Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film

Paylaşmayı unutmayın.

Sonbaharda en sevilen aktivitelerden biri battaniyenin altına girip film izlemektir diyebiliriz. Bizler de sizin seçimlerinizi kolaylaştırmak adına IMDb puanlarına göre harika bir liste hazırladık. İşte Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film.

Öncesinde kısa bir bilgilendirme yapalım. Zira filmlerin kişilerin fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki olumlu etkisini göz ardı edemeyiz. Film izlemek bakış açınızı ve hayal gücünüzü genişletir. Bu sayede olaylara farklı açılardan bakabilmenizi sağlar. Edindiğiniz kültürel, kişisel, motivasyon gibi kazanımları günlük hayatınıza da yansıtırsınız. Sürükleyici ve heyecanlandırıcı bir film, çocukların dikkatini çeker ve odaklanmalarını sağlar. Çocukların heyecanlandıkları filmleri ebeveynleri ile yan yana izlemesi, ortak bir paylaşım sağlar ve aralarındaki bağı güçlendirir. Sonbahar tam da bu yüzden film keyfi yapmak için en ideal mevsim diyebiliriz. Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film derlemesi!

İyi okumalar dileriz.

1.See How They Run (IMDb: 6.8/10)

@sinefesto

1950’lerin Londra’sının Batı Yakasında, popüler bir oyunun film versiyonu için planlar yapılmaya başlamıştı. Ancak ekibin önemli bir üyesinin öldürülmesinden sonra bu planlar aniden durur. Tam bu sırada dünyadan bıkmış Müfettiş Stoppard ve hevesli acemi Memur Stalker davayı üstleniyor. Kişiler kendilerini yeraltındaki göz alıcı, sefil tiyatroda şaşırtıcı bir eşkıyanın içinde bulurlar. Ve gizemli cinayeti kendilerini tehlikeye atma pahasına araştırırlar. Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film arasında kesinlikle yerini birinci sıraya aldıran bir film.

2. The Woman King (IMDb: 4.2/10)

@timeout

Kadın Kral, tamamı kadınlardan oluşan askeri birlik Agojie’nin hikayesini konu ediyor. 1800’lerde Agojie adında tamamı kadınlardan oluşan askeri alay, Dahomey Afrika Krallığı’nı büyük bir beceri ve vahşilikle korumaktadır. General Nanisca, askerlerini hayatlarını alt üst etmek için çabalayan düşmanlara karşı savaşmak için eğitir.

3. Moonage Daydream (IMDb: 8/10)

@BBC

David Robert Jones ya da bilinen adıyla David Bowie İngiliz şarkıcı, şarkı yazarı, aktör ve aynı zamanda prodüktör. Beş yıl kadar popüler müziğin ikonu olan Bowie özellikle 1970’lerde, 1990’larda ve 2010’larda yaptığı çalışmalarından dolayı, eleştirmenler ve müzisyenler tarafından yenilikçi sayılmıştır. Öyle ki yaşamı boyunca 140 milyona ulaşan rekor satışları, onu dünyanın en çok satan müzisyenlerinden biri yapmıştır. Bu filmde Ziggy olarak da bilinen David Bowie’nin daha önce yayınlanmamış konser ve performans görüntülerini gözler önüne seriyor.

4. Ticket to Paradise (IMDb: 6.3/10)

@IMDb

Kısa bir süre önce Chicago Üniversitesi’nden mezun olan Wren Butler, en yakın arkadaşı Lily ile Bali’ye gider. Burada yaşayan bir adamla tanışan Lily, ani bir evlilik kararı alır. Daha sonra bunun üzerine Lily’nin ebeveynleri harekete geçer. Çünkü kendilerinin 25 yıl önce yaptığı hayatı çocuklarının yapmasını engellemek isterler. Bu sırada düğün hazırlıkları için Bali’de kalan Wren de hayatının aşkı ile karşılaşır. Yani Ticket to Paradise, evlenmek üzere olan kızlarına mani olmak için birbirileri arasındaki anlaşmazlıkları arkalarında bırakarak birlikte hareket eden, boşanmış bir çiftin hikâyesini anlatıyor.

5.Don’t Worry,Darling (IMDb: 9/10)

@IMDb

Kariyerine aktris olarak başlayan ve bir süredir yönetmen olarak da devam eden Olivia Wilde, kendini ispatlamaya devam ediyor. Wilde’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerinde Harry Styles ve Florence Pugh’nun yer aldığı “Don’t Worry Darling” filmi müthiş bir sıçrama yaşadı. Mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici bir gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir ev hanımını konu alıyor.  

Alice ve Jack yeni evlenmiş bir çifttir ve Victory adlı deneysel bir şirket kasabasında yaşamaktadırlar. Hatta kendileriyle birlikte diğer konut sakinlerinin tüm ihtiyaçları şirket tarafından karşılanır. Ancak yüzeyde kusursuz görünen hayatları çarpık ilişkilerin ortaya çıkmasıyla çatırdıyor. Bundan dolayı kahramanlar gerçeği yavaş yavaş fark ederek karanlıkla yüzleşmeye başlıyorlar.

6. Catherine Called Birdy (IMDb: 5.9/10)

@metropoles Photo: ALEX BAILEY

Lena Dunham, Orta Çağ İngiltere’sinde normal hayatına devam eden bir genç kızın enteresan macerasını anlatıyor. Babasının onun için planladığı evliliklerden kaçmaya çalışırken yaşadığı maceralar oldukça farklı ve eğlenceli. Orta Çağ İngiltere’sinde 14 yaşında bir kız, babasının aklındaki potansiyel eş adaylarından kaçınarak hayatı keşfetmeye çalışır.

7. Bros (IMDb: 6.2/10) -Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film

@DNAmagazine

Bu film bağlanma sorunları olan iki eşcinsel erkeğin hikayesini konu ediyor. Onların hayatı birbirlerinden etkilenip ilişki yaşamaya başlamalarıyla birlikte bambaşka bir hal alır. Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film kategorisi için farklı ve keyifli bir romantik komedi türü diyebiliriz.

8. The Greatest Beer Run Ever (IMDb: 8.5/10)

@proud FM

Film,bir adamın 1967’de,Vietnam’da savaşan çocukluk arkadaşlarına bira götürmek için New York’tan ayrılma hikayesini anlatıyor. Chickie Donohue,Vietnam’da görev yapan mahalle arkadaşlarına desteğini göstermek istiyor. Bunun için belki de girebileceği en saçma yola giriyor. O,arkadaşlarının evlerinden en sevdikleri bir şeyi onlara götürmek için cepheye tek başına seyahat eder.

9. TÁR (IMDb: 8/10) -Sonbaharda İzlemeniz Gereken 10 Film

@youtube

40.000 yıldır eski yaratıklarla dolu olduğu söylenen sulak bir alan içinde kadim bir sırrı barındırır. Günümüzde derin bir çukur olan bu alanda yapılmaya başlanan metro çalışması,Barry Greenwood ve oğlu Zach’in tıpkı meslektaşları gibi aile şirketlerini kapatıp taşınmak zorunda kalmasına neden olur. Tár,dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár’ın hayat hikayesini konu ediyor.

10. Triangle of Saddness (IMDb: 7.8/10)

@IMDb

Manken çift Carl ve Yaya lüks bir gemi yolculuğuna davet edilir. Yat battığında, bir grup milyarder ve bir temizlikçi kadınla birlikte ıssız bir adada mahsur kalırlar. Hayatta kalma mücadelesinde, temizlikçi kadın balık tutmayı bilen tek kişi olduğu için eski hiyerarşiler alt üst olur. Kara komedi türündeki film, çift olarak üne kavuşan iki mankenin zenginlerin dünyasındaki yolculuğunu hicivsel bir dille anlatıyor.

Moda ve sosyete dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı bir gemi seyahatine çıkan çift, kaptanın şımarık yolcularına bir ders vermek için fırtınanın ortasında bir etkinlik düzenlemesiyle kendilerini son derece rahatsız edici bir durumun içinde bulur.

KAYNAK: TIMEOUT, BEYAZPERDE, WIKIPEDIA

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar