aglarda-hesap-nasil-tasarlanir-ve-markalandirilir

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Ağlarda Hesap Nasıl Tasarlanır ve Markalandırılır: Neden Önemlidir ve Nasıl Doğru Yapılır?Sosyal ağ kullanıcılarının sayısı her geçen yıl artmaktadır. Buna paralel olarak, sosyal ağları müşterileriyle etkileşimde bulunabilecekleri önemli bir platform olarak kullanan markaların potansiyel takipçi sayısı da artmaktadır. Talep arzı yaratır. Bu nedenle, birçok insan bu kadar geniş bir sosyal ağ kitlesinden nasıl faydalanabileceği konusu üzerinde kafa yoruyor.

Sosyal Ağlarda Hesap Nasıl Tasarlanır ve Markalandırılır: Neden Önemlidir ve Nasıl Doğru Yapılır?

Sosyal Ağ Markalaşması Nedir ve Neden Gereklidir?

Sosyal ağlarda markalaşma, tanınırlığı artırmak ve potansiyel müşterilerden geri bildirim almakla ilişkili bir süreçtir. Şu anda, 4 milyardan fazla insanın İnternet’e erişimi bulunmakta ve bunların çoğu sosyal ağları kullanmaktadır (bazen birkaçını aynı anda). Böylesine geniş bir kamu erişimi, markalaşma için uğraşmaya değer olmasının nedenlerinden biridir. Markalı bir sosyal sayfa yalnızca sizi rakiplerinizinden ayırmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerden ek kazanç sağlar.

Uluslararası şirketler, yeni bir takipçi kitlesi çekmek ve halihazırda mevcut olanı korumak için bilinçli olarak kendi yayınlarını oluşturmayı ve markalaşma süreçlerine dahil olmayı tercih etmektedir. Bu yayınların erişimi birkaç milyon kullanıcıya kadar ulaşabilir.

Sosyal Ağlarda Neden bir İşletme Hesabı Bulundurmalısınız?

Her geçen yıl kullanıcıların sosyal ağlardaki etkinliği daha da artmaktadır. Sabah kalktığımızda, yatmadan önce, işe verdiğimiz molalarda ve hatta seyahat halinde bile elimizin altındalar. Arkadaşlarla sohbet etmek veya mağazadan kıyafet almak için bile artık evden çıkmamıza gerek yok. Bir kişi zamanının önemli bir bölümünü sosyal ağlarda geçirir, bu nedenle işletme hesabı sahiplerine şunları yapmaları önerilir:

1. Benzer Düşünen İnsanlar için bir Platform Oluşturun

Sosyal ağların birinde bir şirket profili oluşturarak, markanıza ilgi duyan insanları bir araya getirebilirsiniz. Yorumları açın. İnsanlara birbirleriyle iletişim kurma fırsatı verin: canlı bir iletişim, ürünler hakkında fikir alışverişinde bulunmalarına olanak tanır. Geri bildirim, takipçilerinizin beklentileri konusunda size yardımcı olacaktır.

2. Bilgi Paylaşımı

Aboneleriniz yeni ürünler, flash mob, promosyonlar veya diğer girişimleriniz hakkında -ki bunlar ilgi çekecek ve aktiviteyi arttıracaktır- ilk haberdar olanlar olacaktır. Ayrıca paylaşma seçeneği sayesinde bilgi geniş kitlelere de yayılacaktır.

3. Yeni Ortaklar Arayın

Geniş bir kitle erişimi yatırımcıları, iş ortaklarını, müşterileri size çekecek ve hatta yeni pazarlar bulmanıza bile olanak tanıyacaktır. Sosyal ağlardaki tavsiyeler sayesinde bazı yatırımcılar hiç beklenmedik şekilde şirketinizin farkına varacak ve markalı sayfanız bir kartvizit görevi üstlenerek iletişime geçmenize imkan sağlayacaktır.

4. Kullanıcı Sayısını Arttırma Üzerine Çalışmanın Çifte Etkisi

Markanızla ilgilenenler, ağırlıklı olarak sosyal ağlardaki hesaplarınıza abone olacaktır. Bu, reklam maliyetlerini azaltacak ve bütçeyi doğrudan markanın gelişimine yönlendirecektir.

5. Benzersiz İçeriğin Düzenli Yayınlanması

Benzersiz içerik, hem yeni hem de eski abonelerin ilgisini artıracak ve düzenli olarak yayınlanması, kaynağınızın arama motorlarında tanıtımını olumlu yönde etkileyecektir.

6. Ortak Promosyonları

Bu tür reklamcılık hafife alınmamalıdır. Bu, geniş bir kitleye yapılacak karşılıklı repost veya reklam mesajlarının paylaşılması karşılığında alınacak bir direkt ödeme olabilir.

Hangi Sosyal Ağı Seçmeli: Seçim Tavsiyeleri

sosyal-aglarda-hesap-nasil-tasarlanir-ve-markalandirilir

Hangi sosyal ağın işe başlamaya değer olduğunu belirlemek için, hedef kitlenizde kimin olduğunu ve arzularını anlamanız gerekir. Arayüz, araçlar ve işlevsellikteki temel farklılıklar nedeniyle herkese eşit derecede uygun bir sosyal ağ yoktur. Bu nedenle hedef kitlenizi belirlemeniz gerekir. Kitlenizi tam olarak anladığınızda en iyi seçimi yapmak mümkün olacaktır.

Güzel bir resmini çekebileceğiniz veya kısa videolar yayınlayabileceğiniz bir şeyiniz varsa Instagram sizin için uygun olabilir. Bu sosyal ağ görsel bileşene odaklanır. Hem kadın (özellikle!) hem de erkekler arasında popülerdir.

Facebook’tan bahsedecek olursak, kabul etmemiz gerekir ki birçok gelişmiş ülkede bu sosyal ağ en kapsamlı ve geniş işleve sahip olandır. 2 milyardan fazla hesap bu sosyal ağa kayıtlıdır ve kullanıcıların ortalama yaşı otuzdur. Bu kitle en çözücü grup olarak kabul edildiğinden, mallarınızı, hizmetlerinizi satabilir veya alışverişe ilk adımı buradan başlatabilirsiniz.

Twitter, haberlerin çok hızlı bir şekilde aktığı daha gençl bir platformdur ve retweetler ve tweetler, bunu takipçilerden geri bildirim almak için en etkili sosyal ağ haline getirir. Öne çıkan noktalardan biri, “açık yazışma” formatıdır. Çoğu halka mal olmuş kişi, genellikle kendi kendini tanıtmaya eşdeğer olan Twitter aracılığıyla diyalog kurar.

LinkedIn, B2B  ticari projeler için ideal bir yerdir. Aslında bu, iş ve proje bulmak için kullanılan bir sosyal ağdır. Hem potansiyel çalışanlar hem de işverenler burada kayıtlıdır. Çeşitli prestijli üniversitelerden geniş çaplı bir mezun kitlesine sahiptir ve ayrıca kullanıcılar arasında yüksek öğrenim görmüş insanların oranı da yüksektir. Özgeçmişinizi sosyal ağa bırakabilir, potansiyel işverenlere yazabilir ve ticari topluluklarına katılabilirsiniz.

Sosyal Ağlarda Hesap Düzgün bir Şekilde Nasıl Tasarlanır ve Neden Önemlidir?

Promosyonel fiyat etiketlerinin neden ağırlıklı olarak sarı veya kırmızı renklerde olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu renkler başarılı bir şekilde dikkat çeker. Buna bağlamda, markanız da dikkat çekmelidir. Ve sadece dikkat çekmekle kalmamalı, aynı zamanda ilgiyi oluşturmalı ve izleyicileri elde tutmalıdır.

Tasarımın görsel kısmı özellikle önemlidir. Neilpatel araştırmalarına göre bilgi miktarının artmasıyla birlikte nedeniyle insanlar konsantrasyonlarını yavaş yavaş kaybeder. Bu nedenle daha kolay algılama için görsel bir dizi kullanılmalıdır. Sosyal ağınızı rakiplerden ayıracağı için kurumsal tarzdan bahsetmek özellikle önem taşır. Yazı tipi, renk şeması, logo vb. her şey yolunda giderse, bu işinizi, dönüşüm oranlarınızı ve ticari sonuçları etkileyecek sonuçlar doğuracaktır. Tarzınızı kendiniz geliştirebileceğiniz gibi tasarımcılardan yardım da alabilirsiniz.

Ek olarak, içeriği (aynı anda birkaç tane üzerinde çalışıyorsanız) çeşitli sosyal ağlara uygun hale getirmek önemlidir. Uyarlama yapılmazsa fotoğraflar kırpılabilir veya yanlış yerleştirilebilir (videolar da kırpılabilir). Sorun yaşarsanız, Adobe Illustrator gibi bir programın yardımına ihtiyacınız olabilir.

Sayfa Tasarımı ve Markalaşma için Kullanışlı Hizmetler

İnsanlar her zaman fikirlerini nasıl yaratacakları ve görsel olarak nasıl formüle edeceklerine dair bir anlayışa sahip olmayabilir ve çoğunlukla oldukça kısıtlı boş zamana sahiptir. Bu tür durumlarda, en iyi çözümü sunacak servisler şunlardır:

Logaster. Tüm tercihlerinizi dikkate alarak aynı anda birkaç kurumsal kimlik seçeneği oluşturur. Avantaj, hem renk hem de stil konseptlerinin çeşitliliği açısından büyük bir seçim yelpazesinin olmasıdır. Bu hizmet ile logodan markalı kırtasiye ürünlerine kadar tüm kimlik öğelerini elde edersiniz.

Sprout social, görüntülerinizi kalite kaybı olmadan belirli bir sosyal ağın gerektirdiği biçime uyarlamanıza yardımcı olacak bir hizmettir.

Pixabay, çeşitli konular için yayınlarınızda kullanabileceğiniz çok sayıda resim içerir

Coolors.co, yalnızca ideal renk şemanızı şeçmenize yardımcı olmakla kalmaz ayrıca daha önce kullanılan çözümlerin nasıl eşleştirildiğini de belirtir.

Google Fonts, rekabette öne çıkmak ve takipçilerinizin dikkatini ve ilgisini çekmek için orijinal yazı tipini seçmenize olanak tanır.

Sonuç

Günümüzde, sosyal ağların gelişme ve popülerleşme çağında, markalaşma, takipçi erişiminin artmasına yardımcı olur ve gerçek kazanç sağlar. Özel hizmetler sayesinde, artık bir profesyonel gibi grafik düzenleyiciler ile çalışmanıza veya zaten gereksiz olan başka eylemleri gerçekleştirmenize gerek yok.

BIO – Ihor, milyonlarca küçük işletmeye markalaşma konusunda yardımcı olan çevrimiçi bir marka kimliği oluşturucu olan tr.Logaster.com pazarlamacıdır. Igor, SEO, SERM ile ilgileniyor ve arkadaşlarıyla yeni bir partiye her zaman hazır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar